The easiest way to find and book accommodation across South Africa!
GREAT
SAVINGS
EASY
BOOKING
SECURE
PAYMENT
 at Ladybrand Heritage House | TravelGround
+50

Ladybrand Heritage House

22 reviews
Guest House

Review Summary

4.8 out of 5from 22 reviews for Ladybrand Heritage House
Cleanliness
4.8/5
Service
5.0/5
Location
4.6/5
Safety
4.7/5
Value for money
4.8/5
Andrew B - Oct 2020
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Andrew B
Individual traveler

Absolutely fantastic. Another wonderful location.

A privilege to stay in such a historical building. Host and hostess were wonderful and full of interesting facts of the building and surroundings. Every need was cared for and now to find a reason to return.

Henning V - Sep 2020
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
4/5
Location
4/5
Safety
4/5
Value for money
4/5
Henning V
With friends

Skoon en netjies!

Personeel baie behulpsaam. Beddens nog die beste waarop ons geslaap het by 'n B&B.

Casper D - Mar 2020
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Casper D
On business

Peaceful!

Daphne is a great host and gave me a warm welcome (even though I got there later than I said due to roadworks). They kept me up to date with the loadshedding. The rooms were very tasteful and clean. I had a lovely stay. Unfortunately didn't have breakfast.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Vredevol!

Daphne is 'n baie goeie gasvrou en het my vriendelik ontvang (al was ek later as wat ek aangedui het weens padwerke). Ek is gereeld op datum gehou oor beurtkrag en het die kamers ook baie smaakvol en skoon gevind. Ek het heerlik oornag. Ongelukkig nie ontbyt geneem nie.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Ladybrand Heritage House's response

Baie dankie vir die positiewe terugvoer oor jou besoek by ons, Casper. Volgende keer moet jy defnitief bietjie langer bly om 'n heerlike warm ontbyt hier te nuttig.

Ladybrand Heritage House
Evert P - Dec 2019
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
5/5
Location
3/5
Safety
3/5
Value for money
5/5
Evert P
Family with teenagers

Gasvry en baie netjies.

Alles was soos wat ons verwag het. Ons gasvrou, Daphne, het uit haar pad gegaan om ons tuis en welkom te laat voel.

Ladybrand Heritage House's response

It was a pleasure hosting the three of you.
We hope you are having a wonderful holiday so far and I hope to see you again in the near future.

Ladybrand Heritage House
Odette B - Nov 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Odette B
With spouse/partner

It was great.

We really enjoyed resting.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Baie lekker gewees.

Ons het die ruskans baie geniet.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Ladybrand Heritage House's response

Odette, ons is baie bly dat julle bietjie kon uitrus hier by ons. Ons hoop om julle hierdie jaar weer vir so 'n blaaskansie te sien.

Ladybrand Heritage House
Pieter B - Oct 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
4/5
Value for money
5/5
Pieter B
Individual traveler

Wonderlike plek vol geskiedenis en pragtige fasiliteite.

Dit is 'n besonderse plek wat al 99 jaar oud is, vol geskiedenis en stories. Die gasheer was baie vriendelik en behulpsaam, die plek is baie netjies en ek het al klaar 'n klomp mense vertel van die plek. Ek sal graag weer daar bly.

Ladybrand Heritage House's response

Baie dankie vir jou positiewe woorde Pieter. Ja, die maand is ons gebou 'n volle 100 jaar oud. Hoop ons sien jou gou weer

Ladybrand Heritage House
Monya V - Sep 2019
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
4/5
Value for money
4/5
Monya V
With spouse/partner

Friendliest hosts who really went through a lot of effort to make our accommodation excellent.

Made friends, and loved to be part of the history of the building.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Vriedelikste gashere wat regte moeite gedoen het om ons verblyf puik te maak.

Het vriende gemaak en het graag gedeel in die geskiedenis van die gebou.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Jessica A - Aug 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Jessica A
On business

Not just any old place.

