The easiest way to find and book accommodation across South Africa!
GREAT
SAVINGS
EASY
BOOKING
SECURE
PAYMENT
 at Waterval Farm-Stay | TravelGround
+184

Waterval Farm-Stay

Self Catering

Review Summary

4.7 out of 5from 134 reviews for Waterval Farm-Stay
Cleanliness
4.7/5
Service
4.8/5
Location
4.4/5
Safety
4.8/5
Value for money
4.7/5
Sue F - Sep 2022
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
3/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Sue F
With friends

Off the beaten track, but well worth it.

I think being 4 adults we should have opted for two bathrooms, but that was my fault. Johan and Ansie we such a delight! Pleasant and welcoming, and most definitely going the extra mile! Thank you.

Denise F - Sep 2022
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
3/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Denise F
With friends

Beautiful surroundings worth more than an overnight.

The hosts are amazing and went beyond expectation.

Ernst H - May 2022
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Ernst H
With spouse/partner

Afgeleë en weg van geraas. So mooi lieflik geleë.

Het dit verskriklik geniet.

Nico L - Apr 2022
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Nico L
Family with young children

Dit was 'n heerlike, onspannende atmosfeer.

Dit is 'n heerlike plek om weg te breek van die beskawing in die natuur in. Die atmosfeer is rustig en daar is genoeg staproetes om jou besig te hou.

Juanitha T - Mar 2022
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Juanitha T
Family with young children

Heerlik, mooi, rustig.

Vars lug, sterre en vriendelike mense.

Lee S - Mar 2022
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Lee S
Family with young children

A hidden Gem.

Beautifully furnished. Lovely gardens, perfect for a cute and romantic getaway. Artistic secret gardens leading to hiking trails outside are fascinating. A nice place to hideaway from from the hustle and bustle of the city. Love the ambiance and the friendly owners make it all that more special. Love it!

Melanie B - Jan 2022
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Melanie B
With spouse/partner

Escape to bliss, rest and peace.

Waterval is a hidden gem. Just the right place for an escape. So peaceful. Herdershuisie is a charming old Sheperd's house filled with historic memories. Kerkhuisie was the old sheperd's church. Both renovated keeping the farm feeling alive. When you go to the farm you really escape from it all, which include TV and WiFi, offering you time to connect with yourself and your loved ones. Booked 3 nights on our way to coast. Wish we booked for a longer period. This will be part of our holidays going forward. Thank you Ansie and Johan.

Pieter B - Jan 2022
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
4/5
Location
4/5
Safety
4/5
Value for money
4/5
Pieter B
Family with teenagers

Pragtige ou Karooplaas. Vriendelike mense.

Die plaas is op ’n 30 km grondpad vanaf die N1. As pad goed is, geen probleem. Anders reken op ’n ekstra uur.

Jp D - Jan 2022
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Jp D
With spouse/partner

Mooi rustige plekkie. Alles wat 'n mens nodig het is voorsien.

Unieke huisie en baie oulike privaat braai-area. Die God's Balcony hike was die moeite werd met 'n pragtige uitsig.

Cora-marie V - Jan 2022
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
4/5
Location
4/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Cora-marie V
Family with teenagers

Plaaslewe.

Dit was 'n lekker plek, met staproetes. Het wel 'n ekstra dag spesiaal bespreek vir perdry soos die website adverteer, maar kon nie perd ry nie. Kinders was baie disappointed.

Nico L - Jan 2022
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
4/5
Location
4/5
Safety
4/5
Value for money
4/5
Nico L
Family with young children

Fantasties.

Ons het die gasvryheid, netheid van huisies en die rustige plaasomgewing terdeë geniet! Baie dankie Johan en Ansie, een van die hoogtepunte van ons vakansie.

Waterval Farm-Stay 's response

Baie dankie, Nico. Dit was vir ons ook lekker om julle hier te ontvang. Hoop om julle weer eendag te sien.
Groete,
Ansie

Waterval Farm-Stay
Anton K - Dec 2021
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Anton K
Family with teenagers

Wonderlike Karoo-ervaring van natuur en plaasomgewing.

