The easiest way to find and book accommodation across South Africa!
GREAT
SAVINGS
EASY
BOOKING
SECURE
PAYMENT
 at The Kraal Addo Country Estate | TravelGround
+27

The Kraal Addo Country Estate

Review Summary

4.3 out of 5from 28 reviews for The Kraal Addo Country Estate
Cleanliness
4.5/5
Service
4.4/5
Location
4.3/5
Safety
4.1/5
Value for money
4.3/5
Riaan D - Dec 2019
Overall score
Cleanliness
2/5
Service
5/5
Location
1/5
Safety
2/5
Value for money
2/5
Riaan D
Family with teenagers

Creative photographer can make anything look fantastic.

This is very difficult for me as I do not like negative feedback. We booked at Die Keaal as part of our trip back from Natal and would've stayed 2 nights with a visit to Addo in the middle. We booked self-catering. 2 rooms. The pictures on the internet were tempting and the price was where I would have expected R1800 per night for 2 rooms. Great was the disappointment when we arrived, first of all it is near a fairly large informal settlement, which was not necessarily the only problem. The facilities were demolished on the outside, gardens not tidy, only the overall look was such that we did not want to stay. We cancelled our visit to Addo and left for the Cape the next morning. I requested that the 2nd night be refunded to us, but it does not appear as if it's going to happen. Although the room itself was neat and fairly clean, the shower was dirty and not up to my wife's standard. Possibly a personal preference. I just have to highlight that the receptionist (Tendai if I can remember correctly) provided excellent service. She immediately separated one of the rooms' king bed to provide 2 single beds and, upon request, brought us a braai to the room and even helped get the fire going. It was the only highlight of the visit.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Kreatiewe fotograaf kan enigiets fantasties laat lyk.

Hierdie is baie moeilik vir my aangesien ek nie hou van negatiewe terugvoer nie. Ons het by die kraal bespreek as deel van on reis terug van Natal en sou 2 nagte bly met 'n besoek aan Addo in die middel. Ons het selfsorg geboek. 2 kamers. Die foto's op die internet was aanloklik en die prys was waar ek sou verwag het R1800 per aand vir 2 kamers. Groot was die teleurstelling toe ons daar aankom, eerstens is dit teenaan 'n redelike groot informele nedersetting, dit self was nie noodwendig die enigste probleem nie. Die fasiliteite is afgerem aan die buitekant, tuine nie netjies, net die algehele voorkoms was van so 'n aard dat ons nie wou bly nie. Ons het ons besoek aan Addo gekanselleer en het die volgende oggend na die Kaap vertrek. Ek het versoek dat die 2de aand aan ons terugbetaal word, maar dit blyk nie asof dit gaan gebeur nie. Alhoewel die kamer self netjies was en redelik skoon was die stort vuil en nie op my vrou se standaard nie. Moontlik 'n persoonlike voorkeur. Ek moet net uitlig dat die ontvangsdame (Tendai as ek reg kan onthou) uitstekende diens gegee het. Sy het onmiddellik een van die kamers se koningbed geskei om 2 enkelbeddens te voorsien en het op versoek vir ons 'n braai na die kamer gebring en selfs gehelp om die vuur aan die gang te kry. Dit was die enigste ligpunt van die besoek.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Estelle G - Oct 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
4/5
Estelle G
With friends

Baie naby Addo Olifantpark en bied goeie waarde vir geld.

Net 10 minute van Addo Olifantpark af. Baie lekker kamers met moderne badkamers. Baie vriendelike en hulpvaardige personeel. Ontbyt meer as voldoende en ook heerlike aandete geniet.

Janneke B - Jun 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Janneke B
On business

Had a very nice stay.

Staff were very friendly and helpful.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Vreeslik, lekker gebly.

Personeel was baie vriendelik en behulpsaam.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Irma J - Jun 2019
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
4/5
Value for money
5/5
Irma J
With spouse/partner

Heerlik en rustig!

Die staff is puik en baie behulpsaam. Baie rustige verblyf. Ontbyt was heerlik en smaakvol. Ons is op die hande gedra. Die kamer se gordyne is net baie baie dun!

