The easiest way to find and book accommodation across South Africa!
GREAT
SAVINGS
EASY
BOOKING
SECURE
PAYMENT
 at Fig Tree Annex | TravelGround
+18

Fig Tree Annex

23 reviews
Guest House

Review Summary

4.3 out of 5from 23 reviews for Fig Tree Annex
Cleanliness
4.6/5
Service
4.5/5
Location
4.1/5
Safety
4.3/5
Value for money
4.2/5
Bianca B - Mar 2020
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Bianca B
With spouse/partner

Awesome. Baie rustig.

Lekker rustig. Baie skoon. Gasvryheid uitstekend.

Ronel F - May 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Ronel F
With spouse/partner

Pragtige omgewing.

Baie netjies en pragtig in die berg. Ons het heerlik gebly en is vriendelik ontvang. Naby aan die trouvenue.

Ruan S - Mar 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
4/5
Value for money
3/5
Ruan S

Aangename en netjiese oornagverblyf.

Was vir ons die ideale plek om te oornag voor die jaarlikse Om die Dam Ultra marathon wedloop in Hartbeespoortdam. Vriendelike verwelkoming en rustige, stil omgewing.

Fig Tree Annex's response

Dankie Ruan. Sien uit daarna om julle volgende jaar weer te verwelkom. Vriendelike Groete. Daan en Ansa

Fig Tree Annex
Marli H - Feb 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Marli H
With friends

Affordable accommodation with friendly service.

Fig Tree Annex is neat, clean and well equipped. Ansa gave us a warm welcome. Thank you for the great stay.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Bekostigbare verblyf met vriendelike diens.

Fig Tree Annex is netjies, skoon en goed toegerus. Ansa het ons vriendelik verwelkom. Dankie vir die lekker oorbly.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Fig Tree Annex's response

Groot Plesier Marli. Julle is enige tyd welkom. Vriendelike Groete Daan en Ansa

Fig Tree Annex
Amanda P - Feb 2019
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
4/5
Location
5/5
Safety
3/5
Value for money
4/5
Amanda P
With friends

Perfect for overnight.

Friendly reception. Bruno, as we named the dog, first gave us a fright when we arrived, but after a while we realised he is just a gentle giant. The place is not hard to find if you do your homework beforehand, but a sign next to the road would help. Luckily Ansa gave us good directions. Would recommend this for an overnight stay if you're attending a wedding in the area.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Perfek vir oornag-verblyf.

Ons was vriendelik ontvang. Bruno soos ons die hond gedoop het, het ons eers die skrik op die lyf gejaag toe ons daar aankom, maar hy was toe al die tyd 'n "gentle giant". Plek nie so moeilik om te kry as mens vooraf jou huiswerk doen nie, maar 'n bordjie op die grootpad mag dalk help. Ansa het ons egter goed verduidelik vooraf. Sal aanbeveel vir oornag in geval van troues in die omgewing.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Fig Tree Annex's response

Dankie Amanda. IS bly julle het julle verblyf geniet saam met ons en "Bruno". Vriendelike Groete Daan en Ansa

Fig Tree Annex
Martie V - Sep 2018
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
4/5
Value for money
5/5
Martie V
With spouse/partner

We received more than we expected for the money we paid.

Die eienaars, Daan en Ansa, het uit hul pad gegaan om ons so gerieflik moontlik te akkommodeer. Daar is 'n restaurant plus minus 200 m weg, wat die heerlikste etes bedien. Ek beveel Fig Tree Annex aan vir enige iemand wat net wil oorslaap.

Fig Tree Annex's response

Baie dankie vir die mooi terugvoer. Julle was baie spesiale gaste wat ons in nood ook uitgehelp het. Ons is baie dankbaar. Baie baie dankie vir julle hulp. Kom kuier gerus weer. Daan en Ansa

Fig Tree Annex
Elrika V - Sep 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Elrika V
With spouse/partner

Lekker oornagverblyf.

Dit is ongelooflike lekker verblyf. Baie netjies. Net ongelooflik moeilik om te vind.

Fig Tree Annex's response

Baie dankie vir die mooi terug voer. Is baie bly julle het dit geniet. Jammer dat julle ons moeilik gevind het. Die aanwysings is die beste om te volg. Die GPs koördinate kan nie nader wys nie, want Google maps het nog nie eens Susan Straat aangebring nie.

Fig Tree Annex
Joanne T - May 2018
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
4/5
Location
4/5
Safety
4/5
Value for money
5/5
Joanne T
With spouse/partner

Great stay.

Comfortable beds. Great value for money and a beautiful surrounding.