Ons wou op 'n plaas bly eerder as in Graaff-Reinet self, en hierdie was vir ons 'n ideale oornagplek op pad Bergkwagga Nasionale Park toe. Dit was lekker om die outydse plaasopset te kon beleef en die Karoo-natuurskoon en dierelewe. Die grondpad op pad plaas toe na donker, die waterval die volgende oggend en die ongelooflike agterpad-roete Bergkwagga toe daarna. Die grondpad is plek-plek nogal sleg, maar die moeite werd. Die kouefront het ons swemplanne bederf, maar ons het die kaggel geniet! Die kaggel het nogals redelik gerook binne die huis, so dalk 'n skoorsteenprobleem wat uitgesorteer moes word. Ons het in Schoeman se Kothuis oornag. Waterval Farm-Stay is definitief aan te beveel, en ons sal enige tyd weer daar bly.

Michelle T - Oct 2021
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Michelle T
Family with young children

Pragtig en rustig.

Ons het 2 lieflike aande by Waterval Plaas geniet, het die rus en vrede geniet, en die pragtige omgewing. Sal definitief aanbeveel.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Beautiful and peaceful.

We spent a lovely 2 nights at Waterval Farm, enjoying the peace and tranquility, and the beautiful surroundings. Would definitely recommend.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Hendrick S - Sep 2021
Overall score
Cleanliness
3/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
4/5
Value for money
4/5
Hendrick S
Family with young children

Unieke wegbreek in n pragtige omgewing.

Ons het slegs een aand oorgebly. Sal Waterval sterk aanbeveel vir iemand wat die area wil verken.

Louise V - Jul 2021
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Louise V
Family with young children

Perfekte einde vir ons vakansie!

Pragtige, stil en netjiese plekkie met alles wat jy benodig. Staproetes, diertjies en mooi sterrenagte. As jy hou van stilte en die Karoo is dit 'n plek vir jou. Ons sal definitief weer gaan kuier!

Susan B - May 2021
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Susan B
Family with teenagers

Mooi en rustig.

Ons het in gryshuisie gebly op pad tussen Overberg en Johannesburg. Was heerlik stil en privaat. Lekker buite braai area. Ruim van binne. Mooi omgewing. Sal maklik nog 'n aand kon bly.

Leske V - May 2021
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Leske V
With spouse/partner

Ongelooflike oulike plek met ongelooflike natuurskoon.

Paddadam was een van die beste selfsorgeenhede waarin ons nog ooit in gebly het. Dit het baie karakter en het alles wat mens nodig het. Was fantasties om voor 'n lekker kaggel te kon ontspan. Ons het die sterrekyk en die waterval geniet. Was spyt ons het nie langer bespreek nie.

Lindy S - Dec 2020
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Lindy S
Family with young children

Out of this world tranquillity.

Unbelievable sense of peace and isolation in this special place. Nice walks and roads to ride mountain bikes. Cottage excellently equipped. We took our two big dogs and it was no issue at all. Owner is great at communicating and accommodating. Wonderful stop for a night and ideally more.

Dave P - Dec 2020
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Dave P
Family with teenagers

Pragtige, veilige omgewing met 'n unieke aanvoeling vir reisigers.

Die herdershuisie is 'n baie unieke huislike plekkie om in te bly. Ons het regtig die eenvoudige en baie keurige uiteensetting van die huisie geniet. Baie vriendelike ontvangs en hulle gaan uit hulle pad om jou tuis te laat voel. Sal dit regtig aanbeveel vir mense wat van die rustigheid van die Karoo hou. Sal beslis weer eendag daar wil oorslaap.

Henning S - Dec 2020
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
5/5
Value for money
4/5
Henning S
With spouse/partner

Pleasant stay.

Friendly hosts and nice facility.

Dawid M - Dec 2020
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Dawid M
With spouse/partner

Asemrowend mooi.

Wat 'n ontdekking! 30 km buite Graaff-Reinet, op my plaas. Ons kothuis het geen elektrisiteit gehad nie, net kerse en lampe. Net soos ons dit wou hê. Vuur gemaak, vleisie gebraai. Hout opgesit en lank in die nag ingekuier. Die mooiste sterrehemel wat bo jou ontvou. Johan en sy vrou is bobaas-gashere. Baie dankie julle. 'n Ware belewenis in 'n stukkie hemel hier in ons eie land!

Sharon C - Nov 2020
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Sharon C
With spouse/partner

Dit was 'n absolute fees.

