The easiest way to find and book accommodation across South Africa!
GREAT
SAVINGS
EASY
BOOKING
SECURE
PAYMENT
 at Saamrus Guest Farm | TravelGround
+76

Saamrus Guest Farm

32 reviews
Self Catering

Review Summary

4.5 out of 5from 32 reviews for Saamrus Guest Farm
Cleanliness
4.6/5
Service
4.3/5
Location
4.6/5
Safety
4.6/5
Value for money
4.3/5
Elizna C - Feb 2021
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Elizna C
Family with young children

Rustige, gasvrye, plattelandse atmosfeer.

Dis stil, rustig en privaat. Met gasvrye personeel. Hout en ander essensiële produkte beskikbaar op die plaas. Naby genoeg aan omgewing se besienswaardighede. Ons het ons kuier baie geniet.

Saamrus Guest Farm's response

Dankie vir die positiewe opmerkings. Ons is bly dat julle die verblyf geniet het. Ons hoop julle besoek ons gou weer.

Saamrus Guest Farm
Angus S - Jan 2021
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
4/5
Location
5/5
Safety
4/5
Value for money
5/5
Angus S
Family with teenagers

Two-night weekday breakaway.

We were warmly received on Wednesday afternoon, with special assistance on a muddy road nearby (incorrect road selected in error thanks to Garmin). The accommodation was perfect for an effortless self-catering stay. Location is tranquil and we really enjoyed the peace of nature. We will definitely return with our dogs - really well set up as pet-friendly.

Amori C - Nov 2020
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
4/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
4/5
Amori C
With spouse/partner

Relaxing weekend away with the doggies.

We had a wonderful stay at Saamrus for a weekend. The little house is perfect equipped with a beautiful view over the valley. There are wonderful walks up a hill, through the forest or winding next to the river - perfect for an outing with the doggies. This is the perfect relaxing, close to home, get away.

Anne Marie S - Oct 2020
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
4/5
Anne Marie S

My daughter and I had a lovely stay midweek and enjoyed the peace and quiet of the farm.

We were both very tired and lazed at the cottage. We made food, read and slept and soaked up the beauty of nature. I went for a walk and photographed a lot of wild flowers in the fields adjacent to the cottage. On the whole the venue is very well organised and we were left in peace. The only thing I would like to recommend, is to provide thinner bedding for the summer months or alternatively to take cool bedding along yourself. We did and that was very useful, as it was very warm.

Irene S - Sep 2020
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
4/5
Irene S
With spouse/partner

Had a very pleasant stay.

We stayed in Olienhout. The wind blew quite a lot, so right through the night the hanging wooden poles of the outside carport kept on hitting on the wooden poles of the carport around the sides so we were constantly awake with the banging.

Saamrus Guest Farm's response

Thank you for the feedback. We will look into the problem with the loose wood banging and make sure that it is fixed and secured.

Saamrus Guest Farm
Karin D - Aug 2020
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
4/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Karin D

Rustigheid.

Die naweek by Saamrus was absoluut wonderlik gewees. Ons het die rustigheid en staproetes met die honde vreeslik geniet. Die hondekinders was in hul element gewees. Die huisie het alles wat mens nodig het, dis skoon en goed ingerig. Baie dankie!

Ilan S - Mar 2020
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Ilan S
With spouse/partner

Rustige wegkomplek saam die honde.

Ons het 'n heerlike rustige naweek by Saamrus gehad saam met ons honde. Dit is nie te ver van Johannesburg af nie, so mens sit nie vir ure in die kar nie. Blyplek is kompak, goed toegerus, skoon en netjies - alles wat mens nodig het. Ons het dit baie geniet en sal vir seker teruggaan.

Saamrus Guest Farm's response

Dankie vir die pragtige resensie. Gaste soos julle is beslis welkom om ons weer te besoek!

Saamrus Guest Farm
Estelle L - Feb 2020
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
4/5
Estelle L
With spouse/partner

Very nice place, will definitely recommend.

The hiking trails are very cute and several hiking trails to choose from. They also provide a map of all the hiking trails. Water basins are placed at your place of residence and so is the pool. Very quiet and quiet place and very neat. The dog kids enjoyed it so much. Would like to make the following suggestions if possible. Place a trash can at the pool and also a braai or 2 at the pool. Ice cream on site, so more candy or something to snack on. Once you're there, you're not in the mood to drive to the store.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Baie lekker plekkie, sal beslis Saamrus Guest Farm aanbeveel.

