The easiest way to find and book accommodation across South Africa!
GREAT
SAVINGS
EASY
BOOKING
SECURE
PAYMENT
 at Berghaven Cottages | TravelGround
+28

Berghaven Cottages

91 reviews
Self Catering

Review Summary

4.6 out of 5from 91 reviews for Berghaven Cottages
Cleanliness
4.5/5
Service
4.5/5
Location
4.8/5
Safety
4.5/5
Value for money
4.6/5
Rob C - Apr 2021
Overall score
Cleanliness
2/5
Service
2/5
Location
4/5
Safety
4/5
Value for money
2/5
Rob C
With spouse/partner

Not what was expected.

2 plate stove/oven in terrible condition. No veranda, rain comes into units so nowhere to sit other than cooped up inside. Crockery chipped and cracked. Will not go back.

Sav G - Mar 2021
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Sav G
With spouse/partner

Idyllic, peaceful and ideally positioned.

Quite, clean, spacious and well maintained facilities in the heart of the Drakensberg. Close to popular hikes and sight seeing. Really attentive and caring hosts. We loved it and will definitely be back!

Elizia R - Mar 2021
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
4/5
Location
5/5
Safety
4/5
Value for money
4/5
Elizia R
With spouse/partner

Rustig, pragtige natuur. Netjiese huisies.

Sal weer eendag teruggaan.

Kobus O - Dec 2020
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Kobus O
With spouse/partner

Wonderlike gastehuisies en ligging.

Berghaven is ongelooflik mooi en rustig. Die huisies (selfsorg) is rerig van 'n goeie kwaliteit en het 'n pragtige uitsig op die damme. Die hele plek was baie netjies met gras wat gesny was en die swembad wat mooi skoon was. Ons sal enige tyd weer teruggaan.

Karen M - Oct 2020
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Karen M
With spouse/partner

Rustig en gemaklik

Rustig en stil. Chalets is goed ingerig. Ons sal beslis weer daar gaan bly!

Muzi N - Oct 2020
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
4/5
Location
5/5
Safety
3/5
Value for money
4/5
Muzi N
Individual traveler

Okay.

Needed an overnight stay.

Hanlie V - Aug 2020
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Hanlie V
With spouse/partner

Pragtige natuur, rustig.

Ons het 'n heerlike tyd gehad in die berge. Die verblyf is baie goeie waarde vir geld. Die gasvrou is baie vriendelik en hulpvaardig. Pragtige uitsig mooi skoon en goed toegeruste verblyf. Ons sal beslis weer gaan.

Frits L - Mar 2020
Overall score
Cleanliness
3/5
Service
4/5
Location
5/5
Safety
4/5
Value for money
4/5
Frits L
With spouse/partner

Pleasant and beautiful and quiet nature so close!

The only thing I missed, I saw only birds and no animals as I had expected.

Mardé V - Jan 2020
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
4/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
4/5
Mardé V
With spouse/partner

Lovely and cozy. Ideally placed with mountain views.

Near to many hiking routes and horse trails. Hostess was lovely and helpful. No WiFi though, but a weekend we'll spent getting away from city life.

Juan N - Jan 2020
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
4/5
Value for money
5/5
Juan N
Family with young children

Die perfekte wegbreek.

Ons het 'n baie lekker tyd by Berghaven Cottages gehad. Ek, my vrou en 2,5 jarige dogtertjie het die skoonheid en rustigheid geniet en was nodig om die jaar af te sluit om die nuwe jaar aan te pak. Ons eenheid was goed toegerus en het alles gehad wat ons nodig gehad het. My dogtertjie het die trampolines en speelarea geniet, my vrou die helderblou swembad en ek die catch and release visvang. Die nabygeleë restaurante en sportsoord is 'n groot bonus. Ons kon werklik nie uigepraat raak oor hoe baie ons Berghaven Cottages geniet het nie. Ons is reeds besig om ons datums vir die komende jaar vas te maak om terug te gaan. Dan ook 'n besonderse dankie aan Kat wat ons ontvang het en uit haar pad gegaan het om ons dogtertjie te vat om diertjies te voer en seker te maak ons kom niks kort nie. Ons stel Berghaven Cottages beslis voor vir enige iemand wat waarde vir geld in die Champagne Valley soek.

