The easiest way to find and book accommodation across South Africa!
GREAT
SAVINGS
EASY
BOOKING
SECURE
PAYMENT
 at Whittlers Lodge | TravelGround
+43

Whittlers Lodge

30 reviews
Self Catering

Review Summary

4.6 out of 5from 30 reviews for Whittlers Lodge
Cleanliness
4.7/5
Service
4.5/5
Location
4.6/5
Safety
4.6/5
Value for money
4.5/5
Harry D - Nov 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Harry D

Luxe, gastvrij, veel ruimte.

Hartelijk ontvangst. Grote kamers met goede bedden. Prachtige tuin met zicht op tafelberg.

Angelique D - Sep 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Angelique D
Family with young children

Voorwaar beste verblyf ooit.

Baie baie dankie vir julle hulp met ons as gesin se verblyf. Ons het dit vreeslik geniet en hulle was baie gasvry ook gewees.

Angret S - Nov 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Angret S
With spouse/partner

Heerlijk.

Heel vriendelijk echtpaar. Superplek, prachtige tuin. Enige minpuntje is dat er geen lekkere stoelen in de tuin staan.

Marie K - Apr 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Marie K
Family with young children

Baie lekker en stil plekkie.

Stil, veilig, netjies en goed geprys.

Whittlers Lodge's response

Baie dankie dat julle ons huis geniet het, ons het julle familie ook geniet.

Whittlers Lodge
Silvia H - Oct 2017
Overall score
Cleanliness
3/5
Service
4/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
3/5
Silvia H
Family with teenagers

Die foto's op webtuiste glad nie wat ons ontvang het nie.

Ons as gesin is teleurgesteld in die verblyf. Foto's op die webtuiste is misleidend en nie wat ons gekry het nie. Baie klein kombuis, sowat 2 x 3 meter. Wasbak met tweeplaatstofie gekombineerd en onder dit 'n baie klein yskas en kas. Basiese toerusting soos mengbak en eierklitser en kleiner drinkglase ontbreek. Kombuislig knetter as dit aangeskakel word. Die eetkamerstel is 'n plastiek tuinstel. Badkamer baie oudmodies. Stort swart aangepak tussen teëls en water dreineer stadig. Handdoeke nie op standaard nie. Oud, dun en uitgewaste, vaal handdoeke. Slegs een klein handdoek per eenheid! Daar was groot handdoeke vir elke gas. Sou graag een klein handdoek per persoon wou hê. Ekstra komberse vir die koue nagte. Dubbelbed-dekens het gedien as komberse. Geen skoonmaakdienste nie. Sou graag koffie of tee, melk en suiker met aankoms geniet het aangesien ons niks by ons gehad het nie en eers inkopies moes doen ná 'n lang reis. Braaigeriewe swak, roosters almal geroes en uitmekaar, kan nie meer toeknyp nie. Voordeur kan ook nie toesluit van binne nie. Die oprit na die woning is in 'n swak toestand. Hierdie eenheid kan ons nie aanbeveel vir langer as twee nagte nie en ook nie teen R1200 per nag nie. DStv slegs wat die eienaar kyk. Baie dankbaar vir WiFi. Die tuin en uitsig is pragtig.

Whittlers Lodge's response

Good day,

Our pictures have always been complimented by many people, a suite for 4 persons available on our type site would cost double what they paid. Our kitchens in each unit are very usable perhaps a suite with own kitchen at R300pppn should be seen elsewhere to make such comment. The "Breakfast Table" is not plastic, the tables and chairs on the private balcony are.

These guests were told on a number of occasions that should they require anything they should just ask - we have a "Welcome to Whittlers" information form on the cupboard for all to see and we make a point that we do not flood the units with everything that may not be wanted. In fact they asked to use wood for a braai which we happily gave them.

Whittlers Lodge
Marietjie A - May 2017
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Marietjie A
With friends

Awesome.

Just one small problem - TV - there wasn't dual view in the room. You watch MNet and then all of a sudden the program gets changed from inside the house by the owners and you have to watch what they are watching.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Awesome.

Net een klein probleempie - TV kyk - daar was nie "dual view" in die kamer nie. Jy kyk na MNet en ewe skielik word die program verander binne in die huis deur die eienaars en moet jy maar noodgedwonge kyk wat hulle kyk.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Bertus B - May 2017
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Bertus B
With friends

Truly a wonderful experience of hospitality and scenic beauty.

From the moment we arrived, we felt welcome. We were pleasantly surprised with the lovely unit we stayed in and everything was clean and neat. We had a beautiful view of the scenic beauty of Hout bay. Barry and Sandra really was very friendly and helpful. We'll definitely book a stay at Whittlers Lodge again if we're ever in that area again.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Werklike 'n wonderlike ervaring van gasvryheid en natuurskoon.