Die staproetes baie oulik en verskeie wandelpaadjies om van te kies. Hul verskaf ook 'n map van al die staproetes. Waterbakke by jou blyplek neergesit en so ook by die swembad. Baie stil en rustige plekkie en baie netjies. Die hondekinders het dit so baie geniet. Sal graag die volgende voorstelle wil maak indien moontlik. 'n Asblik by die swembad en so ook n braaier of 2 by die swembad plaas. Ys op die perseel verkoop, so ook meer lekkergoed of iets om te peusel. As jy eers daar is, is jy nie lus om winkel toe ry nie.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Saamrus Guest Farm's response

Dankie vir al die positiewe opmerkings en voorstelle.
Daar was altyd 'n asblik by the swembad. Wonder waarheen hy verdwyn het? Ons sal ondersoek instel en seker maak daar is 'n asplik.
Ons kan ongelukkig nie 'n braai by die swembad sit nie, want as daar van die gaste is wat as 'n groep geboek het, is hulle geneig om die swembad area oor te vat en dan voel ander gaste onwelkom om ook daar te sit of the swem. Om die rede is daar net braaigeriewe by die cottages.
Daar is chips en shokolade by die Ontvangs te koop. Ons het voorheen meer eetgoed daar aangehou, maar het gevind dat dit oud word en nie vinnig genoeg verkoop nie, aangesien die meeste gaste hulle eie goed saambring. Dus het ons besluit om nie 'n groot verskeidenheid aan te hou nie,net genoeg vir 'n noodgeval.

Saamrus Guest Farm
Lize D - Jan 2020
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
4/5
Location
4/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Lize D
With friends

'n Honde-paradys met fantastiese staproetes.

Ons het heerlik gekuier, en dit was vir my belangrik dat ons honde die wêreld veilig kon verken, oefening kry en ook lekker rus. Die staproetes was absoluut die hoogtepunt! Daar is 'n verskeidenheid roetes wat die mooiste uitsigte bied en die paadjies was goed sigbaar. Saamrus is regtig uitstekend vir honde ontwerp. Die slaapkamers was bietjie knap en die Suikerbos kothuis slaap nie eintlik ses grootmense gemaklik nie, maar alles was mooi skoon en die kombuis was verbasend goed ingerig. Ek weet die Magalies-gebied sukkel vanjaar met 'n oormaat vlieë, maar dit was besonder erg. Dit sal die een ding wees wat my weerhou om weer te kom, hoewel Saamrus regtig baie moeite gedoen het om dit draaglik te maak (mense wat elke dag kom spuit, vlieëplakke, wierook, gif, flytraps, ens.), en dit blykbaar 'n seisoenale probleem is. Dankie vir 'n lekker vakansie!

Saamrus Guest Farm's response

Dankie vir al die positiewe opmerkings. Dit maak al die harde werk die moeite werd. Ja, daar was 'n buitengewone en onverwagte probleem hierdie Desember met vliee. Ons sien in die media dat daar hierdie jaar oral oor Gauteng meer vliee as gewoonlik was as gevolg van veranderde weerpatrone. Alles is egter nou weer onder beheer en terug na normale toestande.by Saamrus.

Saamrus Guest Farm
Linda G - Nov 2019
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
4/5
Location
4/5
Safety
5/5
Value for money
4/5
Linda G
With spouse/partner

Dit is soos hulle belowe 'n wegbreeknaweek vir pare wat alleen gelaat wil word, super rustig met 'n wonderlike berg-uitsig.

Hulle moet net met mense in verbinding kom en as huis op berg is, mense aanbeveel om 'n bakkie of 4x4 te gebruik. Ons moes oploop teen die berg na die heel hoogste huis. Ons is later huistoe om ons Fortuner te gaan haal want het nie kans gesien om alles af te dra nie. Die kothuis is super gerieflik vir 'n boswegbreek en het alles. Plekkies is mooi skoon en baie privaat. Het glad nie bang gevoel nie en alles was baie rustig. Jy kan net jou klere en kos saamvat, alles is in die huise.

Christa H - Nov 2019
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
4/5
Value for money
5/5
Christa H
With spouse/partner

Dit was heerlik om so in die natuur te ontspan.