Berghaven Cottages's response

Thank you, Juan. I am so pleased that you enjoyed your stay at Berghaven.
It was my pleasure taking Mila to see the chickens and guinea pigs.
I hope to see you and your family again soon. Take care, Kat.

Berghaven Cottages
Robert V - Dec 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Robert V
Family with young children

Was 'n ongelooflike ervaring in die beeldskone area van die Champagnevallei met speelplek vir kinders met groot oop grasperke.

Ek kan definitief die bestemming aanbeveel. Beeldskone area met baie om te doen. Ek sal vir seker weer gaan en die bestemming is kindervriendelik met groot speelpark en grasperke met lekker groot swembad.

Berghaven Cottages's response

Thank you Robert. It was lovely meeting you. I look forward to hosting you again, Kat.

Berghaven Cottages
Win-ellen N - Dec 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Win-ellen N
With spouse/partner

Absoluut ongelooflik.

Nadat ons per ongeluk by 'n ander Berghaven in Underberg bespreek het, was ons so opgewonde om na die regte Berghaven te kom. Die eienaars is regtig behulpsaam en vriendelik. Die ligging is perfek. Dis die mooiste deel van die berge. Ek kan nie wag om my hele gesin te bring sodat hulle en hulle kinders dit ook kan beleef. Die swembad was ook 'n bonus. Maak net seker, daar is twee plekke met dieselfde naam. Een in Underberg en dan hierdie een, 'n familie-oord wat al meer as 30 jaar bestaan.

Pierre B - Jul 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Pierre B
With spouse/partner

Absolutely fantastic.

Berghaven's staff are very friendly and the units are located well, neat and clean.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Absoluut fantasties.

Berghaven se personeel is baie vriendelik en die wooneenhede is goed geleë, netjies en skoon.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Attie R - Jul 2019
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
4/5
Location
5/5
Safety
4/5
Value for money
4/5
Attie R
With spouse/partner

Gerieflike akkommodasie met asemrowende uitsig.

Berghaven cottages is heerlik sentraal geleë. Die uitsig vanaf ons kothuis met die berge, dammetjie en die verskillende skakerings van die herfsbome het dit prentjie mooi gemaak.

Greg D - Jun 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Greg D
With spouse/partner

Decent people, peace and tranquility, good facilities and very good value for money.

We had a splendid stay. The cottage is well equipped, well positioned with good services nearby. Home away from home. Debra and Greg were perfect hosts. This was our fourth stay at Berghaven Cottages. We highly recommend this place.

Talita J - Jun 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Talita J
With friends

Quiet and comfortable.

The cottages are well-equipped and very clean. The view is beautiful and there is no noise. We stayed in number 5 and the only problem was that the smoke didn't leave the fireplace properly so we couldn't use the fireplace, but it didn't ruin the accommodation. It is truly a beautiful area and Berghaven Cottages are ideally situated for exploring the whole area. The owners were extremely friendly. On the day of our departure there were marches and strikes on the N3 and they offered us free accommodation for that night because they were worried we would be in danger if we were going via the N3. Although we did not accept the offer, such compassion is indeed very strange. We will definitely go back.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Rustig en gemaklik.

Die kothuise is goed toegerus en baie skoon. Die uitsig is pragtig en daar is geen geraas nie. Ons het in nommer 5 gebly en die enigste probleem was dat die kaggel nie die rook van die vuur uitgelaat het nie so ons kon nie die kaggel gebruik nie, maar dit het nie die verblyf versuur nie. Dit is werklik 'n pragtige area en Berghaven Cottages is ideaal geleë sodat mens die hele area kan verken. Die eienaars was besonders vriendelik. Die dag van ons vertrek was daar optogte en stakings op die N3 en hulle het ons gratis verblyf vir daardie nag aangebied omdat hul bekommerd was dat ons in gevaar sou wees as ons via die N3 huis toe gaan. Alhoewel ons nie die aanbod aanvaar het nie, is sulke meegevoel inderdaad baie raar. Ons sal definitief terug gaan.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Eric C - May 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
4/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
4/5
Eric C
With spouse/partner

Enjoyed our stay.