Die wegbreek was fantasties.

Jaco V - Oct 2020
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Jaco V
With spouse/partner

Ietsie anders

Hierdie plekkie was nou 'n verrassing! baie oulik en met die vriendelike diens daarby, jy moet dit probeer!

Maggie V - Sep 2020
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Maggie V
With spouse/partner

Afskakel en herlaai in eenvoud en die pragtige natuur!

Ek sal dit beslis aanbeveel!

Jayne F - Aug 2020
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Jayne F
Family with young children

It was an overnight stay with a toddler.

A very peaceful farm environment out in the dry Karoo. The cottage had that 'outydse' vibe. Outside was very pretty with potted plants and quirky decor. There were friendly cats, chickens and meerkats to see and swings for our grandson to enjoy. We enjoyed the walk to the waterfall with its very unusual rock formation. My husband enjoyed the more strenuous walk up to God's Balcony. I slept very well in the warm, comfortable bed. Johan was a helpful, friendly host.

Theo K - Aug 2020
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Theo K
Family with young children

Waterval Farm offers a dream break away for the entire family to the Karoo!

If you are looking for tranquillity away from the busy life; if you want to experience the charming simplicity of the Karoo in the winter, this is the place for you. We hiked to the mountain, Gods Balcony, with its astonishing views, visited the Valley of Desolation, read and played games in front of the fire place, sat around the open fire at night and watched the stars. So much for the kids to do - and for them to experience a working farm with all the animals.

Cornelis M - Mar 2020
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
4/5
Location
4/5
Safety
5/5
Value for money
4/5
Cornelis M
With spouse/partner

Wonderlike plek, tipies Karoo-atmosfeer stil rustig , baie mooi omgewing veral na goeie rëens

Die plaas is afgesonderd met goeie behuising vir elke smaak, die regte plek om net weer bewus te word van ons afhanklikheid van die Here en natuur, net weer te rewind en te weet daar is plekke in ons land waar plaaslewe en die gasvryheid van die eienaars jou behoorlik laat tuis voel en sommer langer wil vertoef. 'n Ware gem om te besoek in die Karoo, maar al die nodige fasiliteite is daar.

Tienie S - Feb 2020
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
5/5
Location
3/5
Safety
5/5
Value for money
3/5
Tienie S
With spouse/partner

Rustig en veilig.

Baie goed ontvang deur die eienaar. Ek het meer verwag vir die prys. Daar was geweldig baie vlieë en beveel tog aan dat daar beslis gaasvensters en gaasdeure aangebring moet word.

Brynley C - Jan 2020
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Brynley C
With friends

Back to nature getaway!

Although it takes approx 40 mins to get there from Graaff-Reinet due to the gravel road, this makes it the ideal getaway. Although I'm South African, I have lived in Taipei for 10 years and an old University friend from France came to spend time with his South African family and we decided to go on a roadtrip. We both wanted to spend time together under the stars, catching up and recalling good memories, outside around the fire, no electricity or modern distractions, just us with a guitar and delicious local meat bought from butcheries in town, perfect for a braai! We stayed in the only cottage that is off the grid and perfect for outdoor living. We enjoyed the isolation and the hikes on the property like God's Balcony, it was just breathtaking! Although Waterval is not for everyone, it was exactly what we were looking for. I would recommend it to those looking to get away from civilisation and reconnect with what's really important, free of modern distractions. Ansie and Johan Malherbe were the perfect hosts! Kind, generous and full of information and insight into the area. I would definitely go again.

Yasmin H - Jan 2020
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Yasmin H
Family with teenagers

Far from the maddening crowd!

The road to Waterval is not ideal for a regular sedan vehicle, but upon arrival, all was forgotten! The location and accommodation are so charming, the owners welcoming and the stars breathtaking. Due to the drought, we were encouraged to save water. If Waterval is lovely without water, we can only imagine how lovely it would be after the rain! We will definitely be back!

Sarina S - Jan 2020
Overall score
Cleanliness
1/5
Service
1/5
Location
1/5
Safety
1/5
Value for money
1/5
Sarina S

Glad nie toegerus vir 8 mense nie. Slegs een badkamer met net 'n stort en toilet, baie moeilik met klein kinders.