Charlene B - Jun 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Charlene B
Family with young children

Baie lekker gebly.

Baie lekker by The Kraal gebly, waarde vir geld, alhoewel indien dit nie 50% korting was nie, sou die normale tarief duur wees vir wat jy kry.

Nathania T - Apr 2019
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
4/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
3/5
Nathania T
With spouse/partner

Bedompige reuk in gang en kamers kan verbeter.

Netjiese kamers. Bedompige reuk kan verbeter. Tyd vir kos-voorbereiding kan verbeter. Baie lekker kos.

Michele S - Apr 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Michele S
With spouse/partner

Great rooms, great hosts, relaxed atmosphere.

A more than pleasant stay. Colin and Tanya and their staff are fantastic people and really made us feel at home. We came as guests and left as friends, extending our stay by 2 nights. Comfortable lounge and bar facilities and a good priced menu. Their room cleaning staff went out of their way to help us with small laundry chores. They will definitely be seeing us again. Thank you, Colin and Tanya.

Anne K - Feb 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Anne K
With spouse/partner

Lovely old buildings and furniture.

Loved the stay. The room was large, the bed was huge and the bathroom was big. I would stay there again in a heartbeat. It is close to Addo, Nelson Mandela Bay and other sight-seeing spots. It was useful that we were able to have lunch and dinner on occasion, as well as a wonderful daily cooked to order breakfast. The staff and volunteers were knowledgeable and helpful. The antique furniture and ornaments were fascinating.

Trix H - Aug 2018
Overall score
Cleanliness
1/5
Service
1/5
Location
3/5
Safety
1/5
Value for money
1/5
Trix H
With friends

Advertensie op website en ervaring van verblyf is totaal verskillend.

Kliëntediens uiters teleurstellend. Foto's misleidend op website. Die ervaring vanaf bespreking tot uitbook swak. Inligting oor akkommodasie-tipes baie swak. Moes upgrade na meer aanvaarbare akkommodasie met aankoms. Uiters koud en donker in sitkamer/eetkamer. Geen verhitting beskikbaar. Buitebraaigeriewe in swak toestand. Geen buite-ontspanarea. Vuil en nat banke staan onder rietjiedak vir gaste. Pooltafel staan in vertrek wat lyk soos 'n stal. Aandete-opsies nie aangebied met aankoms. Ontvangs was bedien deur uitruilstudente wat skaars taal kon praat. Dak gelek in eetkamer met emmers wat rondstaan. Ontbyt gebrekkig en swak aangebied. Geen messe en vurke op tafel vir ontbyt en geen skoon koppies beskikbaar. Niemand doen diens tydens ontbyt nie en jy moet in kombuis gaan vra vir diens. Kamers aangenaam en skoon met goeie beddegoed en matrasse. Plek is donker en koud in die gange na akkommodasie. Onpersoonlike gevoel. Benodig goeie bestuur wat na belange van besoekers kan omsien. Onderhoud van perseel is nodig met verf en algemene opgradering. Ons het ook onveilig gevoel want die hek is nie gesluit die aand nie en die ligging van die plek is oorkant 'n informele behuisingsgebied. Die pryse van akkommodasie is nie in lyn met wat aangebied word nie. Ons het net een nag gebly en toe geskuif na ander akkommodasie vir die tweede nag. Daar was oorsese besoekers en ek het my geskaam vir die swak diens en geriewe. Met navraag vir ander akkommodasie in die omtrek het dit aan die lig gekom dat die ander gastehuise gereeld gaste ontvang wat ontevrede was met die diens en akkommodasie by The Kraal Country Estate. Ek voel ingeloop deur die tarief wat ons betaal het vir die nag se akkommodasie en diens. Ek sal nooit dit aanbeveel vir enige ander besoekers nie. Die potensiaal is daar om met klein veranderinge beter diens aan te bied. Daar bestaan egter geen idee van kliëntediens tans nie en is die pryse is buitensporig vir wat jy kry. Ek sal die plek as 'n "backpackers" klassifiseer met die idee jy aanvaar wat jy kry teen lae pryse.

