The easiest way to find and book accommodation across South Africa!
GREAT
SAVINGS
EASY
BOOKING
SECURE
PAYMENT
 at Olive Stone Farm and Cottages | TravelGround
+41

Olive Stone Farm and Cottages

30 reviews
Self Catering

Review Summary

5 out of 5from 30 reviews for Olive Stone Farm and Cottages
Cleanliness
5.0/5
Service
5.0/5
Location
5.0/5
Safety
5.0/5
Value for money
5.0/5
Cecilia R - Sep 2021
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Cecilia R
With spouse/partner

Meer as verwag.

Baie mooi en netjies. Ten volle toegerus met niks tekorte nie. Goeie ligging met mooi uitsig. Privaat en baie ontspannend.

Robert C - Sep 2021
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Robert C
With spouse/partner

An absolutely wonderful stay - much too short.

This is one of the best self-catering stays we've ever enjoyed. The accommodation is superb, the comfort is outstanding, and the hosts are wonderfully friendly and obliging. We were provided with farm-fresh eggs, vegetables from the garden and olive oil from the farm to use in our cooking. We would love to spend a week here, exploring the surrounding country. Next time!

Stepanie M - Aug 2021
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Stepanie M
With friends

Dit was besonders lekker en mooi!

Soveel mooi gedagtes wat die huisie en die verblyf net onvergeetlik maak, van groente pluk uit die tuin vir eet, tot stort onder die sterre in die buitelig. Kaggel in die winter was groot bederf. Sal definitief weer 'n draai wil maak by Olive Stone Farm and Cottages.

Olive Stone Farm and Cottages's response

Ag baie dankie vir jou mooi woorde. Kom asseblief weer terug.
Beste Andrew

Olive Stone Farm and Cottages
Lische J - Jul 2021
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Lische J
With spouse/partner

Perfect.

We wish we could've stayed longer. The house had everything we needed and the outside area is beautiful. Thanks Andrew and Elaine. Your animals are also beautiful.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Perfek.

Ons wens ons kon langer bly. Die huisie het alles wat ons nodig gehad het en die buite area is pragtig. Dankie Andrew en Elaine. Julle diere is ook so pragtig.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Adre V - Jul 2021
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Adre V
Family with teenagers

Pragtige omgewing. Rustig. Aandag aan details. Gesofistikeerd maar plaas.

Heerlik gekuier. Wonderlike kaggels in die huisies wat die verblyf in die koue lekker snoesig gemaak het.

Coert C - May 2021
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Coert C
With spouse/partner

Briljant.

Die huisies is met baie liefde en beplanning gebou. Dit is al die klein goedjies wat saak maak en daar is baie van dit. Dit is 'n moet om daar te slaap as Montagu op jou roete is.

Laura L - Feb 2021
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Laura L
With spouse/partner

Fantasties.

Al's was perfek, netjies en skoon! Pragtige plek en wonderlike mense! Ons gaan beslis weer!

Elzaan W - Oct 2020
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Elzaan W
With spouse/partner

Die mooiste plek, met die beste gasheer!

Ons het vreeslik gekuier, heerlik in die pragtige swembad geswem en Andrew het uit sy pad gegaan om die aand vir ons 'n tafel te dek met pragtige borde en silwer eetware, sodat ons en ons vriende die aand saam kon braai. Daar gaan ek beslis weer kuier!

Olive Stone Farm and Cottages's response

Hello Elzaan, thank you for staying with us and bringing Hanna to visit. I enjoyed having you and hope you visit again.
Andrew

Olive Stone Farm and Cottages
Lida V - Sep 2020
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Lida V
With spouse/partner

Rejuvenating and the perfect cosy cottage in winter, will definitely be back in summer to enjoy the pool side sunny spots.

Olive Stone Farm and Cottages is tucked away in between the beautiful olive trees in Montagu! The perfect getaway not too far from Cape Town. We loved the cosy fireplace for the cold winter evening and the fresh farm eggs for breakfast, such a gem in Montagu!

Izabelle W - Aug 2020
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Izabelle W
With spouse/partner

Olive Stone het al ons verwagtinge is oortref.

Wat 'n ongelooflike mooi plekke! Ons sal beslis terug gaan.

Olive Stone Farm and Cottages's response

Thanks Izabelle. Hopefully it will be under better circumstances next time and we can be more helpful.

Olive Stone Farm and Cottages
Andre V - Aug 2020
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Andre V
With spouse/partner

Wonderful location and much much more.

