The easiest way to find and book accommodation across South Africa!
GREAT
SAVINGS
EASY
BOOKING
SECURE
PAYMENT
 at Rooihoogte Guest House | TravelGround
+10

Rooihoogte Guest House

Self Catering

Review Summary

4.2 out of 5from 31 reviews for Rooihoogte Guest House
Cleanliness
4.3/5
Service
4.3/5
Location
4.0/5
Safety
4.0/5
Value for money
4.2/5
Pc V - Jun 2019
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
4/5
Location
3/5
Safety
3/5
Value for money
4/5
Pc V
With spouse/partner

Nice and quiet.

Road directions can be better, but had a lovely stay in a very peaceful environment.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Lekker rustig.

Padaanwysings kan beter wees, maar heerlik gebly in baie rustige omgewing.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Edzard L - Oct 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Edzard L
Individual traveler

Fantasties.

Baie geniet. Sal definitief weer teruggaan.

Jinny P - Jul 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
4/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Jinny P
With friends

A comfortable one-night sleepover.

A basic cottage which suited our needs for one night. We did not have contact with the owners but a caretaker was there to meet us.

Elsa W - May 2018
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
4/5
Location
4/5
Safety
3/5
Value for money
3/5
Elsa W
Family with teenagers

Baie rustige en ontspanne omgewing, met lekker stap moontlikhede, veral met ons hond wat saam was.

Skoon en netjies, die stort was baie doeltreffend met genoeg warm water. Ons hond het dit baie geniet, veral toe ons gestap het. Saans jakkalse en naguile gehoor. Dis net 'n raps te naby aan pad sodat mens steeds verkeer kan hoor op sekere tye van die dag. Kombuis is gerieflik en groot. Sou net meer kussings op beddens wou gehad het.

Pieter V - Apr 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
3/5
Value for money
5/5
Pieter V
With spouse/partner

Pragtige uitsig, baie gasvrye eienaars. Genoeg ruimte en stilte!

Die ligging is besonders mooi. Die kothuis is baie ruim met groot kamers en kombuis. Die tuine en grasperke was mooi versorg en die persoon wat omsien na die perseel het elke oggend die stoepe gevee en die braai skoongemaak. Die verblyf is dus baie gerieflik. Selfs al het jy troeteldiere (twee honde) wat saam reis!

Fohn B - Mar 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
3/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Fohn B
With spouse/partner

Die verblyf was lekker, die huis is groot en goed ingerig.

Mense wat die die plek huur moet net voeg in kennis gestel word dat dit nie maklik sigbaar is wanneer jy van badplaas soontoe gaan nie. Die grondpad na die huis is baie selg. Ry baie versigtig. Die Saterdagoggend was die dak vol apies so wees maar versigtig. Die eienaar moet net die opsigter verwittig om nie op naweke gras te sny nie. Indien the gaste will laat slaap. Dit was baie raserig vir 'n Saterdagoggend. Ons het die perde geniet, hulle was baie vriendlik. Die meubels in the vertrek is baie veroudered en kort nog 'n bietjie aandag.

Elmarie G - Jan 2018
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
4/5
Location
4/5
Safety
4/5
Value for money
4/5
Elmarie G
Individual traveler

Rustig. Netjies. Goeie diens.

Rustige atmosfeer. Stil, rustig.

Marylene M - Jan 2018
Overall score
Cleanliness
3/5
Service
3/5
Location
3/5
Safety
4/5
Value for money
4/5
Marylene M
Family with teenagers

Awesome place.

Very friendly staff. We finally got a place to rest, connect with nature and we had lots fun as a family. Good value for money.

Andre T - Jan 2018
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
4/5
Location
4/5
Safety
4/5
Value for money
4/5
Andre T
With spouse/partner

A very pleasant surprise and a most relaxing two night stay.

We were very pleasantly surprised at Rooihoogte. It met and exceeded each and every one of our expectations. Although it is quite isolated and far from any other amenities, it was exactly what we needed. The house was clean and comfortable and fully equipped. How do you improve on an already very good facility? By attention to minute details like soap in the bathroom and a few clothes hangers in the cupboards. A little bit of general maintenance would also help. Over all, a very enjoyable stay and when the time comes we will make use of Rooihoogte again.

Stephan V - Jan 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
5/5
Value for money
4/5
Stephan V
With spouse/partner

Verblyf was great, "signage" kon beter wees. Maar sal als te saam 9/10 gee.

Die aanwysing volgens die GPS stop bo op die koppie by Rooihoogte (Sappi). As dit nie was vir die aanwysing gestuur deur e-pos nie, so ek n tydjie lank gesoek het. Die "signage" is maar skaars en ook dat die ingang op 'n draai sit moes ons remme aanslaan. Anders as dit, was die hele ervaring positief en sal graag weer daar bly.