The Kraal Addo Country Estate's response

Thank you for your review. The Kraal management team have taken your comment to hart and have addressed all the concerns.
We wish you a better experience on your next stay.

The Kraal Addo Country Estate
Fouche B - Jul 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
4/5
Value for money
5/5
Fouche B
With spouse/partner

Clean and neat.

Good value for money, clean and neat.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Skoon en netjies.

Goeie waarde vir geld en is skoon en netjies.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Susan V - Jul 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
4/5
Value for money
5/5
Susan V
With friends

It's a nice, neat, stylish place with friendly service.

We were very kindly welcomed and accompanied to our room. The room was neat, stylish and comfortable and had everything we needed. The breakfast was very tasty and the staff friendly and helpful. The Pub Lunch we enjoyed was just as tasty and the service was nice and friendly. I would recommend anyone to stay at The Kraal Addo Country Estate.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Dis 'n mooi, netjiese, stylvolle plek met vriendelike diens.

Ons is baie vriendelik ontvang en na ons kamer vergesel. Die kamer was netjies, stylvol en gemaklik ingerig en het beskik oor alles wat ons nodig gehad het. Die ontbyt was baie lekker en die personeel vriendelik en behulpsaam. Die Pub Lunch wat ons genuttig het, was net so lekker en die bediening flink en vriendelik. Ek sal enige iemand aanbeveel om by The Kraal Addo Country Estate te gaan oorbly.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Peter L - Jul 2018
Overall score
Cleanliness
1/5
Service
1/5
Location
1/5
Safety
1/5
Value for money
1/5
Peter L
Family with teenagers

Bad service, bad self-catering units.

Delayed check in. No kettle.

Rachel Jacoba M - Jun 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Rachel Jacoba M

Rustig. Veilig.

Die personeel het ons vriendelik ontvang en ons voorsien in alles wat ons nodig gehad het om as familie lekker te kuier.

The Kraal Addo Country Estate's response

Goeie middag Soekie
Baie dankie vir die positiewe terugvoer. Dit was 'n plesier om julle as ons gaste te kon hê.
Hopelik sien ons jul weer in die nabye toekoms, ons deure is altyd oop vir julle.

Vriendelike groete
Die Kraal span

The Kraal Addo Country Estate
Riet V - Feb 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Riet V
With spouse/partner

Heerlike, ontspanne atmosfeer.

Pragtige ruim kamer met alles wat nodig is. Pragtige linne en 'n heerlike ontbyt. Baie lekker gebly hier.

Karel N - Nov 2017
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Karel N
Individual traveler

Great stay.

Sien sterre.

Marinda V - Oct 2017
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
3/5
Value for money
5/5
Marinda V
With spouse/partner

Nice and clean rooms and bathroom.

The staff were friendly and everything was where it should be. There was no rush with the booking and we could check in immediately without any issues. This place's chef can really cook!

This review has been translated,click hereto view the original version.

Mooi skoon kamers en badkamer.

Die personeel was gasvry en alles wat mooi en netjies in plek. Daar was geen geskarrel met die bespreking nie en ons kon dadelik inboek sonder probleme. Hierdie plekkie se kok mag maar kosmaak!

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

The Kraal Addo Country Estate's response

Good day Marinda,
Thank you so much for the great review. It was such a pleasure to have you as our guests, and hopefully we will see you again in the near future.
We hope you have a great day
Kind regards,
The Kraal team

The Kraal Addo Country Estate
Edmund L - Jul 2017
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
3/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Edmund L
Family with young children

A lifetime experience.

Me and my family enjoyed a wonderful time at affordable cost.

Jeanette L - Jan 2017
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
4/5
Location
4/5
Safety
4/5
Value for money
4/5
Jeanette L
With spouse/partner

The room was luxurious, spacious and comfortable.

We had a lovely time. Our room was lovely and spacious as well as the bathroom. However, the towel rail broke when we checked in, but it was quickly fixed. The owner was very helpful and put in some effort with special requests. Breakfast was lovely. Dinner and restaurant facilities can improve. I will definitely stay here again.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Kamer was luuks, groot en gemaklik.

