The easiest way to find and book accommodation across South Africa!
GREAT
SAVINGS
EASY
BOOKING
SECURE
PAYMENT
 at The Goodland Cottages | TravelGround
+49

The Goodland Cottages

18 reviews
Self Catering

Review Summary

4.8 out of 5from 18 reviews for The Goodland Cottages
Cleanliness
4.9/5
Service
4.9/5
Location
4.7/5
Safety
4.8/5
Value for money
4.8/5
Tania M - May 2021
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Tania M
Family with young children

Tuiste weg van die huis.

Ons het die vakansie by The Goodland baie geniet. Milk Cottage is baie oulik en uiters goed toegerus. Alles wat mens nodig het en nog meer. Maryke en span is knap en vriendelik en dit het gevoel of ons by vriende kuier. Hoog aanbeveel!

Liezl B - Apr 2021
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Liezl B
With friends

This place is a sanctuary, a true experience for all your senses, a place where you go to appreciate life, nature, family and friends, where you rest, but also enjoy your surroundings, feeling at peace and content! It’s a place that feels too-good-to-be-true!

We stayed at The Goodland Cottages for the long weekend in March 2021, celebrating my Mother’s 60th birthday. From the moment we saw it on the website, we fell in love, but what waited for us, was so much more than we could ever expected! These cottages are everything and more as shown on the website. It is peaceful, beautiful and it leaves you in awe of God’s creation. The cottages are fully equipped, with more utensils, appliances, and extra add-ons than a normal self-catering cottage, or even home. They truly thought of everything! Whatever you can think of or think you would need, they have it. The interior is absolutely beautiful! A modern-rustic feel. It is thought through and practical, combining clean, open spaces, with natural elements and earthy tones. It’s simple yet has so much character! The views are incredible, and there are multiple places where you can enjoy a cup of coffee or a glass of wine to experience the beautiful Drakensberg. The staff was friendly and extremely helpful, and there were personal touches added to the cottage to celebrate my mother’s birthday. We were greeted with the three most amazing dogs, Ellie, Peanut and Frikkie, and we became so attached to them over the weekend. They just made it feel like a home, so joyful and so excited! This place is a sanctuary, a true experience for all your senses, a place where you go to appreciate life, nature, family and friends, where you rest, but also enjoy your surroundings, feeling at peace and content! It’s a place that feels too-good-to-be-true!

Christine W - Apr 2021
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Christine W
With spouse/partner

Goed geleë, rustig, en baie mooi.

Ons was vir 'n lang naweek in die Drakensberge, en het by die Goodland Cottages gebly. Die kothuis was pragtig toegerus met alles (en nog meer) wat ons nodig gehad het. Ons sal graag weer daar bly.

Jaco V - Feb 2021
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Jaco V
On business

Lieflike, rustige plek met puik diens en goed toegerus met als wat 'n mens benodig!

Sien sterre.

Koos A - Jan 2021
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
4/5
Value for money
5/5
Koos A
With spouse/partner

Ons het heerlike, rustige verblyf in die Milk Cottage gehad en van daar die omgewing verken.

Die huisie was baie netjies en goed toegerus. Aangesien daar net twee huisies op die terrein is (asook die eienaars se huis), was dit baie rustig, iets wat mense wat moeg is vir die stad se rumoer en gejaag baie nodig het. Ons kon heerlik ontspan. Maryke is 'n baie vriendelike gasvrou en haar span baie effektief. Ons het Ellie, die Labrador, ook baie geniet. As ons weer in daardie omgewing gaan vakansie hou, sal Goodland Cottages ons eerste keuse wees.

The Goodland Cottages's response

Baie dankie Oom Koos. Ons verwelkom Oom-hulle graag weer. Dalk kom kuier Meneer dan ook saam.

The Goodland Cottages
David W - Dec 2020
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
David W
With spouse/partner

Comfortable, relaxed and quiet.

Honey Cottage is full of character with a beautiful wood-panelled interior. The kitchen was well-appointed with all implements I needed (even sharp knives). The owners were friendly and welcoming. They left us to our own privacy, but we felt like they were ready to assist at a moment's notice. The location of the cottage is an ideal base for exploring Champagne Valley, being close to Bell Park Dam (best viewed at sunset) and down the road from the Drakensberg boys’ choir. Keep driving toward the mountain and you’ll find Monk's Cowl reserve, a UNESCO world heritage site with some of the best day hikes the berg has to offer.