Ongelukkig was hierdie plek nie toegerus vir 8 mense nie, nie eens te praat van kinders nie. Slegs 1 toilet wat nie eers spoel sonder dat ons water in die bak moes bygooi nie. Baie baie klein yskas, ons vleis wat ons wou braai die aand het nie eens ingepas nie. Geen ys op perseel nie, al is dit baie warm. Droog en 30 km-grondpad tot by die huisie. Ook nie geskik vir jou troeteldiere nie.

Waterval Farm-Stay 's response

Gelukkig is 99% van ons gaste baie gelukkig na 'n besoek aan Waterval. Ek het nie begrip hoe 'n huis beter toegerus moet word nie, aangesien elke ander gas wat ons nog in Kerkhuis verwelkom het tevrede was met die geriewe. Dit sluit die heerlike groot
werf waar troeteldiere heerlik kan baljaar in. Droogte, ja dit is steeds droog, warm ja, dit is somer in die Karoo. Van ons kant af, waardeer ons dit regtig baie as gaste die huisie so skoon moontlik probeer hou, maar in hierdie geval moes van die matte, meubels tot die matrasse nadat die betrokke gaste uit is, skoongemaak word! Dit bly vir ons 'n heerlike voorreg om gaste wat die plaas en die Karoo waardeer hier te verwelkom.

Waterval Farm-Stay
Denise V - Jan 2020
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
4/5
Location
4/5
Safety
4/5
Value for money
4/5
Denise V
Family with teenagers

'n Ent se grondpad om te ry, maar beslis die moeite werd om die ekstra myl te ry. Pragtige omgewing en ons het lekker berg geklim.

Regte plaasverblyf, heerlik gekuier by ons gashere en my seun het die plaasgevoel vreeslik geniet.

Chris D - Jan 2020
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Chris D
Family with young children

Rustige plaasverblyf.

Die Gryshuise is karaktervol met antieke meubels en 'n mooi uitsig oor die Karoo berge. Die huisie privaat geleë en die omgewing heerlik stil. Johan en Ansie is gawe mense en het ons baie welkom laat voel en inligting gegee oor die aktiwiteite om op die plaas te geniet.

Hendrik B - Jan 2020
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
4/5
Hendrik B
With spouse/partner

Puik plaasverblyf.

As jy hou van 'n regte plaas ver van die lawaai van die dorp of hoofpad, is die ligging puik. Die eienaars was baie vriendelik en hulpvaardig. Ons het die staproetes geniet. Die sterrehemel is baie mooi sigbaar so ver van die dorp se ligte. Ons was bevoorreg om die laaste dag reën te ervaar in die Karoo. Ons sal graag wil teruggaan wanneer dit goed gereën het en die Karoo op sy mooiste is. Dit sal 'n voorreg wees om te sien as die waterval met volle mag afkom.

Johan S - Dec 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Johan S
Family with young children

Elke keer baie aangenaam.

Oor die jare bly dit 'n moet om daar te stop op pad see toe.

Shawn P - Dec 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
5/5
Value for money
4/5
Shawn P
Family with teenagers

Besonders.

Afgeleë en stil. Uitstekende kliëntediens.

Peter V - Dec 2019
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
4/5
Location
4/5
Safety
4/5
Value for money
4/5
Peter V
Family with teenagers

Regte plaasverblyf.

Regte plaasverblyf, netjies en skoon.

Gert K - Dec 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Gert K
With spouse/partner

Once again very nice.

Must come and stay for more than one night. Thank you Johan!

This review has been translated,click hereto view the original version.

Weereens baie lekker.

Moet meer as net een dag bietjie kom vertoef. Dankie, Johan!

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Ilze B - Oct 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Ilze B
Family with young children

Waardevolle familienaweek en ons kon ons hondjie saamvat!

Sien sterre.

Richard H - Sep 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Richard H
Family with teenagers

Quiet and amazing night time skies.

Off the beaten track. Very peaceful and kids will love the farm environment. Very quiet and with no ambient light, the night time skies are amazing. Very well furnished and quaint little houses. The 8 sleeper is plenty big enough and affords privacy. The road is bad for the first 8 km, but then really opens up on some spectacular Karoo scenery. Definitely a welcome stop on our trip from Sedgefield to Johannesburg.