Naomi D - Jan 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Naomi D
Individual traveler

Baie veilig al was ek alleen.

Rooihoogte plaashuis is gelee in 'n baie mooi area. Die berge om die huis is absoluut asemrowend. Ek het alleen daar gebly vir 3 aande en het nie een keer onveilig gevoel nie. Die einaars is op dieselfde plaas langs die gastehuis. Dit mag donker gewees het buite in die aand, maar dit het net die sterre en naggeluide verbeter. Die wat na 'n stadsomgewing of extra liggies soek moet nie hier boek nie. Selfoonsein was nie te goed nie, maar wie wil nou in so mooi area heeldag op hul foon sit? Geniet die natuurskoon om jou. Rooihoogte is presies wat geadverteer word. 'n Rustige plaashuis. Dis in die middle van nêrens wat vir jou extra stilte en rus vir jou siel gee. Ek sal dit definitief aanbeveel vir die wat 'n wegbreek nodig het van 'n dol lewe. Die huis is ook toegerus met alles wat jy nodig het. Ek was baie beïndruk met die omgewing, die huis, netheid en natuurlik die gasvryheid. 'n Volle 10/10 vir Rooihoogte!

Emelda S - Dec 2017
Overall score
Cleanliness
3/5
Service
2/5
Location
1/5
Safety
1/5
Value for money
1/5
Emelda S

That place didn't feel safe as there's no security.

First of all the place is in the bushes and there's is no security. We wanted to braai when we got there but their braai stand was untidy, even the stove in the cottage. Honesty speaking we did not enjoy our stay there and couldn't even finish our weekend there. So is a no no for me.

Matome Shadrack M - Oct 2017
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
2/5
Location
1/5
Safety
1/5
Value for money
2/5
Matome Shadrack M
With spouse/partner

Needs upgrading.

The place is well situated but I think it needs a security upgrade to make visitors feel safe. The place also needs a swimming pool and games for children. A landline telephone will be an added value as the cellphone signal is bad.

Kobus G - Sep 2017
Overall score
Cleanliness
3/5
Service
4/5
Location
3/5
Safety
2/5
Value for money
4/5
Kobus G
With spouse/partner

Rustige omgewing, stil en lekker om uit die stad en gejaag te kom en af te skakel.

Meer sekuriteitsligte sal waardeer word, dis baie donker en kan dan nie lank buite om die vuur sit in die aande nie, dis hoekom ek net 'n 2 ster gee. DStv vir die sport oor naweke.

Hendrik V - Jul 2017
Overall score
Cleanliness
3/5
Service
3/5
Location
4/5
Safety
4/5
Value for money
3/5
Hendrik V
Family with young children

The place has lots of possibilities and is suitable for a large family in need of peaceful accommodation.

We really enjoyed our time there. Signs posts to guesthouse nog very clear. Some of the facilities in the house needs attention. Compared to other places where we stayed it's a bit pricey. Stunning area.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Die plek het baie moontlikhede en is geskik vir 'n groot gesin wat 'n rustige oorblyplek soek.

Ons het ons verblyf baie geniet. Aanwysingsborde na die gastehuis moet duideliker wees. Van die fasiliteite binne die huis het baie aandag nodig. In vergelyking met ander plekke waar ons oorgebly het, is die koste van een nag se verblyf effe te hoog. Dit is 'n baie mooi omgewing geleë.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Ilse K - May 2017
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
4/5
Location
4/5
Safety
4/5
Value for money
4/5
Ilse K
With spouse/partner

Beautiful area.

Would have liked a self-help coffee. Just know that there is no TV - not that we needed it. Area is beautiful and peaceful.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Baie mooi omgewing.

Sou graag 'n selfhelp-koffie wou hê. Wees net bewus daar is nie 'n TV nie - nie dat ons dit nodig gehad het nie. Omgewing is pragtig en rustig.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Dietlind M - Apr 2017
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
4/5
Location
4/5
Safety
4/5
Value for money
4/5
Dietlind M
Individual traveler

Had a great time, got some great rest.

See the stars.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Lekker gebly, lekker geslaap!

Sien sterre.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Suzette J - Dec 2016
Overall score
Cleanliness
3/5
Service
4/5
Location
4/5
Safety
4/5
Value for money
4/5
Suzette J
With spouse/partner

It was something different. Like the atmosphere.

The house was were at our disposal. We could use the fridge and the stove. That's hospitable! I can maybe just recommend that extra pillows should be placed in the room. Furthermore the kettle can really do with a dollop of vinegar and baking soda.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Dit was anders. Hou van die atmosfeer.

Die huis was tot ons beskikking gestel. Ons kon die yskas en stoof gebruik. Dis gasvry! Ek kan dalk net aanbeveel dat daar ekstra kopkussings in die kamer geplaas word. Verder kan die ketel doen met 'n goeie skeut asyn en koeksoda.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Jan Rijn Z - Aug 2016
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
4/5
Location
4/5
Safety
4/5
Value for money
3/5
Jan Rijn Z
Family with young children

Nice stay.