Fig Tree Annex's response

Thank you so much for your review. We are very happy that you have enjoyed your stay. Your are welcome anytime.

Daan en Ansa

Fig Tree Annex
Eruka B - Apr 2018
Overall score
Cleanliness
0/5
Service
0/5
Location
0/5
Safety
0/5
Value for money
0/5
Eruka B
With spouse/partner

Amazing experience.

Excellent service, value for money, owners very friendly, very clean and neat. Will recommend to everybody should you want to stay at Fig Tree Annex. Will visit them again.

Fig Tree Annex's response

Thanks so much for your review Eruka. We are very happy that you have enjoyed your stay. Your are welcome anytime.

Daan en Ansa

Fig Tree Annex
Rachel P - Feb 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Rachel P
With spouse/partner

Heerlike verblyf so na aan die natuur as kan kom.

Ansa, dankie dat jy deurentyd in kontak was. Ons oornag vir troue in die omgewing was ideaal. Sal Big Fig Annex enige tyd kan aanbeveel.

Fig Tree Annex's response

Baie dankie Rachel. Is baie bly julle het dit so geniet. Julle is enige tyd welkom.

Daan en Ansa

Fig Tree Annex
Madelein M - Oct 2017
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Madelein M
With spouse/partner

Waarde vir geld.

Skoon en netjies, definitief waarde vir geld en perfek vir een aand oorslaap. Kamer 3 se bed slaap fantasies, handdoeke lekker sag. Sal egter net die volgende aan Fig Tree Annex voorstel: 1) 'n Klein "bar fridge" sal nice wees; 2) Was moeilik om plek te kry - die GPS koördinate neem jou slegs tot op 'n punt, dan is die selfoon sein baie swak om te skakel. Daar is net 'n klein onduidelike bordjie by die ingang - oorweeg dalk 'n groter ooglopende bord by die hoofpad en ingang.

Fig Tree Annex's response

Dankie Madelein, ons werk aan die kroegyskas ding. Kamer nr 1 het darem een. Alhoewel nie so lekker groot bed nie. Die GPS en selfoon sein is, maar die probleem met dié dat ons in die Magalies Berg Groen Belt geleë is. Vriendelike Groete, Daan en Ansa.

Fig Tree Annex
Yolandé V - Jun 2017
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Yolandé V
With spouse/partner

True value for money - beautiful setting, excellent room and friendly service!

The setting of Fig Tree Annex is beautiful. The room itself is lovely and very neat with more than enough space. The price is also very affordable and the service excellent. Me and my husband would definitely visit again.

Fig Tree Annex's response

Thank You Yolandé. You are most welcome. We are glad you enjoyed it so much.

Fig Tree Annex
Marinet G - May 2017
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Marinet G
With spouse/partner

Home from home.

Beautiful, neat room. Perfect for one or two nights' stay, especially since it is so close to the venue where our friends got married. Thanks, we will stay here again when we're in the area!

This review has been translated,click hereto view the original version.

Huis weg van die huis.

Pragtige, netjiese kamer. Perfek vir een of twee nagte se slaap, veral omdat dit so naby aan ons vriende se trou venue was. Baie dankie, sal definitief weer 'n draai maak as ons in die omgewing is!

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Fig Tree Annex's response

Baie dankie vir die mooi terugvoer. Julle is enige tyd welkom.

Fig Tree Annex
Cassandra G - May 2017
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
3/5
Location
3/5
Safety
4/5
Value for money
4/5
Cassandra G
With spouse/partner

Equipped with everything that you need for one night's stay. Comfortable and cosy.

The room had everything that we needed for one nights stay. We were very comfortable for our stay there.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Toegerus met alles wat jy nodig het vir 'n aand se verblyf. Gemaklik en snoesig.

Die kamer het alles gehad wat ons nodig gehad het vir 'n aand se verblyf. Ons het baie gemaklik die aand daar spandeer.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Fig Tree Annex's response

Thank you for your review Cassandra, it is much appreciated.

Fig Tree Annex
Nicholas M - Mar 2017
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
5/5
Value for money
4/5
Nicholas M
With spouse/partner

Enjoyed our stay.

We enjoyed our stay. A TV and a fridge would be a nice addition. It is in a beautiful area!

Fig Tree Annex's response

Thanks for the review Nicholas. We will look into the "nice additions". ☺

Fig Tree Annex
Mavis S - Jan 2017
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
3/5
Location
1/5
Safety
2/5
Value for money
1/5
Mavis S
Individual traveler

It was too far out in plots I did not expect that, no TV.

In future put the location, no TV, no food and that it is in plots, I wouldn't have chosen the plot over other areas. It is just not my style.

