The easiest way to find and book accommodation across South Africa!
GREAT
SAVINGS
EASY
BOOKING
SECURE
PAYMENT
 at Protea Wilds Retreat | TravelGround
+55

Protea Wilds Retreat

Self Catering

Review Summary

4.5 out of 5from 26 reviews for Protea Wilds Retreat
Cleanliness
4.5/5
Service
4.7/5
Location
4.3/5
Safety
4.7/5
Value for money
4.3/5
Lisa M - Feb 2020
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Lisa M
Individual traveler

Tranquil stay.

Amanda and Martin were fantastic hosts. The WiFi was a bit patchy and I felt like I was often at their home to catch up on bookings (I also own a guesthouse). Walks on their property were lovely for my dogs and I as we had it all to ourselves.

Protea Wilds Retreat's response

Thank for your great words Lisa! Was wonderful having you and your dog children here. The wifi does not reach the cottage you stayed in, only available at the reception (my house). Normal data usage will apply at the cottage, sorry if it wasn't clear! Hope to have you back soon!

Protea Wilds Retreat
John O - Jan 2020
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
John O
With friends

Flippen fantasties.

Absoluut die moeite werd, sal nie weer op ander plek bly nie. Rustig en alles wat jy nodig het.

Protea Wilds Retreat's response

Wow John dankie, jou resensie blaas my weg.

Protea Wilds Retreat
Alan B - Dec 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Alan B
With friends

A gem and real value which I found impossible to fault.

From the UK and travelling up through the country finding Protea Wilds Lodge was pure chance and our great good fortune. Amanda, the proprietor, was immense in helping us with advice on planning our continuing journey. Should I return to the area I will definitely stay here again and would recommend it to all.

Protea Wilds Retreat's response

Thank you, Alan. It was a pleasure to host you and we hope your trip further on was memorable.

Protea Wilds Retreat
Pl V - Jan 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
5/5
Value for money
3/5
Pl V
With spouse/partner

Vriendelike en gasvrye verblyf.

Heerlik gebly. Pragtige omgewing en uitsig, maar huis kort ernstige onderhoud.

Mareli H - Dec 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Mareli H
With spouse/partner

Aangenaam verras, asemrowende uitsig en rustig vir asemskep.

Sal beslis weer teruggaan.

Marthie R - Dec 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Marthie R

Baie rustig en ontspannend.

Amanda is 'n gasvrou duisend. Die uitsig en ligging is asemrowend en ons sal die volgende keer beslis langer bly.

Protea Wilds Retreat's response

Baie dankie Mareli. So bly julle het lekker gekuier en dankie vir jou moeite om hier te skryf. Ons hoop ek sien julle gou weer.

Protea Wilds Retreat
Belinda E - Sep 2018
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
5/5
Value for money
4/5
Belinda E
With friends

Awesome.

Ons het heerlik gekuier, plek en mense is awesome. Sal volgende keer langer bly.

Annelene V - Jan 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
3/5
Safety
5/5
Value for money
4/5
Annelene V
Family with teenagers

Rustig, privaat en beeldskoon.

Protea Wilds Retreat kan aanbeveel word, die plek is asemrowend mooi. Amanda, die gasvrou, is professioneel maar baie aangenaam. Die pad daarheen is in goeie toestand. As jy die Tuinroete wil waardeer is Protea Wilds 'n goeie beginpunt, jy kan van hieraf lekker rondry Knysna en Plettenbergbaai toe.

Protea Wilds Retreat's response

Beste Annelene,

Baie dankie vir jou mooi woorde, ek waardeer dit baie! Ek is bly julle 3 en jul hondekind het lekker by ons gebly, hoop ek sien julle weer!

Hoop jou dogter gaan gelukkig wees hier in Plett!

Protea Wilds Retreat
Joanne J - Oct 2017
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Joanne J
With spouse/partner

It was wonderful.