Warm welcoming hosts. Excellent cottage. Amazingly constructed. Extremely comfortable.

Willem S - Jan 2020
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Willem S
With spouse/partner

Puik.

Was al die land vol - hierdie is die beste ooit! Jacobs-koffie, heuning, vars eiers en melk was 'n lekker bonus! Op die plaas maar loopafstand van puik eetplekke en winkels in dorp!

Jolize A - Jan 2020
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Jolize A
With friends

Perfekte wegbreek oase in Montagu.

Vreeslike vriendelike welkom, pragtige ruim cottage met private voor tuintjie en heerlike splash pool. So lekker hier gekuier en ontspan, en kan nie wag om terug te gaan nie. Moet nie vertrek voor jy van hulle tuisgemaakte kaas en olyfolie geproe en gekoop het nie! Uit die boeke! Werklike 'n oase in die drop - en kan hoogs aanbeveel!

William W - Sep 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
William W
With spouse/partner

Skoon en baie mooi.

Ons het heerlik gebly in Olive Cottage. Als was skoon en die huisie is pragtig. Meubels mooi geverf. Bed lekker geslaap. Vars eiers en melk. Als wat mens nodig het is daar. Baie dankie.

Olive Stone Farm and Cottages's response

Thank you for the great review. We are glad you enjoyed your stay and hopefully, you will be back so I can meet you. Best regards, Andrew.

Olive Stone Farm and Cottages
Naudica S - Jun 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Naudica S
With spouse/partner

Oorweldig deur elke stukkie detail.

Ons besoek aan Montagu, met spesifieke verwysing na ons akkommodasie in die Olive Cottage, was uit die boeke! Die plaas is in die middel van die dorp, maar tog ervaar jy 'n wonderlike plaasgevoel. Die berg-uitsig duskant die olyfboorde was pragtig, en om nie eens te praat van die fonteintjie-water wat 'n rustige atmosfeer skep nie. Ek en my man het lekker die ganse, hoenders en beeste gegroet terwyl ons deur die boorde gewandel het op pad na die groentetuin waar ons onsself kon help met vars goedere. Ons huisie was pragtig netjies, en vir my perfek versier met die lieflikste beddegoed en gepaste meubels. Die kaggeltjie was heerlik snoesig en die vars eiers en melk het ons magies gestil in die oggend. Om alles te kroon, het ek my hande ekstra baie gewas met die lekker sepies en roompies wat daar was. Alles was net super mooi en super lekker. So baie dankie aan die vriendelike eienaars en ook die webtuiste. Ons sal beslis terug wees om die buitebraai en plonspoel uit te toets in die somer.

Olive Stone Farm and Cottages's response

Hi Naudica,
I have to write in English to prevent a fight with my phone. We appreciate your kind words and we are pleased you enjoyed your stay. Come again soon and I will show you more about the farm.

Olive Stone Farm and Cottages
Marleen D - Apr 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Marleen D
With spouse/partner

Phenomenal.

What an exceptional experience. The images doesn't do any justice to how exquisite Olive Stone Farm really is. You are in the centre of the little town, yet feel that you are somewhere out in the middle of nowhere. Everything you need is available in the cottage and the fact that you can help yourself to a little veggie garden, and get fresh milk from the wandering cow means that you don't have to leave this tranquil space at all. The bed is super comfy (which is always a plus) and the fire place makes it so cosy and nostalgic. We regret only staying for one night, but hope to be back real soon and to stay a little longer! Definitely highly recommend this gem in Montagu!

Olive Stone Farm and Cottages's response

Hi Marleen,
Thanks for staying with us and your very kind words we appreciate your feedback and hope you come and visit us again.

Olive Stone Farm and Cottages
John G - Apr 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
John G
With spouse/partner

Most enjoyable stay we've had in a long time. Owners really went out of their way to provide a great experience.

Really good accommodation, pool , braai, WiFi, generous hosts, well furnished, nice bed and linen, good location, secure, friendly and helpful staff. Well worth a return visit. Would recommend to anyone visiting the area.

Olive Stone Farm and Cottages's response

Hi John,
Thanks for the kind words we are glad you enjoyed your stay with us. Please come visit again.

Olive Stone Farm and Cottages
Annelize D - Apr 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Annelize D
With spouse/partner

Peaceful and beautiful stay in the heart of Montagu.

What was nice is that even though you feel like you are on a remote farm in the middle of nowhere, the shops and all tourist attractions are a walking distance from you. The security and privacy is amazing. The facilities and overall stay was so fantastic, they really look after you.