Reve B - Aug 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Reve B
With spouse/partner

Pragtige, rustige plek in die natuur met aangename gasheer en gasvrou. Ons sal beslis weer wil gaan, volgende keer vir bietjie langer.

Ons was verras deur die mooi natuurskoon, gerief en rustigheid op die plaas. Ons kon lekker ontspan by die kaggel na 'n koue dag en het heerlik en veilig geslaap.

Bardine H - Aug 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Bardine H

Gryshuisie is baie goed toegerus en gerieflike plaasverblyf.

Ons het die verblyf op die plaas baie geniet. Die Gryshuisie is goed toegerus, skoon en netjies. Ansie en Johan was baie vriendelik. Die plaas is naby aan Graaff-Reinet, maar ver genoeg om 'n ware plaaservaring te beleef.

Clive J - Jul 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Clive J
With spouse/partner

Super Karoo experience.

In the deep Karoo where the night sky is all the entertainment you need. Well equipped. Take the approach road slowly. Wood was expensive at R100 a wheel barrow when we were quoted R20 a bag.

Natasha P - Jul 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Natasha P
With friends

Lovely, homely and excellent service.

I stayed at Waterval Farmstay in the Kerk Huisie with six friends. It was a bright and easy space to stay in with a wonderful fireplace in the kitchen. We were supplied with many blankets to stay warm and it quickly started feeling like home. I couldn't recommend staying here more! Besides the long drive on gravel road to the farmstay, it was all absolutely delightful.

Candice A - Jul 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
4/5
Candice A
Family with young children

A wonderful revitalising Karoo farm break.

We loved our stay here. We brought along food for the entire time and spent our days on the farm: hiking up to God's balcony and the waterfall, mountain-biking, sheep and lamb watching and chilling. Best views of the night skies from the herdershuisie and a friendly rooster that kept us company.

Marius W - Jul 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Marius W
Family with teenagers

Good hospitality, very neat and unbelievable scenery.

See stars.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Puik gasvryheid, baie netjies en ongelooflike natuurskoon!

Sien sterre.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Esther N - Jun 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
4/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
4/5
Esther N
With spouse/partner

Paddadam-huisie is truly a unique experience!

The location of the waterfall is truly unique! We perceived Paddam-huisie as one of its kind and as something special even in the winter. Ansie was 'n good host and made sure she kept contact from the moment we booked and answered all our questions. Our three dogs were welcome and that is what is most important to us\1 The quiet, scenery en unique details was precious.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Paddadam-huisie is werklik ‘n unieke ervaring!

Waterval se ligging is werklik uniek! Ons het Paddamhuisie, selfs in die winter as baie besonders en enig in sy soort beleef. Ansie was ‘n baie goeie gasvrou en het vandat ons bespreek het, gesorg dat sy kontak behou en al ons vrae beantwoord. Ons 3 honde was welkom, dis vir ons die belangrikste van alles! Die stilte, die natuurskoon en unieke detail is kosbaar.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Eugene R - Mar 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Eugene R
With spouse/partner

A gem in the mountains.

Not knowing what to expect, we embarked on the scenic drive off the main highway, up into the mountains, we drank in our surroundings as we ascended the gravel road towards our destination. On arrival we were rewarded with a quaint house, spotlessly clean and decorated to the extent that it could keep any age of person occupied for quite a while. We thoroughly enjoyed our stay, even with the interruption of load shedding, in fact after being supplied with 2 solar lanterns, we sat outside and enjoyed the perfect evening, having a braai under the stars.

Christa R - Jan 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Christa R
With friends

As jy 'n bietjie wil ontspan en rustig die natuur wil bewonder - is hierdie die plek om te gaan.

Die eienaars, Ansie en Johan het ons dadelik laat tuis voel op aankoms. Die stilte en natuur is fantasties. Na 'n lang reis van Pretoria op pad Mosselbaai toe word hierdie definitief een van my gunsteling-oorslaapplekkies en sal dit aan enige iemand aanbeveel.

Caroline B - Jan 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Caroline B
Family with young children

Oasis in the Karoo.

Thank you, Ansie and Johan, for the nice stay we had. The Schoeman's house felt like a true farm stay. We strolled around. The climb to God's balcony was absolutely worth it. Beautiful view. Kids enjoyed the swimming pool. Catered to all our needs.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Oase in die Karoo.