It was great!

This review has been translated,click hereto view the original version.

Lekker gebly.

Alles was in orde.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Celeste B - Sep 2015
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
4/5
Value for money
5/5
Celeste B
Family with teenagers

Baie lekke!

Gasvrye ontvangs en behandeling deurgaans. Heerlike ontbyt. Niks om oor te kla nie. Lekker ruim huis, toegerus met alles wat mens nodig het.

Niël V - Apr 2015
Overall score
Cleanliness
3/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
5/5
Value for money
4/5
Niël V
Family with young children

Lekker plaasomgewing.

Lekker 2-slaapkamer huis op plaas. Als gehad wat nodig was alhoewel die vuil skottelgoed in die wasbak nie te wense was nie.

Glodine P - Dec 2014
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Glodine P
With friends

Safe, cost effective, and accomodates for everyone

It is well priced, safe, clean and has everything that you need to use for catering for yourself. The staff are friendly. We got a bit lost at first but we got help from Rooihoogte quickly, they didn't mind calling us using their phone. The guest house accomodates for everyone from kids, to teens, and adults to the elderly.

Siyabonga K - Nov 2014
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Siyabonga K
With friends

We had a great time, will surely go back again.

First I would like to say the photos you have on the website don't justify the beauty of this place. We had such a great time, they made us feel like family. Nice comfortable beds and a kitchen equipped with everything we needed. I will definitely recommend it to my other friends. Even when we got lost she drove out at night to meet us and take us to the place. Cool dogs and horses. Awesome stay!!! Thank you!!!

Beth B - Oct 2014
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
4/5
Value for money
5/5
Beth B
With spouse/partner

Family was friendly and kind. Loved that my dog was welcome!

Good value for money stay with great beds. Comfortable home with everything required, and should you notice anything is missing, just let the family know and they will provide.

Evert K - Aug 2014
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
4/5
Value for money
5/5
Evert K
With friends

Aangenaam verras!

Ons is twee motorfietsryers. Die plek het 'n baie vriendelike ontvangs en dis 'n baie mooi area om met motorfietse te gaan verken.

Joseph V - Jun 2014
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Joseph V
Family with young children

Baie lekker gewees.

Baie lekker gebly en sal weer enige tyd daar bly.

Petro R - May 2014
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
4/5
Value for money
5/5
Petro R
With spouse/partner

Dit was `n fees.

Lekker ruim volledig toegeruste huis. Heerlike beddens en duvets. Pragtige natuurskoon.

Zelmarie M - May 2014
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
4/5
Value for money
5/5
Zelmarie M
Family with young children

Fantasties.

Baie lekker, gemaklike plekkie om te bly. Mens het 100% welkom gevoel. Sal oor en oor Rooihoogte besoek!!

Adele S - Apr 2014
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Adele S
With spouse/partner

Gasvryheid op sy beste!

Ons was baie vriendelik ontvang en het binne minute gevoel soos deel van die gesin. Skoon, netjiese, ruim verblyf en verseker waarde vir jou geld. Sal verseker weer daar gaan bly as ons in die omgewing is.

Wanda V - Apr 2014
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
4/5
Location
4/5
Safety
4/5
Value for money
4/5
Wanda V
Family with young children

Goed vir oorslaap.

Goed geleë vir oorslaap. Baie netjies. Vriendelike ontvangs!

Armando V - Mar 2014
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
4/5
Location
4/5
Safety
4/5
Value for money
5/5
Armando V
On business

Baie rustig en kalmerend na 'n lang dag.

Rustig en kalmerend na 'n baie langdag op die pad, ver van al die geraas en tog naby genoeg aan badplaas en Carolina.

From
R1 800
per night, for 6 ppl
From
From R1 800
per night, for 6 ppl
From
R1 800
per night, for 6 ppl
Make a Booking
  • Capacity: 6 people
  • Check-in: 14:00 to 19:00
    Check-out: 10:00
  • Address: Farm, Rooihoogte, Carolina, 1185, Mpumalanga
  • All ages welcome
https://travelground.imgix.net/AAEAAQAAAAAAAAAAAAAAS9GTu242RilLKXNtZRP9SAlXcmdsl6Lv6WhV0s1cLeASRwB43j?w=1440&h=960&fit=crop&auto=enhance,format,compress&q=80 From R1 800  per night, for 6 ppl 31 5 1 5 Farm Rooihoogte 1185 Mpumalanga 0860 022 102 14:00-19:00 10:00 -26.060369207111 30.379212753296
SUBSCRIBE TO GET AWESOME ACCOMMODATION SPECIALS!
SUBSCRIBE FOR AWESOME SPECIALS!