Ons het dit vreeslik geniet. Die feit dat dit brakkie vriendelik is, is 'n bonus. Dit was heerlik om in die natuur te wees.

Janien L - Oct 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
4/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Janien L
With spouse/partner

Heerlike, rustige en private verblyf.

Saamrus is 'n pragtige en rustige gasteplaas. Die Piet-my-Vrou-huisie was netjies en heeltemal voldoende ingerig. Dit is duidelik dat die eienaars moeite doen met die huisies. Alhoewel ons nie troeteldiere saamgeneem het nie, was dit vir ons duidelik dat eienaars en troeteldiere heerlike tye saam daar kan deurbring. Ons het 'n baie lekker rustyd daar beleef en sal vir seker weer soontoe gaan.

Saamrus Guest Farm's response

Dankie vir die positiewe terugvoer. Ons is voel goed as ons weet die gaste geniet hulleself en rus lekker by Saamrus. Dis 'n kompliment dat julle graag weer by ons wil bly in die toekoms.

Saamrus Guest Farm
Theo K - Jun 2019
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
4/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
4/5
Theo K
With spouse/partner

Provided exactly what I was after.

Privacy, tranquility and hiking or walking opportunities.

Minette D - Apr 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
4/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
4/5
Minette D
With spouse/partner

'n Wegbreek in afsondering.

Saamrus Guest Farm is die ideale wegbreek saam met jou lewensmaat. Die kothuise is netjies en ten volle toegerus. Die stilte en uitsig maak die ligging 'n ware wegbreek van die gewoel van die alledaagse lewe af. As jy tyd alleen saam met jou maat nodig het is dit die ideale plek om net weer tyd saam te spandeer. Selfs families kan hierheen reis om kwaliteittyd saam te spandeer. Alhoewel die verblyf 'n bietjie meer aan die duur kant is, is is dit die moeite werd. Die ligging is ook nie ver van Johannesburg en Pretoria af nie - net so oor 'n uur se ry. Gaan rus lekker saam op Saamrus Guest Farm.

Jj S - Mar 2019
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
3/5
Location
4/5
Safety
4/5
Value for money
3/5
Jj S
With spouse/partner

Rustig en troeteldiervriendelik.

Stel voor die bestuur bestee fondse in hul DStv se opgradering sodat besoekers hulle eie "Explorer Decoder" kan saam bring. Huidige konneksies werk net vir die baie ou dekodeerders. Swembad kort ook 'n bietjie aandag. Verder was die verbly genotvol en kon ons rus en die troeteldiere besig hou met al die staproetes en oop velde. Dit was my derde besoek en sal weer kom.

Brandon H - Jan 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
4/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
3/5
Brandon H
Family with young children

Very peaceful, nice getaway from everything.

Neat and very peaceful bush getaway.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Baie rustig, lekker wegbreek van als af.

Netjies en baie rustige boswegbreek.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Niret D - Dec 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Niret D

Ongelooflike rustige atmosfeer, lekker staproetes, en die blyplek is baie skoon en netjies en ruim.

Sien sterre.

Chrisi K - Nov 2018
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
4/5
Chrisi K
With spouse/partner

Glorious. Could rest and enjoy nature.

The location was not too far for a short getaway. My dogs enjoyed it very much. I think they would like to stay there. However, it was a bit noisy with the noise of, I think, a chicken farm and the road to Rustenburg. I suppose we heard it more because we were so high. Nevertheless, it was great. My husband went cycling on other roads and I could just sit and take nature in with a paintbrush. There was a tick or two on the dogs, so I would recommend that owners follow up and wash and dip their pets when they get home.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Heerlik. Kon rus en die natuur geniet.

Die ligging was nie te ver vir 'n kort wegbreek nie. My honde het dit vreeslik geniet. Ek dink hulle sal graag daar wil bly. Dit was egter bietjie raserig met 'n gedreun van ek dink 'n hoenderplaas van bure en die pad na Rustenburg. Ek neem aan ons het dit meer gehoor omdat ons so hoog was. Nieteenstaande was dit heerlik. My man het gaan fietsry op ander paaie en ek kon net sit en die natuur inneem met 'n verfkwas. Daar was 'n bosluis of twee op die honde, so ek sal aanbeveel dat eienaars wel net opvolg en was en dip na tuiskoms.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Gerhard L - Oct 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
4/5
Location
3/5
Safety
4/5
Value for money
4/5
Gerhard L
With spouse/partner

Enjoyable stay.