Dankie Ansie en Johan vir die lekker kuier wat ons gehad het. Die Schoeman's-huis gee die gevoel van ware plaasverblyf. Ons het lekker ronde gestap. Die klim na God's Balcony was absoluut die moeite werd. Pragtige uitsig! Kinders het die swem in die swembaddam baie geniet. Alles het ons behoeftes voorsien.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Esme K - Jan 2019
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
4/5
Location
4/5
Safety
5/5
Value for money
4/5
Esme K

We enjoyed the peace and quiet of nature and the stars. This is the perfect place to stay over on your way back to Gauteng after a busy holiday.

The gravel road was bad at some times, but luckily we were warned about this before hand. We saw a lot of game. The cottage reminded us of our grandfathers farm house and had everything that we needed. We relaxed under the shade of the trees and gazed at the stars at night. The peace and quiet en the darkness at night was exactly what we needed. We loved it.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Ons het die rustigheid in die natuur, sterre skouspel saans en die gerustheid van 'n veilige omgewing geniet as 'n oorslaapbestemming op pad terug na Gauteng, na 'n redelke bedrywige vakansie.

Die grondpad was soms bietjie sleg, maar gelukkig is ons daaroor gewaarsku. Ons het baie wild gesien. Die herdershuisie laat ons dink aan Oupa se plaashuis. Dié is volledig toegerus met alles wat nodig is. Heerlik onder die koelte van die soetdoring gerus en saans die sterre gekyk. Die stilte en donkerte saans was net wat ons nodig gehad het. Ons het die baie geniet.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Elzanne L - Dec 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Elzanne L
With spouse/partner

Absoluut asemrowend en rustig.

'n Wonderlike plek. Mooi sterre. Troeteldiervriendelik. Gemaklik, netjies met al die nodige geriewe.

Philip S - Dec 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Philip S
With spouse/partner

Hier kon ons net "wees" en die ongelooflike gasvryheid, die stilte, die sterre en wonderlike natuurskoon beleef!

Waterval Farm-Stay en sy mense is definitief aan te beveel! Ons het nog nooit sulke gasvryheid beleef by enige ander plek waar ons gebly het nie. Om die detail van die decor (nie net binne nie maar ook buite) te beskryf is moeilik want daar is min byvoeglike naamwoorde om dit oor te dra - keurig, uniek en huislik. Ons kon regtig net "wees" en het batterye gelaai en ontspan onder die Karoo-sterre en volmaan! Paddadam (alhoewel baie warm omdat dit Desember was) is absoluut uniek en 'n belewenis. Al die ander "cottages" is egter ook onbeskryflik! Alhoewel die pad na Waterval nogal sleg was is die "prys" aan die einde daarvan die moeite werd! Definitief sal ons teruggaan en kan dit aanbeveel. Dankie Johan en Ansie vir julle moeite en gasvryheid - julle voel soos familie en nie gasheer/-vrou nie! As jy wil rus en tyd met jouself en jou geliefdes spandeer, is Waterval die plek!

Jg K - Dec 2018
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
4/5
Location
4/5
Safety
4/5
Value for money
4/5
Jg K
With spouse/partner

Baie lekker, stil plaaswegbreek.

Net moeilik om te kry, veral om die regte afdraai te kry soontoe. Beter borde en aanwysings sal baie help.

Aletta B - Dec 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Aletta B
Family with teenagers

Lovely overnight in Karoo paradise.

A beautiful Karoo farm where the tranquility overcomes you and you can relax. We were very warmly welcomed and Gray Cottage is a beautiful neat and clean cottage. We only stayed one night and will sleep over more than one night for sure next time. This stay was very good value for money. Next time we will also try the hiking trails.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Heerlike oorslaap in Karoo-paradys.

'n Pragtige Karoo-plaas waar die rustigheid jou oorval en jy heerlik kan ontspan. Ons is baie hartlik ontvang en Grys Huisie is 'n pragtige netjiese en skoon huisie. Ons het net een nag gebly en sal vir seker volgende keer meer as een nag oorslaap. Hierdie oorslaap was baie goeie waarde vir geld. Volgende keer sal ons ook die staproetes probeer.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Judy J - Oct 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Judy J
With friends

It was an unforgettable experience.