Heritage House is by far one of the most wonderful places I have stayed at. Not only is the accommodation exquisite, but the historical content is absolutely fantastic. Don and Charne are both brilliant hosts providing not only good service but also, great company. My favourite part of my stays is hearing the many stories about the development of Heritage House and the surrounding town. The atmosphere is so comfortable, that whenever I return, I feel as if I'm coming home.

Ladybrand Heritage House's response

Hi Jessica.
Thank you for such a lovely positive review. We are missing you guys and hope to see you soon again.

Ladybrand Heritage House
Koos V - Jul 2019
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
4/5
Value for money
4/5
Koos V
Individual traveler

Met our requirements.

Good service. Catered to me in certain areas.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Voldoen aan vereistes.

Goeie diens. Het my tegemoet gekom in sekere areas.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Ladybrand Heritage House's response

Dankie vir jou positiewe terugvoer, Ria. Dit was 'n plesier om jou personeel te huisves en van diens te wees. Ons hoop om julle gou weer in die toekoms te akkommodeer.

Ladybrand Heritage House
Ian M - May 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Ian M
With spouse/partner

Super property with great location.

Lovely stay. Excellent rooms and whole set up. Superb host Charne. Perfect location if you want to their for Saturday Parkrun, can walk to start. Thanks.

Ladybrand Heritage House's response

Thank you for the positive review Ian. It was a pleasure meeting you. So glad you could enjoy the fresh autumn Parkrun as well.

Ladybrand Heritage House
Gerrie D - May 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Gerrie D
With spouse/partner

Uitstekend.

Hierdie is 'n besonderse plek met 'n groot geskiedenis. Die diens en veral ontbyt was uit die boonste rakke. Ons sal weer daar gaan bly as ons in die omgewing is.

Ladybrand Heritage House's response

Dankie vir die positiewe terugvoer Gerrie.
Julle moet verseker weer kom kuier. Altyd lekker om iemand van my tuis dorp hier te ontmoet, met die bonus van gemeenskaplike vriende in PE ook daarby.

Ladybrand Heritage House
Michiel S - Mar 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Michiel S
With friends

Pragtige ou gebou en uitmuntende diens.

Van die oomblik wat ons die mooi ou sandsteen gebou gesien het, was ons beïndruk. Ook die kamers en die personeel was van hoogstaande gehalte.

Ladybrand Heritage House's response

Baie dankie vir die positiewe kommentaar Michiel. Dit was heerlik om julle en jul vriende te ontmoet. Ons is ook baie bly dat julle jul kuiertjie by ons geniet het.

Ladybrand Heritage House
Jennifer S - Jan 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Jennifer S
With spouse/partner

Small town hospitality.

Family run house near Lesotho, my fiance and I stopped on a road trip through the country. Good value for money accommodation with everything you need. It felt like we were stopping over at a family, lovely hosts. I would recommend.

Wikus C - Jan 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Wikus C
With spouse/partner

Fantasties.

Iemand wat, soos ons, van ou geboue en kultuur aan sandsteenhoutvloere ou houtdeure, karaktervolle geboue hou, sal beslis Heritage House waardeer. By dit die fantastiese ontvangs unieke kamers asook 'n waarde vir geld ontbyt het ons verblyf nog aangenamer gemaak. Heritage House in dorp tog voel buite dorp gee plaas geboek. Sal met graagte Heritage House aanbeveel. Well done!

Carin J - Nov 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
4/5
Carin J
With spouse/partner

Neat, clean, safe, very beautiful.

Fantastic, nice atmosphere.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Netjies, skoon, veilig, baie mooi.

Fantasties, lekker atmosfeer.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

James B - Oct 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
James B
On business

Ongelooflike mooi gastehuis met perfekte ligging.

Baie mooi gastehuis met vriendelike eienaars. Voel soos die huis. Interessante stories om te vertel met heerlike kos wat bedien is.

Caren V - Jul 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
4/5
Caren V
Family with teenagers

Baie vriendelike eienaars.