Van die oomblik wat ons daar aangekom het, het ons welkom gevoel. Ons was aangenaam verras met die lieflike eenheid waarin ons gebly het en alles was skoon en netjies. Ons het 'n pragtige uitsig oor die natuurskoon van Houtbaai gehad. Barry en Sandra was werklik baie vriendelik en behulpsaam. Ons sal beslis weer by Whittlers Lodge bespreek as ons ooit weer in daardie omgewing is.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Bill S - Oct 2016
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
4/5
Location
3/5
Safety
4/5
Value for money
5/5
Bill S
With spouse/partner

Very pleasant hosts, spacious ('functional') accommodation, but good value for money.

See the ratings.

Jaco V - Apr 2016
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
4/5
Value for money
4/5
Jaco V
With spouse/partner

Baie aangenaam.

Was baie mooi en gerieflik. Lekker naby alles. Gashere was baie vriendelik. Die toerusting in die kamer kort net bietjie werk. Baie klein TV.

Whittlers Lodge's response

Thanks Jaco for the positive and helpful review. Whilst we are aware of certain shortcomings in what we offer, and are constantly improving those, we focus strongly on keeping our costs and expenses at a manageable level to retain our competitive rates in our area. Value for money is our constant drive.

Whittlers Lodge
Brenda-lynn N - Sep 2015
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
2/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
1/5
Brenda-lynn N
With spouse/partner

Mooi uitsig!

My klagte: Die kamers is uit die mode uit en die TV is te klein. Alles was oud. Dit is baie duur vir ou goed. Hulle moet dit opgradeer om te regverdig wat dit kos.

Whittlers Lodge's response

Thank you for your comments. It is interesting however that you did not recognise that our cost structure is the most competitive in Hout Bay for what we offer. We are constantly improving and thank you for your comment.

Whittlers Lodge
Wendy V - Jul 2015
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
4/5
Location
3/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Wendy V
With spouse/partner

Perfect for a weekend stay. Owner are very hospitable and friendly.

Lovely lush mountain view from our glass sliding doors, and spacious tiles room. Stunning large wooden table for the outdoor dining area. Would have preferred a double bed instead of two single beds. Will definitely return there, value for money lodge.

Whittlers Lodge's response

Thank you Wendy, for all of the positive comments.

Whittlers Lodge
Esta C - Jun 2015
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Esta C
With spouse/partner

Clean, neat, affordable and safe.

The only recommendation I would have, is the same as a previous review, to have soap in the bathroom. The other would be block-out curtains, seeing the reflecting outside lights are very disturbing right through the night.

Whittlers Lodge's response

Thank you Esta, you are completely correct. Your positive comment is heard loud and clear and will be implemented.

Whittlers Lodge
Anne P - Nov 2014
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Anne P
With spouse/partner

Lovely place with lovely owners!

We had the honeymoon suite which was very nice and private! Was a very rushed stay so didn't really have time to make use of the facilities on offer. A few recommendations would be to have a plug available near a mirror to dry your hair. Also a couple of tea bags, coffee, sugar and milk on arrival would be great (just enough for 2 cups before you go shopping the next day) as well as a soap (just a sample one) in the basin and shower would be good, because it's nice to wash hands after traveling. But all in all a lovely spot with lovely owners.

Daluxolo R - Oct 2014
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Daluxolo R
Family with young children

Definitely going back in January

What a fantastic place with fantastic views of the mountains! Loved the great facilities and warm hospitality of the owners.

Ben H - Sep 2014
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
4/5
Location
5/5
Safety
4/5
Value for money
4/5
Ben H
With spouse/partner

Genotvolle verblyf in die boomryke, bergagtige Houtbaai.

Dit was 'n heerlike verblyf, sentraal geleë tussen al die besienswaardighede in die Kaapse Skiereiland. Die berg-uitsig en boomryke omgewing het ons getrek. Ek is 'n oud Kapenaar en was aangenaam verras vandat ons hier aangekom het totdat ons vertrek het.

Rod H - Jul 2014
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
5/5
Value for money
4/5
Rod H
Family with young children

Ons het baie lekker by Whittlers Lodge gebly.

Ek sal enige tyd Whittlers Lodge vir my vriende en familie aanbeveel vir toekomstige verblyf. My broer gaan seker daar bly vir die Two Oceans en 'n kollega gaan September ook daar bespreek. Uitstekend!

Mike M - Jun 2014
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Mike M
On business

Lovely surroundings!

Sien die sterre hieronder.

