The easiest way to find and book accommodation across South Africa!
GREAT
SAVINGS
EASY
BOOKING
SECURE
PAYMENT
 at Myrlou Cottage | TravelGround
+49

Myrlou Cottage

28 reviews
Self Catering

Review Summary

4.8 out of 5from 28 reviews for Myrlou Cottage
Cleanliness
4.8/5
Service
4.9/5
Location
4.8/5
Safety
4.9/5
Value for money
4.8/5
Samantha M - Aug 2021
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
4/5
Samantha M
Individual traveler

Pragtige plek, stil en omring met die mooie natuurskoon. Lourens was gaaf, professioneel en behulpsaam.

Die cottages was pragtig, netjies en mooi versier. Die Europese styl van die cottages was lieflik en die kamers is goed toegerus. Die stortkop in die boonste cottage kan net beter geposisioneer word.

Carol F - Jun 2021
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
4/5
Value for money
5/5
Carol F

Cosy and comfortable, home from home! Beautiful farm and garden setting.

Lourens was friendly, helpful and accommodating. We enjoyed our chats with him. He was down to earth and made us feel very welcome and relaxed. We so enjoyed our warm beds and hot drinks at night, especially as we had the coldest temperatures of the year! Lourens supplied food for us to feed all the farm animals that greeted us with anticipation each morning. Will definitely be back, maybe for a longer stay next time!

Ilze D - May 2021
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Ilze D
With spouse/partner

Rustige wegbreek uit die stad.

Ons verblyf by Myrlou was fantasties en Lourens was 'n gasheer-duisend! Dit het al ons verwagtinge oortref en ons het dit vreeslik baie geniet. Die kothuis is heeltemal privaat van die hoofhuis, maar naby genoeg indien 'n mens hulp benodig. Dit was so lekker om die om in die pragtige kuierarea te sit en braai. Ons het dit vreeslik geniet om na Lourens se stories en praatjies te luister. As ek kon, sou ek 6 uit 5 sterre gee. Ons hoop om gou weer terug te gaan.

Wendy F - May 2021
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Wendy F
With spouse/partner

Such a friendly host, made us very welcome.

Quaint cottage in beautiful surroundings. We were made very welcome and Lourens went out of his way to make our stay pleasant.

Elmarie N - May 2021
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Elmarie N
With spouse/partner

Dit is voorwaar iets anders!

Amper gevoel of ek in 'n Gypsy-karavaan bly, baie oulik, met ekstras wat ek nie verwag het nie.

Ina F - May 2021
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Ina F
With spouse/partner

'n Heerlike kuier by Myrlou Cottage. Pragtige ligging en goeie gasheer.

Dit was net 'n oornagverblyf op pad na ons bestemming. Baie vriendelik ontvang deur die gasheer. Myrlou is pragtig, skoon en netjiese oornagverblyf. Sal vir seker weer daar gaan kuier.

Mandy S - May 2021
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Mandy S
With spouse/partner

Baie lekker wegbreek.

Was netjies en rustig, lekker wegbreek.

Bronwen T - Apr 2021
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
4/5
Location
4/5
Safety
4/5
Value for money
4/5
Bronwen T
Individual traveler

A very relaxed and peaceful overnight stay.

The hosts were very friendly and pleasant and the cottage was comfortable with all my needs provided for. Thank you for the little touches like the chocolate on the bed and good coffee and biscuits.

Edwina F - Apr 2021
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Edwina F

Had a fabulous stay and centrally located where I needed to be.

Highly recommended - Lourens is really awesome and superb attention to detail - I will be back soon!

Ram S - Mar 2021
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Ram S
With spouse/partner

Our stay in Midlands was relaxing, but interesting places to visit.

Myrlou Cottage is absolutely beautiful. We were welcomed by the host Lourens very warm heartedly who showed us around the farmstead and the cottage. The hosts are very welcoming and friendly, and make your stay very comfortable. (home away from home) Close to Howick falls, Midmar dam, Nelson Mandela capture site and Piggly Wiggly. The cottage is very cosy, neat and clean. The extras that are provided like biscuits, coffee, sugar, milk, still water, firelighters and charcoal to braai is very welcoming. The bed is very comfortable with soft linen, duvets and pillows. We enjoyed our stay more because of the farm animals, geese and ducks and the flower garden and landscape is absolutely breath taking. All in all it was a great weekend and will recommend this accommodation anytime.