Ons het heerlik gebly in The Kraal Addo. Ons kamer was lieflik, ruim, badkamer net so ruim en gerieflik. Daar was egter 'n handdoek handvatsel wat afgeval het toe ons inboek, maar dit is gou-gou uitgesorteer. Bestuurderes was baie behulpsaam en het moeite gedoen met spesiale versoeke. Ontbyt was heerlik. Die aandetes en restaurantgeriewe vir aandetes kan egter bietjie opgeskerp word, ek persoonlik hou nie daarvan om by 'n kroegtafel op hoë stoele te eet nie. Ek sal egter enige tyd weer daar bly.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Peggy M - Dec 2016
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
4/5
Value for money
4/5
Peggy M
With friends

We enjoyed our stay very much.

The Kraal is close to excellent restaurants and also close to main gate of Addo Elephant Park. Staff were friendly and helpful.

Marian S - Dec 2016
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Marian S
With friends

Comfortably close to Addo with beautiful and neat rooms and good meals.

Young people are trained here. Friendly reception, excellent service, beautiful rooms and gorgeous garden. Had a good time in the pub with nice dinners. Very helpful with regards to organising a safari drive through Addo. The railway line closeby kept my friends awake.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Gerieflik naby Addo met mooi netjiese kamers en goeie etes.

Jong mense word hier opgelei. Baie vriendelik ontvang, uitstekende diens, pragtige kamers en mooi tuin. Lekker in kroeg gekuier met heerlike aandetes. Baie behulpsaam in die reël van 'n safari rit deur Addo. Die nabygeleë spoorlyn het my vriende wakker gehou.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Sheree P - Sep 2016
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
4/5
Location
4/5
Safety
3/5
Value for money
3/5
Sheree P
With friends

Very neat! Just unfortunate that one has to pay extra to have TV!

We enjoyed our stay and the place was neat. We had a negative experience at arrival. There were so many doors, none of which were open, and we had to try each door to look for reception. We were also surprised at a TV that we weren't able to use. R450 a night is a bit steep if you don't even have use of a TV. Would recommend that the guest house considers getting DStv for the rooms to make the price worth it. Other than that, we enjoyed our stay.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Baie netjies! Net sleg dat mens moet ekstra betaal, bo-op die tarief vir verblyf, om TV tot beskikking te kan hê!

Ons het baie lekker gebly en die plek was regtig netjies. Ons het 'n slegte ervaring gehad met die aankoms. Daar was soveel deure, maar geen deur was oop nie en ons moes by elke deur probeer ingaan om na die ontvangs te soek. Ons was ook verras met 'n TV wat ons glad nie kon gebruik nie. Om R450 per persoon per aand te betaal is bietjie verregaande as jy nie eers 'n televisie tot jou beskikking het nie. Sal voorstel dat die gastehuis dit sal oorweeg vir DStv in die kamers vir die bedrag wat mens moet betaal. Andersins het ons baie lekker gebly.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Heinrich Z - Sep 2016
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
3/5
Location
4/5
Safety
4/5
Value for money
4/5
Heinrich Z
With spouse/partner

Lovely accommodation and breakfast.

The gueshouse is beautifully equipped with modern and antique decor. Our unit was neat and clean and the linen was of outstanding quality. The "farm breakfast" was delicious and filling. The Kraal is close to Addo Eliphant Park. We appreciate the receptionist who sorted out a little problem very promptly. Good luck for the road ahead!

This review has been translated,click hereto view the original version.

Heerlike verblyf met ontbyt.

Die gastehuis is baie mooi toegerus met moderne en ouwêreldse decor. Ons eenheid was skoon en netjies en die linne van hoogstaande gehalte. Die "plaasontbyt" was heerlik en vullend. The Kraal is naby die Addo Olifantpark. Baie dankie aan die vriendelike ontvangsdame wat 'n klein probleempie vinnig vir ons opgelos het. Sterkte vorentoe!

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Johannes P - Jun 2016
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
4/5
Value for money
4/5
Johannes P
With friends

Very good service!