Olive Stone Farm and Cottages's response

Hello Annelize,
Dankie vir die mooi woorde. Dit was ons plesier Oom ons plek the deel met julle.

Groete Andrew

Olive Stone Farm and Cottages
Arthur E - Mar 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Arthur E
With spouse/partner

Onbeskryflik fantasties.

Ons was so aangenaam verras dat ons sommer dadelik by die eienaars gehoor het of ons nog 'n ekstra nag kon boek. Sonder twyfel sê hulle ja, maar ons moes na ander eenheid trek. Toe ons die middag terugkom na 'n dag uit, het hulle al ons goed getrek en niks was weg nie. Selfs ons klere gewas sonder kostes en vir ons opgehang. Dit is fantastiese diens. Die cottage is so veilig jy kan met jou deure en vensters oop slaap. En op warm dag is die plonspoel heerlik om in af te koel. Sal beslis weer gaan.

Olive Stone Farm and Cottages's response

Baie dankie vir die lekker resensie. Ons hoop julle kom weer.

Beste
Andrew

Olive Stone Farm and Cottages
Marli F - Feb 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Marli F
With spouse/partner

Idyllic, tasteful, host and hostess go the extra mile!

We were looking for a peaceful getaway and were surprised with more than just a peaceful getaway. Stylish with extras we didn't expect. Olive Stone Farm and Cottages is definitely a bucket list item!

This review has been translated,click hereto view the original version.

Idillies, smaakvol, gasheer en gasvrou gaan die ekstra myl!

Ons was op soek na 'n rustige wegbreek en was verras met meer as net 'n rustige wegbreek. Stylvol met ekstras wat ons nie verwag het nie. Olive Stone Farm and Cottages is beslis 'n bucket list-item!

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Olive Stone Farm and Cottages's response

Hello Marli. Thanks for such nice words. It was our pleasure to have you. It is our aim to create an environment conducive to relaxation, tranquillity and privacy all with a bit of something different. Please come visit again.
Regards,
Andrew

Olive Stone Farm and Cottages
Hugo G - Jan 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Hugo G
With spouse/partner

Stylish and luxurious bu still rustiek!

Was one of the best getaways that we had in a long time. Truly enjoyed it a lot.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Stylvol en luuks maar tog "rustic"!

Was een van die lekkerste wegbreke wat ons in 'n lang tyd gehad het. Werklik geweldig geniet.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Fanie V - Dec 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Fanie V
With spouse/partner

Excellent.

Unbelievable accommodation and atmosphere.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Uitstekend.

Ongelooflike verblyf en atmosfeer.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Sally S - Oct 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Sally S
With spouse/partner

Charming and peaceful.

Charming cottage, peaceful location, wish we had stayed longer.

Maré O - Jul 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Maré O
With spouse/partner

Natuur, luuksheid en ekstra moeite.

Ongelooflike bestemming. Alles is daar wat mens nodig het vir 'n wegbreek uit die stad. Egter ook baie ekstras soos plaaseiers, vars koeimelk en toegang tot kruie en groentetuin. Ook daagliks hout vir kaggel en braai. Well done Elaine. Ons sal terug wees.

Ryan J - Jul 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Ryan J
With spouse/partner

Excellent stay. We loved it!

Fantastic stay. My wife and I really enjoyed the tranquil yet central location. We loved the cottage architecture. It was clean and safe and the owners were always around for a chat. We will definitely be back.

Erik R - Jan 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Erik R
With spouse/partner

'n Moet-besoek!

Moenie die fout maak om net een aand hier oor te slaap nie! Andrew en Elaine het iets wonderliks hier geskep. 'n Mens sal 'n week hier kan bly en behoorlik uitrus. Letterlik een van die beste plekke wat ons al by oorgebly het. Die kothuise is tussen honderde olyfbome, die stort buite is tussen die olyfbome, jy kan in 'n dam swem wat rivierwater pomp en jy eet vars slaai uit hul eie groente tuin uit. Die volgende oggend verskaf Andrew vars eiers van die hoenders op die plaas. Baie mooier as op die foto's. Sal vir seker aanbeveel.

Olive Stone Farm and Cottages's response

Ek skryf in Engels want ek sukkel in Afrikaans. Thanks so much for the wonderful review we both appreciate your comments a lot. It helps build our little business but more importantly, it makes us very happy when other people enjoy our little piece of heaven. Regards, Andrew.