Jenny N - Jan 2021
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Jenny N
With spouse/partner

Lovely, relaxing stay.

The host was there to welcome us, the flat was beautiful and the view from window was awesome. The goodies on the tea and coffee tray was awesome.

Annamart A - Nov 2020
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
4/5
Annamart A
With friends

Die kuier was ongekompliseerd en baie rustig.

Dit is pragtig daar. Lourens het ons vriendelik ontvang en dadelik tuis laat voel. Die omgewing is pragtig en die verblyf gerieflik geleë. Ek glo dit sal nie saak maak as dit mense is wat mekaar ken wat die twee eenhede op dieselfde tyd bewoon nie. Dit was ietwat van 'n probleem met die houtvloer tussen die grond- en boonste verdieping aangesien die vreemde mense in die boonste verdieping die hele tyd op jou kop geloop het en mens ook kon hoor wat hulle gesels en doen. Gelukkig was daardie eenheid net vir die een aand bewoon en was ons volgende aand fantasties daar.

Mariska P - Nov 2020
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Mariska P
With spouse/partner

Sien sterre.

Uitstekende toestand en ligging, asook uitstekende gasheer wat ’n mens baie welkom en spesiaal laat voel. Die plek is ongelooflik mooi!

Gaby C - Nov 2020
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
4/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
4/5
Gaby C
With spouse/partner

Lovely.

Only stayed for a night but host advised us of nice places to try to eat, have lovely choc/fudge bag left on the bed for us. Cute for a little romantic/quality time getaway, was freezing but we had electric blankets to help.

Willem R - Oct 2020
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Willem R
Family with teenagers

Puik ligging en perfekte oorslaap plek

Ons kon nie beter plekkie gekry het om te oornag nie. Lekker om wakker te word met al die plaas geluide.

Jane B - Oct 2020
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Jane B
With spouse/partner

Loved it.

Charming cottage. Had everything we needed. Loved the farm animals. The owner was very friendly and accommodating.

Yvonne B - Sep 2020
Overall score
Cleanliness
3/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Yvonne B

Pragtige plek, lekker plaasatmosfeer, wonderlike sentrale ligging op die Meander, lekker gebraai op die sikwerskoon Weber-braaier.

By ons aankoms het die gasheer ons hartlik verwelkom en gewys waar alles is. Hy het ook vir ons gewys waar hy wortels vir ons gelos het, om die donkies, perde en skape mee te voer. Daar was ook brood vir die hoenders en ganse. Ons kon lekker afstap na die perde- en donkiekraal en hulle was baie gretig om die wortels by ons te vreet. Ons het ook verder gestap en die baie beeste op die veld dopgehou. Daar was ook twee visarende wat langs die dam in 'n boom gesit het, en ons het hulle met die verkyker bekyk. Hul roep is gereeld gehoor, en dit was beslis 'n hoogtepunt van die verblyf.

Clive L - Sep 2020
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Clive L
With friends

There are no words to describe this little piece of paradise but I will try.

From the start Lourens made us feel so welcome. We stayed in the two cottages with friends and the cottages had everything, shampoo, conditioner (not the small bottles) milk, chocolates, biscuits, extra blankets, extra fluffy towels, fresh eggs from their chickens and the usual tea coffee etc. The cottages were very cosy with magnificent mattresses and the views were beyond spectacular. Everyday carrots would be left out for us to feed the horses, donkeys, goats, sheep, chickens and ducks that he has on his property. Total relaxation in comfort and peace. To be highly recommended.

Theunis J - Sep 2020
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
4/5
Location
4/5
Safety
5/5
Value for money
4/5
Theunis J
Individual traveler

Baie netjies en mooi en vriendelik ontvang.

Sien sterre.

Elize E - Aug 2020
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Elize E
With spouse/partner

Gasvry op sy beste. Baie bederfies in jou blyplek. Lank laas so lekker gebly.

Dis die lekkerste plek om te bly. Sal beslis weer daar tuis gaan.

Grethe N - Feb 2020
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Grethe N

Heerlik!

Ons het heerlik by Myrlou gebly. Dit was ook baie lekker dat ons vier mense was en dus beide kamers gebruik het. Dit is vreeslik mooi daar en die uitsig vanaf die stoep is iets om te beleef. Die donkies, perde en skape wat wag om gevoer te word en reg staan vir ’n kopkrap was natuurlik vir my die kersie op die koek! Louwrens is ’n wonderlike gasheer en die ekstra aandag aan die kamers laat mens vreeslik welkom voel. Ek sal beslis weer daar gaan bly, maar die keer net langer!! Een aand is heeltemal te vinnig verby!