Exceptionally pretty and neat guest house. The service is very good and the breakfast was delicious.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Baie goeie diens!

Besonder mooi en netjiese gastehuis. Diens is baie goed en ontbyt baie lekker.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Rona H - Mar 2016
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Rona H
With spouse/partner

Dit was ongelooflik en prentjiemooi.

Dit is 'n pragtige gastehuis met die vriendelikste, gasvrye mense. Hul bied net die beste vir hul gaste. Dit is 'n moet om daar te oornag as jy in die Addo-omgewing is.

The Kraal Addo Country Estate's response

Thank you very much for the kind words! Much appreciated.

The Kraal Addo Country Estate
Dawid V - Feb 2016
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Dawid V
With spouse/partner

Dit was baie aangenaam en dit het gevoel asof ek by familie tuis was.

Die ontvangsdame is 'n juweel en maak die verblyf baie aangenaam met haar professionele en vriendelike houding. Addo is as gevolg van die wildtuin 'n goeie bestemming. Die eenhede is baie skoon en mooi.

Leana N - Jan 2016
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
4/5
Value for money
4/5
Leana N
With spouse/partner

Aangenaam verras

Ons was aangenaam verras met die akkommodasie. Lammy het ons hartlik verwelkom en genooi om ietsie uit die restaurant te bestel om te eet en drink. Die leefareas se binneversiering was smaakvol gedoen, en die kamers was goed toegerus met gehalte-linne en beddegoed. Die ontbyt was watertandlekker en ingesluit by die verblyf.

Cecilia B - Jan 2016
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
4/5
Location
4/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Cecilia B
With spouse/partner

Ongelooflik baie lekker - rustige omgewing.

Colin en Diane is baie gasvry en het ons onmiddellik baie welkom laat voel. Al die personeel is baie vriendelik en soggens tydens ontbyt word daar met gaste gesels - ook deur dag en aande in die kroeg kuier almal heerlik saam. Die kamers is pragtig en baie netjies (dit word elke dag skoongemaak en die skoon handdoeke daagliks is awesome). Die dekor in die hele gastehuis is ongelooflik mooi en baie keurig gekies en stylvol. Ontbyt is 'n absolute treffer! Ek is 'n diabeet en my insulien moet in die yskas gehou word - Diane het nie geskroom om my na die kombuis te neem en my insulien in hul yskas te hou nie, en ek kon dit gaan uithaal soos en wanneer ek dit benodig het. Baie baie dankie. Ons sal The Kraal vir enige iemand aanbeveel en sal enige tyd weer daar tuisgaan.

Deon R - Dec 2015
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
4/5
Value for money
5/5
Deon R
With spouse/partner

Colin en span: welgedaan!

Uitstekende plek en vriendelike mense. Ons was so tuis, dit voel soos huis. Goed geleë. Outydse plaas-atmosfeer, netjies en skoon - alhoewel hulle steeds in kinderskoene staan, het ons uitstekende en baie vriendelike diens ervaar. Colin, sy vrou, kinders en Lammie maak dit lekker om daar oor te bly. Kos en blyplek is van goeie waarde. Baie dankie vir die aangename ervaring.

From R560
per night (for 2 people)
From R560
per night (for 2 people)
From R560
per night (for 2 people)
Make a Booking
  • Capacity: 10 people
  • Check-in: 14:00 to 21:00
    Check-out: 10:00
  • Address: R335, Addo, 6105, Eastern Cape
  • All ages welcome
https://d288tngog90ix0.cloudfront.net/AAEAAQAAAAAAAAAAAAAAFwJqXUB9YrpLrRAwJtcQgdsMQnuzexNT54QSQCSa9Sr9sTM6U7?w=1440&h=960&fit=crop&auto=format From R560  per night (for 2 people) 28 5 1 5 R335 Addo 6105 Eastern Cape 0860 022 102 14:00-21:00 10:00 -33.55536 25.688808
SUBSCRIBE TO GET AWESOME ACCOMMODATION SPECIALS!
SUBSCRIBE FOR AWESOME SPECIALS!