So nice and we will go again soon.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Dit was wonderlik.

Dit was baie lekker en ek gaan gou weer daarna.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Protea Wilds Retreat's response

Dankie Joanne,so bly jy het dit geniet! Hoop ons sien jou gou!

Protea Wilds Retreat
Christelle F - Apr 2017
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
4/5
Location
4/5
Safety
5/5
Value for money
3/5
Christelle F
With friends

Great. The gravel road can be challenging, but it's possible.

The destination is lovely and well located between Plett and Knysna. The house is old, but neat. The old clothes and mittens hanging on the hall stand just made us a bit uncomfortable. Looked as though the people living there were on their way back. The fridge defrosted the meat I put in there for some reason. Other than that, it was really nice! The wine tasting and cattle on the farm are lovely.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Was baie lekker. Die grondpad kan uitdagend wees, maar is doenbaar.

Die bestemming is heerlik en lekker tussen Plett en Knysna. Die huis is oud, maar netjies. Dit was net die ou klere en handskoene wat aan die kapstok gehang het wat ons so bietjie ongemaklik laat voel het. Gelyk of die ou mense wat daar gewoon het op pad is terug. Yskas het probleme gegee en my vleis het ontvries. Verder was dit lekker! Wynproe en beeste op die plaas is lieflik!

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Protea Wilds Retreat's response

Hallo Christelle

Dankie vir jou mooi skrywe. Ja, ons hou die pad so goed moontlik in stand, dit is soms moeilik sonder hulp van die padowerhede, maar ek het darem nog nooit probleme gehad met enige gaste wat dit nie kon ry nie.

Dit is my ouma se voortrekker rok, wat sy gemaak het, en my ma se handskoene. Ek het gedink dit gee karakter aan die huis en pas in by die tema. Jammer oor die ongemak, ek kon dit weggeneem het. Wens ek het geweet van die yskas, ek sou dan 'n plan probeer maak het.

Dankbaar dat julle lekker gebly en dit verder geniet het. Mooi gaan.

Protea Wilds Retreat
Gracial H - Mar 2017
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Gracial H
With spouse/partner

Fantastic.

Wonderful people and delicious food for the best weekend of our lives. We enjoyed it very much.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Fantasties.

Wonderlike mense en lekker kos maak vir die beste naweek van my en my vrou se lewe. Ons het dit terdeë geniet.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Protea Wilds Retreat's response

Baie dankie Gracial
Ek sien uit na jul kuier in Junie saam met die familie.

Protea Wilds Retreat
Lené V - Feb 2017
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Lené V

Beautiful scenery, nature and absolute peace.

Our visit to Protea Wilds was way too short. Our room was spacious and well equipped with everything we needed like coffee, towels and the most beautiful view. The gravel road is kept in good condition and Protea Wilds was easy to find. Amanda was very friendly and helpful and sent through all the directions before our stay. We will definitely stay at Protea Wilds again.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Pragtige natuurskoon, natuurlewe en absolute rustigheid.

Ons kuiertjie by Protea Wilds was heeltemal te kort. Ons kamer was ruim en goed ingerig met alles wat ons nodig gehad het soos koffie, handdoeke en die mooiste uitsig. Die grondpad is baie goed onderhou en ons het Protea Wilds maklik gekry. Amanda was baie vriendelik en behulpsaam en het aan ons alle aanwysings deurgestuur voor ons besoek. Ons sal verseker weer 'n draai by Protea Wilds gaan maak.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Protea Wilds Retreat's response

Lené!
Ooh, jy maak my hart warm! Baie dankie vir jou mooi woorde, sal lekker wees om julle weer te sien! Baie voorspoedige jaar verder!

Protea Wilds Retreat
Ronél C - Jan 2017
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Ronél C
With spouse/partner

Dankie vir Amanda se gasvryheid, ons het regtig heerlik gebly by Protea Wilds Retreat.