Highly recommended if you need a total break from the city rat race. Great walking trails for everyone and my dogs loved it as well.

Willem V - Oct 2018
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
4/5
Location
4/5
Safety
5/5
Value for money
4/5
Willem V
Family with teenagers

Very pleasant and relaxing. A wonderful view and nature.

One complaint: the shower and basin's drain was blocked the whole weekend, even though the staff looked at it upon our request.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Baie aangenaam en ontspannend. 'n Wonderlike uitsig en natuurskoon.

Een klagte: die stort en opwasbak se uitlaat was die hele naweek geblok al het werkers op ons versoek wel aandag daaraan gegee.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Saamrus Guest Farm's response

Ek is jammer oor die blokasie. Dankie dat jy ons laat weet het.

Chris

Saamrus Guest Farm
Elzet W - Oct 2018
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
4/5
Value for money
5/5
Elzet W
With spouse/partner

Baie rustig!

Lieflike plek vir ‘n naweekwegbreek! Pragtige omgewing en voëltjies wat kliphard sing.

Thomas A - Jul 2018
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
4/5
Location
4/5
Safety
3/5
Value for money
3/5
Thomas A
With spouse/partner

Had a nice stay in a pet friendly guest farm. Wood was not on the house.

Nice! Just take along your own wood.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Lekker gebly in troeteldiervriendelike verblyf, hout word nie gratis verskaf nie.

Lekker, vat eie hout saam.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Esther V - Jul 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
3/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Esther V
With spouse/partner

Neat, well furnished, romantic.

Wonderful. Stayed in Karee. Neat and clean. Was able to brave the steep road without a 4x4, though would recommend a vehicle with higher clearance and strong enjin! The fireplace and cement bath was so romantic! Went walking with our 4 legged children. The setup was ideal for dogs. Drinking water was supplied for them, even a poop scoop. Would recommend to any couple of family seeking a breakaway with their furry friends. My husband unfortunately lost his wedding ring in the bush! We suspect it might be in, or just outside the premises of Karee Huisie. We would appreciate it so much if other guests could possibly return it to the owners, Chris or Annetjie, we even offer a reward. It's so sentimental for us. Thank you!

This review has been translated,click hereto view the original version.

Netjies, goed ingerig, romanties.

Ons verblyf was heerlik! Het tuisgegaan in Karee. Baie netjies en skoon. Kon die steil pad trostseer sonder 'n 4x4 (maar sal dit aanbeveel vir 'n voertuig wat hoog van grond af is en sterk enjin het!) Die kaggel en sementbad maak dit baie romanties! Heerlik gaan stap met ons 4-poot-kinders. Baie goed ingerig gewees vir ons honde. Drinkwater vir hulle voorsien en selfs 'n "poop-scoop". Sal dit aanbeveel vir enige paartjie/gesin wat wil wegbreek saam met hulle dierekinders. My man het ongelukkig sy trouring in die bos verloor! Ons vermoed dit is in of net buite die Karee huisie se erf. Ek en my man sal opreg dankbaar wees as dit aan die eienaars, Chris of Annetjie, besorg kan word. Ons bied selfs 'n beloning. Die ring is moontlik nie veel werd, Titanium - maar dit het soveel sentiment. By voorbaat dank.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Chris V - Jun 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
3/5
Value for money
4/5
Chris V
With spouse/partner

Fun.

Great, geen klagtes behalwe dat mense van agter die berg droë hout kom afbreek van bome af naby ons rondawel wat ons bietjie onverwags gevang het. Die mense wat daar werk is baie gaaf. Mooi uitsig.

Bruce M - Apr 2018
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
4/5
Location
4/5
Safety
5/5
Value for money
4/5
Bruce M
Family with teenagers

Wonderful stay.

We stayed wonderfully, our only suggestion would be to replace the queen bed/matres in the main bedroom in Suikerbos.

Francois D - Apr 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Francois D
Family with teenagers

Ons het heerlik saamgerus in 'n gesellige en hartlike gastehuisie met volop atmosfeer.

Hoephoep is 'n wonderlike gatehuisie in 'n sprokieswereld. Bos, rivier, kronkelende wandelpaadjies sorg vir 'n wonderlike wegbreek.

Saamrus Guest Farm's response

Dankie vir die mooi opmerkings. Hoop julle besoek ons gou weer.