Linda G - Feb 2020
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Linda G
Individual traveler

Peaceful and quiet.

I had a lovely stay and the location was perfect. Close to Midmar Dam and Piggly Wiggly.

Maryka V - Jan 2020
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Maryka V
With spouse/partner

Neat, clean, centrally located, secure and essentials provided.

Our host, Lourens, was friendly and informative about sights, restaurants and activities. He was involved enough without being overbearing.

Annette B - Dec 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Annette B
Family with teenagers

Puik en 'n pragtige plek! Goedkoop en waarde vir geld.

Gerieflike, bekostigbare verblyf in 'n mooi omgewing. Waarde vir geld. Het voldoen aan alle vereistes!

Hein S - Nov 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Hein S
With spouse/partner

Very nice.

The stay exceeded my expectations. The unit was very nicely furnished and the equipment is of good quality. The owner is very friendly and helpful and made us feel welcome immediately. Myrlou will certainly see us again in the future. Thank you so much for the pleasant atmosphere.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Baie aangenaam.

Die verblyf het my verwagtinge oortref. Die eenheid was baie keurig gemeubileer en die toerusting is van goeie kwaliteit. Die eienaar is baie vriendelik en behulpsaam en het ons onmiddellik welkom laat voel. Myrlou sal ons vir seker weer sien in die toekoms. Baie dankie vir die aangename atmosfeer.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Myrlou Cottage's response

Thank you for the kind review! We can't wait to host you again soon.
Kind Regards,
Lou & Myrna.

Myrlou Cottage
Thobeka L - Nov 2019
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
5/5
Location
3/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Thobeka L
With friends

Beautiful cottage. So welcoming and great location.

The owner was very welcoming. I'd come back the next time I visit Howick

Myrlou Cottage's response

Thank you for your kind words. We hope to see you here again soon.
Kind Regards
Lourens & Myrna.

Myrlou Cottage
Rozelle D - Aug 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Rozelle D
With spouse/partner

Absolutely perfect!

Ons bet baie lekker gebly! Daar is aan soveel detail aandag gegee. Ek is self 'n gastehuis eienaar en kan vir seker Myrlou aanbeveel!

Myrlou Cottage's response

Geagte Rozelle, baie dankie vir julle ondersteuning en tyd om vir ons terugvoer te gee. Julle is pragtige mense. Ons hoop ons kan jul in die toekoms terug verwelkom. Vriendelike groete, Lourens en Myrna.

Myrlou Cottage
Dorothea B - Jul 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Dorothea B
With spouse/partner

Just what we needed.

When I asked my husband where he thinks we should stay over in the Howick area he said "A place with a farm atmosphere and nice views". And that is exactly what Myrlou Cottage offered besides all the other plus points. On top of it we also met the owners who are lovely people and very accommodating. The cottage has two lovely braai areas to offer and the gardens are beautiful. Definitely a "yes" from us.

Myrlou Cottage's response

Goeie middag aan die vriendelike mense. Baie dankie vir al die mooi komplemente. Gesee"nde dag!!! Groete, Lou & Myrna.

Myrlou Cottage
was R750
From R600
per night (sleeps 2)
was R750
From R600
per night (sleeps 2)
was R750
From R600
per night (sleeps 2)
Make a Booking
  • Capacity: 4 people
  • Check-in: 13:00 to 19:00
    Check-out: 10:00
  • Address: 5 Hebron Farm, Off the R103, Balgowan, 3291, KwaZulu-Natal
  • All ages welcome
https://travelground.imgix.net/AAEAAQAAAAAAAAAAAAAANhxdvrQ1EbAyzpf8GU8aTJ5V7rkSFStLatifikvnusfopRsyIm?w=1440&h=960&fit=crop&auto=enhance,format,compress&q=80 was R750, now From R600  per night (sleeps 2) 28 5 1 5 5 Hebron Farm Off the R103 3291 KwaZulu-Natal 0860 022 102 13:00-19:00 10:00 -29.455256276846 30.122779516533
SUBSCRIBE TO GET AWESOME ACCOMMODATION SPECIALS!
SUBSCRIBE FOR AWESOME SPECIALS!