Heerlik! Met pragtige uitsig! Mense se vriendelikheid en gasvryheid.

Protea Wilds Retreat's response

Dankie vir jou mooi woorde Ronel! Hoop ek kan julle weer verwelkom!

Protea Wilds Retreat
Mariska F - Nov 2016
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Mariska F

Very nice and peaceful!

Very neat and clean. Very peaceful, could really relax!

This review has been translated,click hereto view the original version.

Baie lekker en rustig!

Baie netjies en skoon. Baie rustig, kon lekker ontspan!

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Protea Wilds Retreat's response

Mariska,

Wow! Baie dankie, ek waardeer dit! Hoop ons sien julle volgende jaar in September!
Amanda en Martin

Protea Wilds Retreat
Piet R - Jul 2016
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
4/5
Location
3/5
Safety
4/5
Value for money
4/5
Piet R
With spouse/partner

Nice and relaxed but close to attractions.

We stayed in the cottage that was equipped with everything we needed. The fireplace was very nice in the cold evening. Good braai facilities and stunning view of the mountains.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Heerlik rustig tog naby besienswaardighede.

Ons het in die Cottage gewoon wat baie goed toegerus is. Die kaggel so op die koue wintersaand was heerlik. Braaigeriewe is goed en die uitsig oor die berge is pragtig.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Protea Wilds Retreat's response

Baie dankie vir jou mooi woorde Piet! Gewaardeerd!

Protea Wilds Retreat
Richard H - Apr 2016
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
4/5
Value for money
4/5
Richard H
With friends

Perfek vir uitlating van gedruis van die stadslewe.

Amanda was baie behulpsaam en vriendelik en het ons definitief meer spesiaal laat voel. Die ligging is wonderlik en die plaas baie mooi. Veral die braai-areas geniet en die al die staproetes. Goeie ligging tussen Knysna en Plett.

Protea Wilds Retreat's response

Richard, baie dankie ,ek waardeer dit! Ek hoop ek sien jou gou weer! Amanda

Protea Wilds Retreat
Karina B - Apr 2016
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
4/5
Location
4/5
Safety
4/5
Value for money
5/5
Karina B
With spouse/partner

Pragtige uitsig.

Dis baie lekker hier en jy het alles wat jy nodig het, maar die grondpad! Sjoe! As dit reën, moet mens maar versigtig wees, dis al.

Protea Wilds Retreat's response

Baie dankie vir jou mooi woorde Karina. Alhoewel die grondpad net 9 km vanaf die N2 tot hier is, het dit ongelukkig hard gereën toe julle aankom. Die pad word gelukkig gereeld geskraap en goed onderhou. Versigtig is maar die antwoord tot 'n mens hom paar keer gery het en meer op mens se gemak raak. Gaste het darem nog nooit vasgesit of 'n ongeluk gemaak nie. Dankie vir julle geduld hiermee! Hoop ek kan jul weer verwelkom!

Protea Wilds Retreat
Lizette B - Mar 2016
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
4/5
Location
4/5
Safety
4/5
Value for money
3/5
Lizette B
Family with teenagers

Very relaxed.

Thanks for a lovely stay with a beautiful view.

Protea Wilds Retreat's response

Thank you for your kind words Lizette! Hope we see you again! Go well. Amanda

Protea Wilds Retreat
Annelies W - Mar 2016
Overall score
Cleanliness
3/5
Service
4/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
4/5
Annelies W
With spouse/partner

Prachtig, rustgevend.

Voor mensen die houden van een meer outdoors experience is dit zeker the place to be. Prachtige omgeving. In het huisje is alles aanwezig wat je nodig hebt. De weg naar het retreat is minder geschikt voor kleinere auto's, maar zeker niet onmogelijk (we hebben het ook gedaan).