Fig Tree Annex's response

Dear Mavis,
I am very sorry you missed the things that you mentioned which is actually stated on the site.
The location shows Vontina AH, where by AH means agricultural holdings.
Facilities and services you will see that Satellite TV is not marked.
The food situation, the following is stated on the site: We do not offer any meals but you are welcome to try out one of the many restaurants and take-out places in Pretoria and the Hartbeespoort Dam area for breakfast, lunch and dinner.
To make your stay even more enjoyable, there is a superb restaurant that is walking distance from our establishment where you can enjoy a lovely meal. You have actually used it.
Regards.

Fig Tree Annex
Vollie V - Nov 2016
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Vollie V
With friends

Thank you very much, really enjoyed our stay. It was short, but we will definitely be back.

See stars.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Baie dankie het baie lekker gebly en gekuier. Was net kort, maar sal definitely weer kom.

Sien sterre.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Fig Tree Annex's response

Dankie Vollie. Is baie bly dat julle so lekker gekuier het. Kom gerus weer.

Fig Tree Annex
Kia P - Nov 2016
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Kia P

Surprisingly beautiful, convenient.

Friendly, caring people. Beautiful area and close to Pretoria-West on R514 to quickly go into the city.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Verrassend mooi, gerieflik.

Vriendelike omgee-mense. Mooiste omgewing en naby PTA-wes op R514 om vinnig in te gaan stad toe.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Fig Tree Annex's response

Dankie Mia. Hoop ons sien julle gou weer.

Fig Tree Annex
Carlien K - Oct 2016
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Carlien K
With spouse/partner

Rustig en naby aan die natuur!

Ansa was baie vriendelik en het ons ingewag toe ons daar aangekom het. Die plekkie is baie rustig en baie naby aan die trou-venue waarheen ons moes ry. Ek sal die plekkie aanbeveel vir 'n aand se oorslaap indien jy die omgewing wil besigtig.

Fig Tree Annex's response

Dankie Carlien. Baie bly julle het die oorslaap geniet. Kom gerus weer.

Daan en Ansa

Fig Tree Annex
Charl R - Jul 2016
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
4/5
Location
4/5
Safety
4/5
Value for money
4/5
Charl R
With spouse/partner

Baie goed.

Baie lekker gebly, skoon en netjies, en sal dit beslis weer aanbeveel.

Ilse P - Apr 2016
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
5/5
Value for money
4/5
Ilse P
With friends

Die kamer is ideaal vir oornag.

Die kamer was netjies en die diens vriendelik. Dit was heerlik stil. Ideaal vir iemand wat net wil oornag.

Fig Tree Annex's response

Dankie baie Ilse. Ons is bly julle het dit geniet. Kom gerus weer. Ansa Steenkamp

Fig Tree Annex
Jenni-lee D - Nov 2015
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Jenni-lee D
On business

Gevoel asof ek in die hemel was - dit is waarlik prentjie-mooi.

Die eienaars was so gasvry. Hulle het my tot genooi om die rugby by hulle te kyk. Dit is die perfekte plek om oor te slaap as julle n troue in die area moet bywoon - spot goedkoop teenoor ander plekkies in die area.

Fig Tree Annex's response

Dankie baie, Jen. Dit was 'n groot plesier om 'n gas soos jy te kon hê. Kom kuier gerus weer!

Groete,
Ansa Steenkamp

Fig Tree Annex
Liezell B - Apr 2015
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
5/5
Value for money
3/5
Liezell B
With spouse/partner

Baie netjies en dis die perfekte oornagplek.

Kamer was al vroeg beskikbaar, baie skoon en netjies. Dis net jammer daar is nie 'n TV nie.

From R450
per night (for 2 people)
From R450
per night (for 2 people)
From R450
per night (for 2 people)
Make a Booking
  • Capacity: 6 people
  • Check-in: 14:00 to 19:00
    Check-out: 10:00
  • Address: Vontina hoewe no. 2, Kameeldrift-wes, 0068, Gauteng
  • All ages welcome
https://travelground.imgix.net/AAEAAQAAAAAAAAAAAAAAJDM2ZjgwZTQzLWE2ZTMtNGI3ZS1hODA5LWNlYjI0ZTYyMGQ1Mg?w=1440&h=960&fit=crop&auto=format From R450  per night (for 2 people) 23 5 1 5 Vontina hoewe no. 2 Kameeldrift-wes 0068 Gauteng 0860 022 102 14:00-19:00 10:00 -25.693555555556 27.992333333333
SUBSCRIBE TO GET AWESOME ACCOMMODATION SPECIALS!
SUBSCRIBE FOR AWESOME SPECIALS!