Marisa J - May 2014
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Marisa J
With spouse/partner

Ons het 'n baie goeie ondervinding gehad!

Ons sal verseker weer bespreek! Ons het alreeds dit aanbeveel vir ons vriende! Dit was so lekker om met LekkeSlaap te werk. Julle is awesome, en julle diens is voortreflik! Ons sal verseker weer so maak.

Sune K - May 2014
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Sune K
With friends

'n Fantastiese plekkie met baie vriendelike mense, naby genoeg aan alles!

Ons het die plek en mense baie geniet en sal dit beslis vir ander aanbeveel!

Wilhelmina V - Apr 2014
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Wilhelmina V

Fijn appartement, fijne plek gastvrije, vriendelijke en behulpzame mensen.

Wij hebben 4 nachten verblijf gehad op Whittlers Lodge. We werden heel gastvrij ontvangen door de zeer vriendelijke gastheer en vrouw, Barry en Sandra. Het was er schoon en ruim, op een centrale plek gelegen, je kon alle kanten uit met de auto. Houtbaai is een rustig plaatsje met bij het strand een heerlijk restaurant. Voor herhaling vatbaar!

Freddie J - Apr 2014
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
4/5
Location
3/5
Safety
4/5
Value for money
5/5
Freddie J
Family with teenagers

Rustig!

Heerlik gebly in 'n stil omgewing. Eienaars baie gasvry en behulpsaam.

Wina D - Apr 2014
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
4/5
Location
3/5
Safety
4/5
Value for money
3/5
Wina D
Family with young children

Basiese geriewe en diens.

Sien die sterre hieronder.

Lazelle D - Feb 2014
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Lazelle D
With spouse/partner

Stil omgewing, aangename mense, baie hulpvaardig.

Kan beslis aanbeveel!

Frederick B - Nov 2013
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
3/5
Location
5/5
Safety
2/5
Value for money
3/5
Frederick B
With spouse/partner

Fair time

Had a fair time. It's in good proximity to all places. Needs better safety.

Johann J - Oct 2013
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Johann J

Stil en rustig met 'n baie aangename atmosfeer.

Sien die sterre hieronder.

Carl N - Oct 2013
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
4/5
Location
4/5
Safety
3/5
Value for money
5/5
Carl N
Family with teenagers

Baie goeie waarde vir geld. Akkommodasie goed geleë om die Moederstad te verken.

Sandra se ontvangs was baie vriendelik en sy het ons toegelaat om vroeër te arriveer. Die diens was goed; elke tweede dag was daar skoon handdoeke. Ons het baie min tyd by die huis spandeer, daar is te veel om te doen! Ons was nie bewus van ander gaste, dit was lekker privaat.

Elsabe D - Jun 2013
Overall score
Cleanliness
3/5
Service
3/5
Location
3/5
Safety
3/5
Value for money
3/5
Elsabe D
Family with teenagers

Pragtige plekkie met vriendelike Gasheer en Gasvrou.

Mooi omgewing. Was baie netjies en skoon.

Riana E - May 2013
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Riana E
On business

As jy rustigheid en gasvryheid soek is dit die plek.

Vriendelike diens in n huislike admosfeer.

Josh N - Mar 2013
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Josh N
Family with teenagers

Warm friendly enviroment - just what one needs when on holiday

The owners of the lodge were extremely accommodating, and friendly. The lodge itself was clean and comfortable. Ample amenities for our stay, considering that one spends most of the day touring the city. Highly recommended.

Archie M - Feb 2013
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Archie M
With friends

Great hosts!

We were warmly received by the hosts. Our unit was clean an had all that we required. If I'm given another chance, I will definitely stay here again!!

From R800
per night (sleeps 2)
From R800
per night (sleeps 2)
From R800
per night (sleeps 2)
Make a Booking
  • Capacity: 22 people
  • Check-in: 14:00 to 18:00
    Check-out: 10:00
  • Address: 36 Whittlers Way, Hout Bay, Cape Town, 7800, Western Cape
  • All ages welcome
https://d288tngog90ix0.cloudfront.net/AAEAAQAAAAAAAAAAAAAAJGIzNjIxZmFiLWRiYzctNDAyMy1iMmYwLTNiMjgyNTczNWE5Yw?w=1440&h=960&fit=crop&auto=format From R800  per night (sleeps 2) 30 5 1 5 36 Whittlers Way Hout Bay 7800 Western Cape 0860 022 102 14:00-18:00 10:00 -34.024121 18.373536
SUBSCRIBE TO GET AWESOME ACCOMMODATION SPECIALS!
SUBSCRIBE FOR AWESOME SPECIALS!