Units are small but well equipped. Nice views of the mountain.

Lynn C - May 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Lynn C
With friends

Baie rustig en lekker.

Heerlike rustige verblyf, baie mooi!

Marius W - Apr 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
4/5
Value for money
5/5
Marius W
With spouse/partner

Beautiful view, neat accommodation, good value for money.

Will definitely stay at Berghaven again and recommend it to friends and family.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Pragtige uitsig, netjiese verblyf, goeie waarde vir geld.

Sal beslis weer gaan kuier en Berghaven aanbeveel by ons familie en vriende!

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Berghaven Cottages's response

Thank you, Marius. See you in the near future!

Kind regards,
Debra

Berghaven Cottages
Esther S - Apr 2019
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
4/5
Location
4/5
Safety
4/5
Value for money
4/5
Esther S
With spouse/partner

A great, peaceful getaway from the city.

Nice, cosy place with gardens that are well looked after and a perfect location. Away from the rush, but close enough to all attractions. We would come back anytime.

This review has been translated,click hereto view the original version.

'n Heerlike, rustige wegbreek van die stad se gejaag.

Lekker, knus plekkie met goed versorgde tuine en perfekte ligging. Weg van gejaag, maar naby genoeg aan talle besienswaardighede. Ons sal enige tyd weer terugkeer.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Berghaven Cottages's response

Thank you, Esther! So glad you had a nice time and enjoyed your stay at Berghaven. See you one day soon.

Kind Regards,
Debra

Berghaven Cottages
Chantel S - Mar 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Chantel S
With spouse/partner

Relaxing with a stunning view.

Amazing place, peaceful, neat and well appointed.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Ontspannend met 'n pragtige uitsig.

Ongelooflik lekker plekkie, rustigheid, netjies en goed ongerig.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Retha B - Mar 2019
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
4/5
Location
4/5
Safety
2/5
Value for money
5/5
Retha B
With spouse/partner

Rustig, netjies, oop. Stunning.

Net wat ons gesoek het. 'n Rustige, stil plekkie weg van malle gejaag. Absoluut aanbeveel! Baie sentraal geleë. Gaan vir seker weer teruggaan.

Bets H - Feb 2019
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
3/5
Value for money
5/5
Bets H
With spouse/partner

'n Netjiese gerieflike eenheid, teen 'n billike prys vir twee persone vir 'n kort verblyf.

Ons is vriendelik ontvang en deeglik ingelig betreffende kragonderbrekings wat mag plaasvind. Die eenheid skep 'n goed versorgde indruk met genoeg toerusting vir 2 persone. Die meubels en veral die matras en beddegoed is baie gerieflik en die tuine goed versorg in ag genome dat dit 'n plaas is. Die plek is goed geleë. Maklik om te vind sowel as om al die nabygeleë interessante plekke in die omgewing te besoek.

David V - Jan 2019
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
4/5
Location
5/5
Safety
4/5
Value for money
4/5
David V
Family with young children

Gemaklike en gereiflike verblyf in 'n asemrowende omgewing.

Kombuis uitstekend toegerus, gemaklike beddens, vriendelike atmosfeer, naby aan wonderlike besienswaardighede.

Wilhelm V - Dec 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
1/5
Value for money
5/5
Wilhelm V
With spouse/partner

Ligging is fantasties.

Goeie waarde vir geld. Kan definitief aanbeveel.

Pieter G - Nov 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
4/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Pieter G
With spouse/partner

Very peaceful and well-equipped.

Everything was neat and clean. We arrived late and arrangements were made to make it comfortable for us.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Baie rustig en goed ingerig.

Alles was skoon en netjies. Ons het laat gearriveer en steeds is reëlings getref om dit vir ons gemaklik te maak.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Tersia P - Nov 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Tersia P
With spouse/partner

Very nice, thank you.

Lovely atmosphere. Rested well. Fishing every day. Pleasant and neat accommodation.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Baie lekker dankie.