Desiree S - Dec 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Desiree S
Family with young children

Absolutely loved it!

We received a warm welcome from Owner, Maryke, and we absolutely loved the cottage, everything we needed for self catering and more! Decor and cleanliness is incredible! We cannot wait to go back! Won’t stay anywhere else in the Berg!

The Goodland Cottages's response

Thank you for the lovely review Desiree.
You were an absolute pleasure to have around!

The Goodland Cottages
Ettiene P - Oct 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Ettiene P
With friends

Was particularly nice.

The record player was a great addition to the stay. We'll see you again.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Was besonders lekker.

Die platespeler was 'n goeie toevoeging tot die verblyf. Ons sal julle weer sien.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Udo S - Sep 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
4/5
Value for money
4/5
Udo S
Family with teenagers

Gemaklik en rustig.

Vriendelike ontvangs met genoegsame inligting oor die vallei se aanbiedinge. Kothuis was goed ingerig, skoon en netjies.

Kelly B - Sep 2019
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
4/5
Location
4/5
Safety
4/5
Value for money
4/5
Kelly B
With spouse/partner

Lovely cottage. Very relaxing and had everything we needed.

Was a lovely accommodation. Very warm and cosy. Had all the necessary self-catering kitchen setup and not far away from restaurants and local shops. Owner was very friendly and helpful. We had a wonderful time and would definitely go back for a second visit.

Naomi S - Sep 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Naomi S
With spouse/partner

Dierbare en snoesige kothuis wat perfek geleë is.

Na 'n baie hartlike welkom vanaf die vriendelikste eienaar, Maryke, was ons só verlief op die Honey Cottage toe ons daar instap. Die ligging is perfek op 'n groot, rustige erf met lieflike bome en uitsig, net ver genoeg van besienswaardighede. Die kothuis was knus, netjies, stylvol en gemaklik. Oorgenoeg hout vir die kaggel word verskaf en als wat mens nodig het. Ons sal enige tyd weer terugkom!

The Goodland Cottages's response

Baie dankie Naomi. Dit was heerlik om julle by die kothuis te verwelkom!

The Goodland Cottages
Christa G - Aug 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Christa G
With spouse/partner

Self-catering accommodation at its best.

Because we travel with our small sausage dog, we prefer self-catering accommodation. In our golden years, we can travel more often these days and have thus come to stay from good to bad. Pictures on ads don't always tell the right story. In the case of The Goodland, you get more than you see and money can't buy. Maryke kindly welcomed us, the Milk Cottage's doors and windows were open and there were no odours of any kind in the house. Everything was extremely neat, extra soaps in the bathrooms and even in the kitchen. More than enough pots, pans and cutlery in the kitchen. Heaters in all rooms. In short ─ the owners make sure guests are at ease. Our puppy could safely explore the garden. Too many to mention. Thanks so much Maryke, we will be back with our daughter next year.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Selfsorgverblyf op sy beste.

Omdat ons met ons klein worshondjie reis, verkies ons selfsorgverblyf. In ons goue jare kan ons deesdae meer dikwels reis en het dus verblyf van goed tot swak teëgekom. Foto's op advertensies vertel nie altyd die regte storie. In die geval van The Goodland kry jy meer as wat jy sien en geld nie kan koop nie. Maryke het ons vriendelik verwelkom, die Milk Cottage se deure en vensters was oop en daar was geen reuke van enige soort in die huis nie. Alles was uiters netjies, ekstra sepies in die badkamers en selfs in die kombuis. Meer as genoeg potte, panne en eetgerei in die kombuis. Verwarmers in all die kamers. Kortliks ─ die eienaars sorg dat gaste op hul gemak is. Ons hondjie kon veilig die tuin verken. Te veel om op te noem. Baie dankie Maryke, ons kom volgende jaar weer met ons dogter.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Suzette V - Jul 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
4/5
Location
4/5
Safety
5/5
Value for money
3/5
Suzette V
Family with young children

The accommodation was very neat and well equipped.