The farm is beautiful and to wake up in the Karoo in a traditional Karoo house was an unbelievable privilege. Johan is an excellent host. This is a once in a lifetime experience.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Dit was 'n onvergeetlike ondervinding.

Die plaas is pragtig en om in die Karoo wakker te word, in 'n tradisionele Karoohuisie was 'n ongelooflike voorreg. Johan Malherbe is 'n uitstekende gasheer. Hierdie is 'n eens in 'n leeftyd ervaring.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Wikus G - Oct 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
5/5
Value for money
4/5
Wikus G
With spouse/partner

Wegkom in die berge.

Waterval Farm-Stay is vir die van ons wat wil wegkom van die gejaag van die lewe, 'n bietjie wil rustig raak en wil vergeet van selfone en televisie. Die omgewing is baie rustig en daar is lekker stap- en klimroetes op die plaas. 'n Mens het nodig om so nou en dan af te skakel, Waterval is die perfekte plek om dit te doen. Die pad maak dit ongelukkig moeilik vir die BMW's en Audi's met lae-profielbande, maar dit is deel van die "charm" van Waterval, dit is nog in die ongerepte natuur. Ons sal beslis weer daar gaan kuier. Die gasheer was baie vriendelik en ons het niks kortgekom gedurende ons kort verblyf daar.

Marike J - Oct 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Marike J
With spouse/partner

Dit was heerlik om in die natuur wakker te word.

Baie moeite is gedoen om gemak en heerlike verblyf te verseker. Die staproetes baie lekker. Paddadam is 'n wenner!

Jakkie G - Sep 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Jakkie G
Family with young children

Ongelooflike ondervinding is sneeu. Sprokiesmooi.

Baie dankie vir julle gasvryheid en 'n onvergeetlike naweek. Sal weer kom draai maak.

Liz-mari M - Aug 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Liz-mari M

10/10.

Dit was baie lekker en rustig. Sal definitief weer by Johan en Ansie gaan kuier en die res van die familie ook saamvat soontoe.

Gert N - Jul 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Gert N
With spouse/partner

Fantasties.

Paddadam is ideaal om te rus en weg te breek van die moderne leefstyl. Boeklees by kerslig en vuur in die kaggel, vat ons Afrikaners terug na ons wortels en dit voel lekker. Daar is heelwat om te doen op die plaas in terme van MTB, stap en 4x4, alhoewel ons meestal net gestap het. Die sterre in die aand was asemrowend en dit het gevoel of mens daaraan kan vat, so helder en skoon is die lug. Johan was baie gasvry en daar is in al ons behoeftes voorsien. Ons sal probeer om dit 'n jaarlikse instelling te maak.

Nolene A - Jul 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Nolene A
Family with young children

Pragtige plaas vol karakter!

Ons het heerlik gerus. Gemaklik, skoon en netjies. Dis 'n ver ent op die grondpad, maar die moeite werd gewees. Baie dankie vir julle gasvryheid, Johan en Ansie.

Andrew L - Jul 2018
Overall score
Cleanliness
2/5
Service
2/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
2/5
Andrew L
Family with teenagers

Fantastic farm with amazing walks. Herdershuisie was not good value, Gryshuisie is worth it.

We arrived at about 17:00 with light snow falling, absolutely amazing, and headed off to the Herdershuisie, which looked cute. The fireplace in the lounge area, with 1 bed in it, smokes terribly as the wooden lintel smoulders after a while and the whole room fills with smoke. The door and windows of the house don’t seal, so you get freezing air into the house all through the night. There are are no ceilings in Herdershuisie, so it’s freezing in winter and must cook you in summer. No complementary firewood is supplied with the house. You have to buy wood at R25 a bag . We went through 7 in night one night, as the kids slept in front off the fireplace in the kitchen area and burnt all the wood to stay warm. The shower is a joke, 5 fine sprinkles and the gas geyser is either to hot or off, plus we had no hot water on the last night. I checked out Gryshuisie before the next guests arrived. This is what I would have expected at Herdershuisie. The walks on the farm are beautiful and the hike to Gods Balcony is a must with its spectacular views. I would not stay in Herdershuisie for free, especially for 4 nights.

Pierre L - Jul 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Pierre L
With friends

Bitter oulike plek en verblyf weg van alles en almal!