Olive Stone Farm and Cottages
Madelein M - Jan 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Madelein M
With spouse/partner

Pragtige plekkie, ons het so lekker gebly!

Ons het ons tydjie by Olive Stone Farm vreeslik geniet. Die huisie is baie mooi, prakties uitgelê, goed toegerus, netjies en skoon. Andrew en Elaine het ons dadelik laat tuis voel met hulle gasvryheid. Daar was vars plaasmelk en plaaseiers in die yskas vir ons om te gebruik. Ons kon ook slaai in hulle groentetuin gaan pluk. Jy voel glad nie of jy in die dorp is nie, die koei en skape het gereeld in die veld voor ons huisie gewei. Ons het die buitestort en 'splash pool' geniet om af te koel in die hitte. As jy Montagu toe gaan, moet jy hier bly. Jy sal nie spyt wees nie!

Corlia J - Oct 2017
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Corlia J
On business

Alles wat mens kon verwag en nog soveel meer. Perfek!

Besonders mooi. Elegant. Baie prakties uitgelê. Silwerskoon. Warm verwelkoming. Olive Stone is 'n 'blueprint' vir ander gasteplase.

Dawie D - Sep 2017
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Dawie D
With spouse/partner

Skakel af van die wêreld.

Ons was baie verras met die plekkie se uitleg, als is daar wat 'n mens nodig het. Ons het baie gehou van die 'attention to detail" en het baie spesiaal gevoel toe daar vars plaasmelk en eiers was (my terug laat verlang na die platteland as kind). Die buitelig-stort was hemels, veral om laat-aand te stort onder die sterre. Plekkie is baie sentraal geleë, jy is in die dorp, maar ook nie in die dorp nie. Baie velig gevoel en die plekkie is ook privaat. Sal beslis weer vir hulle besoek.

Olive Stone Farm and Cottages's response

Hi Dawie
Shoo dankie vir die lekka "review" en baie dankie dat julle by one kom bly het. Ones vardeer dit. Jammer vir Afrikaans wat so sleg is maar ek en my IPad suckel.
Beste Andrew.

Olive Stone Farm and Cottages
Soney M - Sep 2017
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Soney M
With spouse/partner

Rest for the soul.

The little placd is neatly equipped with everything you need and more. Ideal for a getaway if you need to relax. There is a veggie garden where you can help yourself with lettuce, tomatoes etc. The free range chickens produce eggs and there is even a dairy cow (we sommer called her "Daisy") for fresh farm milk in the fridge. Couldn't have asked for a better place for some R&R.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Rus vir die siel.

Die plekkie is netjies toegerus met alles en nog meer wat jy kan benodig. Dis ideal vir 'n wegbreek en ontspan. Daar is groentetuin waarin jy jouself met blare, tamatie ens. kan gaan help. Die vrylopende hoenders sorg vir vars eiers, daar is self 'n melkkoei (ons het haar sommer Daisy gedoop) wat vir vars plaasmelk in die yskas sorg. Kon nie vir 'n beter plek gevra het om te gaan afskakel en ontspan nie.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Olive Stone Farm and Cottages's response

Dear Soney,

Sorry about the English but my iPad keeps on changing my Afrikaans words. Thank you so much for your review. I am so happy you got to have a relaxed time during your visit. The cow's name is, in fact, Daisy so you were absolutely right with your name choice.

Have a good week.

Kind regards,
Elaine

Olive Stone Farm and Cottages
From R1 200
per night (sleeps 2)
From R1 200
per night (sleeps 2)
From R1 200
per night (sleeps 2)
Make a Booking
  • Capacity: 6 people
  • Check-in: 14:00 to 19:00
    Check-out: 10:00
  • Address: Church Street, Olive Stone Farm, Montagu, 6720, Western Cape
  • No children under 18
https://travelground.imgix.net/AAEAAQAAAAAAAAAAAAAAJDFlYzdlZGIxLWVlNDYtNDk2ZC04YjE4LWJjZWE2NWVkYmM5NQ?w=1440&h=960&fit=crop&auto=enhance,format,compress&q=80 From R1 200  per night (sleeps 2) 30 5 1 5 Church Street Olive Stone Farm 6720 Western Cape 0860 022 102 14:00-19:00 10:00 -33.791093943351 20.120375510305
SUBSCRIBE TO GET AWESOME ACCOMMODATION SPECIALS!
SUBSCRIBE FOR AWESOME SPECIALS!