Die selfsorg-eenheid was skoon en netjies. Dankie aan Charné vir haar moeite met die ekstra bed in die leefarea sodat my twee tieners nie 'n dubbelbed hoef te gedeel het nie.

Dickey V - Jun 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Dickey V
With spouse/partner

Pragtige plek.

Mooi gastehuis, vriendelike gasvrou, heerlike kos.

Michele V - May 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Michele V
Family with young children

Knus, gerieflik en soveel gulhartige gasvryheid.

Ons het vreeslik lekker gekuier en is op die hande gedra! Die eienaars is fantastiese gashere en as ons ooit weer Oos-Vrystaat besoek is hul beslis ons eerste pitstop!

Elmien R - Apr 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Elmien R
Family with young children

Baie aangename ervaring.

Baie lekker gebly, kamers gerieflik en netjies. Gasheer en gasvrou baie vriendelik en die ontbyt was heerlik. Sal Ladybird Heritage House werklik aanbeveel.

Ray M - Nov 2017
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
4/5
Value for money
5/5
Ray M
With friends

Classical-Historical-rural-Victoriaan mileu.

Spacious premises with rural background, in my mind's I eye I see riders with their Martini Henries, like a school residence with wide corridors and high ceiliings, spacious dining room with table cloths arranged in a diamond pattern with a snooker table next door, view from the front door green and rural with the Maluti Mountains in the background, braai area under the white stinkwood that reaches out to the blue heavens, cellphone order from Ficksburg of beet and carrot salad and "braaibroodjies" in the afternoon was very handy also the available cutlery and braai equipment, good location rrelative to provincial roads. I reached the place like homing pigeon, that spread its wings before landing on the roof of the cage. What a surprise! We will definitley stay at Lady Heritage House again.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Klassiek-Histories-landelik-Victoriaanse mileu.

Ruim perseel met landelike agtergrond, in my verbeelding sien ek perderuiters met hul Martini Henries, iets van 'n skoolkoshuis met wye gange en hoë plafonne, ruim eetkamer met tafeldoeke in diamantpatroon georienteer met snoekertafel aangrensend, uitsig vanaf voordeur balkon tref die oog op die groen en landelike voorgrond en Malutibergreeks op agtergrond, braaiplek onder die hoë witstinkhoutboom wat uittroon na die blou hemel, die selfoon bestelling vanaf Ficksburg vir beet- wortelslaai en braaibroodjies vir laatmiddag braai was baie handig van pas asook al die beskikbare eetgerei en braaigereedskap, ligging is goed geleë vanaf provinsiale paaie. Ek het die plek bereik vir die eerste keer soos 'n posduif wat sy vlerkspan uitsprei en pote vorentoe uitstrek voor sy landing op sy hok se dak. Dit was 'n verrassing! Sal definitief weer verblyf wil bekom in die toekoms by Heritage gastehuis.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Mariette V - Nov 2017
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Mariette V

Uitstekende verblyf in 'n pragtige huis en omgewing.

Die slaapplek was pragtig ingerig. Die kos was uitstekend. Ons is baie gasvry behandel. Ek sal Heritage House vir almal aanbeveel.

From R690
per night (for 2 people)
From R690
per night (for 2 people)
From R690
per night (for 2 people)
Make a Booking
  • Capacity: 16 people
  • Check-in: 14:00 to 20:00
    Check-out: 10:00
  • Address: 1 Collin Street, Ladybrand, 9745, Free State
  • All ages welcome
https://travelground.imgix.net/AAEAAQAAAAAAAAAAAAAAWitULRCZLdc8SHdv5bIE4rzy4sAK9pOPWSHz0KNiUh7RX4FBpd?w=1440&h=960&fit=crop&auto=format From R690  per night (for 2 people) 22 5 1 5 1 Collin Street Ladybrand 9745 Free State 0860 022 102 14:00-20:00 10:00 -29.204083249585 27.459146332741
SUBSCRIBE TO GET AWESOME ACCOMMODATION SPECIALS!
SUBSCRIBE FOR AWESOME SPECIALS!