Heerlike atmosfeer. Lekker gerus. Daaglikse visgevang. Aangename en netjiese verblyf.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Ignus M - Oct 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
4/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
4/5
Ignus M
Family with young children

A very peaceful location away from the busy life.

The accommodation is clean and neat. Everything is available for a self-catering holiday. The facilities keep the kids busy is is close enough to all attractions in the area, so you won't have to spend your holiday in a car.

This review has been translated,click hereto view the original version.

'n Baie rustige bestemming om weg to kom van die gejaagde lewe.

Die verblyf is skoon en netjies. Alles is beskikbaar vir 'n gemaklike selfsorg-vakansie. Die fasiliteite sal die kinders besig hou en dis naby genoeg aan al die besienswaardighede in die omgewing, sodat jy nie jou vakansie in jou kar deurbring nie.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Claudia B - Oct 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Claudia B

Peace, comfort and value for money.

Helpful, friendly hosts. Comfortable, neat chalet. Privacy and safety. Enjoyable walks in gardens, and around small dams. A true haven in the Drakensberg with views of majestic Champagne Castle, starry and peaceful nights. Within close amenities: shops, eateries. A place I would return to.

Berghaven Cottages's response

Thank you Claudia for the thoughtful review, so glad you and your family had a good time, see you in the future.

Berghaven Cottages
Vivienne W - Sep 2018
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
4/5
Location
5/5
Safety
4/5
Value for money
5/5
Vivienne W
With spouse/partner

Baie aangenaam!

'n Aangename, ontspanne wegbreek en rustige omstandighede en pragtige uitsig!

Magda V - Sep 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Magda V
On business

Awesome location, very peaceful.

We stayed for an extended weekend, was very nice, quiet and clean.

Francois C - Aug 2018
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
4/5
Location
5/5
Safety
4/5
Value for money
4/5
Francois C
Family with young children

Great place to stay, quiet and central location.

We enjoyed our stay at Berghaven. The unit was neat and clean with ample facilities. Nice place for the children to play, and a TV for cold weather. Berghaven is close to eateries and shops, so you don't have to drive far. We enjoyed our weekend and can definitely recommend Berghaven.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Baie lekker plek om by te bly, stil en sentraal geleë.

Ons het ons verblyf by Berghaven baie geniet. Die wooneenheid was netjies en skoon met genoegsame geriewe. Daar is lekker speelplek vir kinders asook TV indien dit nat of koud is. Berghaven is redelik naby eetplekke en winkels en dus hoef mens nie ver te ry nie. Ons het ons naweek baie geniet en kan die plek beslis aanbeveel.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Sigrid K - Aug 2018
Overall score
Cleanliness
3/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
4/5
Value for money
5/5
Sigrid K
Family with teenagers

Mooi terrein, fijne accomodatie, goede bedden en banken!

Een heerlijk plekje bij de Drakensbergen. Goed om tot rust te komen. Zelfs in de winter nog wat vissen gevangen. De eigenaars, tot aan de kleinste telg toe, zijn erg behulpzaam.

Terry V - Aug 2018
Overall score
Cleanliness
2/5
Service
4/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
2/5
Terry V

Lovely fun time with family, but in my opinion cottages need a revamp.

I think the cottages are in a great location but they seriously need some refurbishing, they're looking tired and old. The stoves don't work properly. Otherwise great location. We had cottages 2a, 3 and 2.

Berghaven Cottages's response

Hi Terry,

Glad you had a nice time :) Sorry you felt the cottages are old and tired, we repainted and redecorated about a year and a half ago. The stoves work fine, you just need to follow the symbols on the dials, been those electric three plate stoves, when the ovens on the one plate won't work, I know it can be confusing.

Kind Regards,
Debra

Berghaven Cottages
Maria K - Jul 2018
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
4/5
Location
4/5
Safety
4/5
Value for money
5/5
Maria K
With friends

Heerlike kuiers voor die kaggel.

Ons het heerlike gekuier in Berghaven Cottages. Dit is goed geleë en baie netjiese verblyf.