Saamrus Guest Farm
Stefanie D - Feb 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
4/5
Location
4/5
Safety
4/5
Value for money
4/5
Stefanie D
With friends

Ons, ons vriende en al die honde het dit baie geniet.

Die rondawels is goed toegerus. Dit was netjies en skoon en goed versorgd. Dis prakties ingerig. En die personeel was baie vriendelik.

Lynette V - Dec 2017
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Lynette V
With spouse/partner

Klein paradys

Die huisies op die heuwel kan slegs bereik word per voet/poot of 4x4. Na die effe wilde rit tot by Olienhout is ons vierpotige vriende verwelkom met 'n groot bak water en die stoepie is koel lafenis met 'n asemrowende uitsig. Hier op die heuwel kan jy jou verbeel jy is alleen in die bos. Na 'n lekker staproete is afkoel in die swembad hemels. Daar is plek vir die honde om te wag in die koelte en lekker ruimte om te stap rondom die swemarea. Die huisie is goed ingerig met al die nodige. Kerse en 'n kaggel vir die winter sorg vir 'n romantiese atmosfeer. In die somer kan muskiete en vliëe lastig wees, so vat gifgoed saam. Daar is 'n klein kiosk waar mens hout en 'n paar verversings kan kry asook baie nodige bosluisgoed vir die diere. 'n Lekker sorgvrye naweek wegkom tipe plek.

Adele L - Dec 2017
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
4/5
Location
4/5
Safety
4/5
Value for money
4/5
Adele L
With spouse/partner

Heerlik en rustig!

Saamrus is wat sy naam sê: "Hier gaan ons saam rus". Dit was wonderlik om net die rustige omgewing in te neem. Die staproetes was nie te moeilik nie. Die verblyf was skoon en baie goed ingerig. Sal dit enige tyd aanbeveel en sal beslis weer daar gaan kuier.

Micky T - Dec 2017
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Micky T

Wonderful gewel in Magaliesburg.

We took the whole bunch - kids and dogs - an we couln't have asked for a better experience! The farmhouse was wonderful - even though it was rainy we had a ball! We will definitely be back soon.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Wonderlike juweel in Magaliesburg.

Ons het die hele pakket - kinders en honde - en kon nie vir beter gevra het nie! Die Plaashuis was 'n fees om in te bly - al was dit reënerig, het ons almal ons gate uit geniet! Gaan beslis gou weer.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Saamrus Guest Farm's response

Dankie vir die mooi opmerkings. Ons is baie bly as gaste hulself geniet. Dit laat ons voel al the harde werk is die moeite werd.

Saamrus Guest Farm
Reene O - Sep 2017
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
3/5
Location
5/5
Safety
4/5
Value for money
5/5
Reene O
With spouse/partner

Hier vind mens rus vir jou siel!

Baie lekker akkommodasie, en rustig geleë buite die stad.

Christian P - Sep 2017
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
4/5
Location
4/5
Safety
4/5
Value for money
4/5
Christian P
With spouse/partner

Nice and peaceful.

We were really impressed. Everything was perfect! Only thing I can say is that there should be a little more hot water, especially in such a large bath on a romantic getaway in the cold.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Dit was lekker rustig.

Ons was baie beïndruk met die plek. Als was perfek! Enigste iets wat ek kan sê is daar kon meer warm water wees, veral in so groot bad op 'n romantic getaway in die koue.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

From R780
per night (for 2 people)
From R780
per night (for 2 people)
From R780
per night (for 2 people)
Make a Booking
  • Capacity: 28 people
  • Check-in: 14:00 to 20:00
    Check-out: 10:00
  • Address: RH 4 Doornkloof, Magaliesburg, 1739, Gauteng
  • All ages welcome
https://travelground.imgix.net/AAEAAQAAAAAAAAAAAAAAJDk0YzQxODE0LWRmN2QtNDE3ZC1hYWFiLWIzZmU1NjdkZDEyNQ?w=1440&h=960&fit=crop&auto=format From R780  per night (for 2 people) 32 5 1 5 RH 4 Doornkloof Magaliesburg 1739 Gauteng 0860 022 102 14:00-20:00 10:00 -25.93335559979 27.512437105179
SUBSCRIBE TO GET AWESOME ACCOMMODATION SPECIALS!
SUBSCRIBE FOR AWESOME SPECIALS!