Protea Wilds Retreat's response

Baie dankie vir jou mooi woorde Annelies. Bly julle het lekker gekuier! Amanda

Protea Wilds Retreat
Louis B - Jan 2016
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
4/5
Location
3/5
Safety
4/5
Value for money
4/5
Louis B
With spouse/partner

Baie lekker, veral die uitsig en vars lug.

Ek beveel graag hierdie uitstekende akkommodasie aan, veral die gasvryheid wat daarmee gepaard gaan en die asemrowende uitsig.

Protea Wilds Retreat's response

Baie dankie vir jou mooi woorde Louis! Hoop ek kan julle weer verwelkom!!
Amanda

Protea Wilds Retreat
Gary B - Oct 2015
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Gary B
With spouse/partner

An amazing special piece of God's Kingdom.

Great hosts, will definitely visit again!

Protea Wilds Retreat's response

Gary, I really appreciate your beautiful review and we hope to welcome you back soon! To share our piece of heaven with you were our pleasure. Dankie en mag Debbie se skilder ook van krag tot krag gaan!

Protea Wilds Retreat
Hendrik S - Jan 2015
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
5/5
Value for money
4/5
Hendrik S
With spouse/partner

The place is nice and quiet.

The accommodation is neat and clean and the staff very friendly. However, it would have been nice for each room to have TV and DStv, because the communal area isn't ideal in rainy weather.

Cynthia B - Dec 2014
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
3/5
Safety
5/5
Value for money
4/5
Cynthia B
With spouse/partner

A little piece of heaven.

Stunning, one can't believe that you can have so much comfort so close to nature. Annetjie's personal hospitality made our stay extra special. Its a bonus being able to hike alone and not have to worry about someone robbing you.

René D - Dec 2014
Overall score
Cleanliness
2/5
Service
3/5
Location
2/5
Safety
4/5
Value for money
3/5
René D
Individual traveler

Ek het rus gesoek en dit daar gekry.

Die klankdigtheid is egter nie goed nie en jy hoor elke geluidjie van jou bure. Die omgewing is pragtig en baie rustig en veilig vir stap. Daar is pragtige fynbos .Vir families is dit egter effe afgeleë en moet jy te ver ry.Vir die wat rus en stilte soek, is dit die regte plek as jy stil bure kan kry. Dis heerlik om in die verhitte swembad te swem.

Brumilda K - Nov 2014
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
4/5
Value for money
4/5
Brumilda K

Fantasties!

Die tydjie was lieflik, het gewens die tyd moet nie so vinnig verby gaan nie. Ek sal persoonlik vir ander ook aanbeveel.

Adam B - Nov 2013
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
4/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
4/5
Adam B
Family with teenagers

'n Lekker ruim woning, met hartlike ontvangs. Net nat, nat, nat weer!

Baie vriendelike ontangs. As jy rustigheid verkies, is dit die plek vir jou.

was R900
From R630
per night (sleeps 2)
was R900
From R630
per night (sleeps 2)
was R900
From R630
per night (sleeps 2)
Make a Booking
  • Capacity: 24 people
  • Check-in: 14:00 to 19:00
    Check-out: 10:00
  • Address: Between Knysna & Plettenberg Bay, Fisanthoek, 9 kilometres off the N2, Knysna, 6570, Western Cape
  • All ages welcome
https://d288tngog90ix0.cloudfront.net/AAEAAQAAAAAAAAAAAAAAJDJmOTc1YWFiLWMyZjEtNGQzZC1hOWUyLTYyOTlhODc5NTZmZQ?w=1440&h=960&fit=crop&auto=format was R900, now From R630  per night (sleeps 2) 26 5 1 5 Between Knysna & Plettenberg Bay, Fisanthoek 9 kilometres off the N2 6570 Western Cape 0860 022 102 14:00-19:00 10:00 -34.003470714567 23.26479434967
SUBSCRIBE TO GET AWESOME ACCOMMODATION SPECIALS!
SUBSCRIBE FOR AWESOME SPECIALS!