The accommodation was a bit expensive for a self-catering unit, but the place had very nice decor and was well-equipped. Is very safe and we could come and go as we please. The Goodland Cottage is well situated so you are not too far from town and not too far from the mountain.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Die verblyf was baie netjies en goed ingerig.

Die verblyf was bietjie duur vir 'n selfsorgeenheid, maar die plekkie het baie mooi decor gehad en was goed uitgerig. Is baie veilig en ons kon kom en gaan soos ons wil. The Goodland Cottage is goed geleë so jy is nie te ver van die dorp af nie en ook nie te ver van die berg af nie.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Monika V - Apr 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Monika V

Goodlands, the land of milk and honey.

Ons was gaande oor die plek! Alles was perfek. Vriendelikste eienaar denkbaar. Goodlands is op 'n tipe van kleinhoewe geleë, klein entjie van Winterton. Die omgewing en natuur is so pragtig - 'n beter plek sal jy nie kry nie. Dit voel of jy op die Drakensberge se stoep sit. Daar is soveel om te doen en sien in die omgewing. Ons was net 3 dae daar, maar sal weer gaan, maar dan vir 'n langer tyd. Ons wag net tot Kaanan klaar gebou is.

Annemarie V - Mar 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Annemarie V

Rustig, ontspannend, gasvry en die hondekinders het dit ook terdeë geniet.

Lieflike, volledig toegeruste kothuis met plaasatmosfeer. Baie lekker sentraal geleë om die deel van die Drakensberge te verken - naby winkeltjies, tuisnywerhede, eetplekkies, seunskoor, roofvoëlsentrum, wynkelders en reptielpark asook avontuurbedrywighede. Baie gasvry en eienaar gaan uit haar pad om seker te maak jy alles het wat nodig is. Ons hondekinders was welkom en het die rondsnuffel baie geniet. 10 uit 10.

The Goodland Cottages's response

Dankie Annemarie. Dit was heerlik om julle by die kothuis te hê. Sien julle hopelik gou weer.

The Goodland Cottages
Johrene D - Apr 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Johrene D
With spouse/partner

Pragtige kothuis en tuin. Veilig. Baie doen dinge in die omgewing. Maryke is dierbaar, baie behulpsaam en vriendelik.

Sien sterre.

The Goodland Cottages's response

Dankie Johrene. Hoe dan anders met sulke oulike gaste. Kom kuier asb gou weer.

The Goodland Cottages
Elna W - Jul 2017
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Elna W
Family with teenagers

Baie skoon en netjiese kothuis.

Die kothuis was baie skoon en netjies. Maryke is 'n aangename gasvrou wat 'n mens gou tuis laat voel het. Sy het voorstelle gemaak en inligting verskaf van plekke om te besoek. The Goodland is ideaal vir daguitstappies nader aan die berge.

The Goodland Cottages's response

Dankie Elna. Julle was die ideale gaste. Mooi bly.

The Goodland Cottages
Niel M - Jun 2017
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Niel M
Family with teenagers

Very comfortable, everything needed was available.

Easy to find. Comfortable. All necessities were available for self-catering. Well located.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Lekker, gerieflik, alles wat nodig was beskikbaar.

Maklik om te kry. Gerieflik. Alle benodighede was daar vir selfsorg. Goed geleë.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

From R1 100
per night (for 2 people)
From R1 100
per night (for 2 people)
From R1 100
per night (for 2 people)
Make a Booking
  • Capacity: 8 people
  • Check-in: 14:00 to 20:00
    Check-out: 10:00
  • Address: The Goodland Cottages, Road D277, Winterton, Central Drakensberg, 3340, KwaZulu-Natal
  • All ages welcome
https://travelground.imgix.net/AAEAAQAAAAAAAAAAAAAACQQtsTcteW69yl5dpqjSgpyaXruJopJPGQc4hfuccnxhkpEh34?w=1440&h=960&fit=crop&auto=enhance,format,compress&q=80 From R1 100  per night (for 2 people) 18 5 1 5 The Goodland Cottages Road D277 3340 KwaZulu-Natal 0860 022 102 14:00-20:00 10:00 -28.952487065143 29.478426664718
SUBSCRIBE TO GET AWESOME ACCOMMODATION SPECIALS!
SUBSCRIBE FOR AWESOME SPECIALS!