Min plekke soos die om te gaan vergeet van alles. Baie moeite wat die eienaar gedoen het om die verblyf privaat en gerieflik te maak. Waterval is ver uit die dorp en mens kan nie die plaas en omgewing ten volle waardeer deur net een nag te bly nie. Hulle sal ons weer sien vir 'n langer tyd.

Frankie V - Jul 2018
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
5/5
Location
3/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Frankie V
With spouse/partner

Wonderful experience. Will stay in Herders Huisie again.

Well equipped for an overnight or longer stay. Bathroom is neat and clean. Open fireplace in kitchen takes me back. Very romantic!

This review has been translated,click hereto view the original version.

Wonderlike ervaring. Sal weer in die Herders Huisie wil bly.

Goed ingerig vir oorslaap of lank bly. Badkamer netjies, skoon. Oop vuurherd in kombuis vat my ver terug. Baie romanties!

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Shimone B - Jun 2018
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
5/5
Location
3/5
Safety
5/5
Value for money
4/5
Shimone B
Family with teenagers

Pretty and peaceful.

Had a nice stay. Just a long gravel road.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Mooi en rustig.

Lekker gebly. Net ver grondpad.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Chantel M - May 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Chantel M
With friends

Ons het die mees onvergeetlike naweek gehad.

Die mense, die plaasdiertjies, die beeldskone ligging en die fantastiese verblyf het alles bygedra tot die mees onvergeetlike naweek. Op pad terug huis toe het ons al reeds planne begin maak om weer binnekort terug te keer.

Santa R - May 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Santa R
With friends

It's a lovely, peaceful farm atmosphere where you can breathe again and regain courage.

We were warmly welcomed in a lovely environment. The house was cosy and it has everything you need. We also hiked to God's Window, that has a beautiful view, and there were good directions everywhere. We took our pets with and they were also welcome and safe. We'll definitely stay there again.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Dit is 'n lieflike, rustige plaasatmosfeer waar mens weer kan moed en asem skep.

Ons is hartlik ontvang in 'n lieflike omgewing. Die huisie was knus en daar is als wat jy nodig het. Ons het ook na God se venster gestap, wat 'n mooie uitkyk is en oral was goeie aanduidings. Ons het troeteldiere saam gehad en hulle was ewe welkom en veilig. Ons sal definitief weer daar gaan kuier.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Chrissie V - Apr 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
3/5
Safety
5/5
Value for money
4/5
Chrissie V
With friends

Wonderlike stilte, uitstekende verblyf.

Ongelooflike vriendelike mense, die Gryshuisie is 'n pragtige plek. 33 km grondpad is net ver om te ry en nie orals baie goed nie, maar die moeite werd vir die ondervinding.

Bernie R - Apr 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Bernie R
Family with teenagers

Accommodation with a difference - peaceful location.

Friendly hosts and even though it was raining, we enjoyed a quiet night under the mountain. The cottage was clean and welcoming. We will definitely recommend this accommodation to friends and family.

Chantel W - Mar 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Chantel W
With friends

Waarde vir geld.

Dis 30 km grondpad tot by Waterval Farm-Stay en nie so "toeganklik" met 'n gewone motor as dit reën nie. Afgesien daarvan is dit 'n lieflike plek en die eienaar is baie gasvry.

Enid R - Mar 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Enid R
Individual traveler

Unieke huisie, afgesonder en pragtig.

'n Pragtige huisie (Paddadam), in 'n baie mooi omgewing. Ongelukkig was daar nie tyd om baie te stap nie - goeie rede om weer te kom en langer te bly.

Nina S - Jan 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Nina S
With spouse/partner

'n Grootse ervaring!

Omgewing: 'n Oase vir die siel! Verblyf: 'n Pophuis vir grootmense. Gasheer en gasvrou: Gemaklik, belese, berese, onpretensieus. Slaap met oop bo-deur terwyl die volmaan en sterrehemel die hele omgewing verlig. Dis nie net 'n oornagplek nie; dis 'n plek om te vertoef: ons gaan dit (DV) 'n jaarlikse instelling maak.

Johan S - Jan 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Johan S
Family with young children

Ongelooflik lekker gebly. Baie ruim en huislik.

Ons het baie lekker gebly. Mense is vriendelik en gasvry.

Waldemar B - Jan 2018
Overall score
Cleanliness
5/5