Tanya S - Jul 2018
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
4/5
Location
4/5
Safety
4/5
Value for money
4/5
Tanya S
With spouse/partner

Rustig en wonderlik.

Was lekker om van die stad af weg te breek en net 'n rustige naweek te hê in die pragtige natuurskoon.

Yolandie P - Jun 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Yolandie P
With spouse/partner

Very neat, beautiful view and close to all the activities in the area.

The Falcon Reach rehab centre is recommendable to any nature lover.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Baie netjies, pragtige uitsig en naby al die aktiwiteite in die omtrek.

Die Falcon Reach rehabilitasiesentrum word aanbeveel vir enige natuurliefhebber.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Morne G - Jun 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Morne G
Individual traveler

Dit is fantasties, rustig, mooi en stil.

Plek is skoon en netjies, uitsig fantasties.

Henk L - May 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
4/5
Henk L
With spouse/partner

Peaceful, clean and safe.

We really enjoyed the stay and recommend Berghaven Cottages.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Rustig, skoon en veilig.

Ons het lekker gebly en beveel Berghaven Cottages aan.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Peps J - Apr 2018
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
4/5
Location
4/5
Safety
3/5
Value for money
4/5
Peps J
With spouse/partner

Netjies - net wat ons wou gehad het vir een nag se verblyf.

Pragtige omgewing. Dit is duidelik dat die eienaars moeite doen om die oord op 'n goeie standaard te hou.

Louis Louw L - Apr 2018
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
3/5
Location
5/5
Safety
4/5
Value for money
4/5
Louis Louw L
With spouse/partner

Baie lekker gebly, net effens beknop en koud.

Ons het baie lekker gebly, met genoeg doendinge en besienswaardighede in die omgewing. Die ontvangs was effens onpersoonlik. Die chalet is beknop en koud onder al die bome.

Berghaven Cottages's response

Hi Louis
We are happy you enjoyed your stay. I'm sorry you think the reception is a bit impersonal, we have just built the new reception and I hope to fill it with pictures and tourist attractions for the area soon.
The 2 sleeper cottages are "cosy" with king size bed, new bathrooms with roomy showers,lounge area with fireplace and fully equipped kitchenette. Large glass sliding doors that offer beautiful open views of the mountains and dams. Our beautiful trees usually offer lovely shade in the 40 deg temps in summer but I know can seem cold in the winter. The leaves are almost all gone now so more sunlight reaches the cottages. The cottages offer a fireplace and heater which I hope you made use of?
Hopefully we will see you again.
Kind Regards,
Debra

Berghaven Cottages
Niconette T - Apr 2018
Overall score
Cleanliness
3/5
Service
3/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
4/5
Niconette T
With friends

Pragtige plekkie met groot bome en asemrowende uitsig oor die berge.

Verblyf was aangenaam en ontvangs baie vriendelik.

Mrs Vanessa V - Apr 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
1/5
Value for money
4/5
Mrs Vanessa V
With spouse/partner

Beautiful cottages in the berg.

Berghaven was great! Peaceful and so quiet that you can just hear nature! Birds, wind etc. Unfortunately though there is no security and anyone can just stroll in from the road.

Berghaven Cottages's response

Hi Vannessa,
Glad you enjoyed your stay with us. Though I better respond to your concerns about the security on the property. It is fully fenced but we don't have a gate at the end of our one and a half km driveway, for many reasons. Mainly so guests can come and go as they please. And being such a long open drive you could see anyone approaching a long way off, unless they felt like a swim through the dams. We have never had any security problems in our almost 20 years on the property, one of the benefits of living in this wonderful place and hope it stays that way.
Hope to see you again soon.

Kind Regards,
Debra

Berghaven Cottages
Erna R - Apr 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Erna R
With spouse/partner

Rus, vrede, skoonheid, goeie ligging.

Ons is hartlik ontvang. Die plek het in alle opsigte in ons verwagtinge voorsien. Alhoewel daar die hele tyd ander mense was, was ons nooit in mekaar se pad nie. Ek sal enige tyd daarheen teruggaan. Die eienaar se vriendelike hond wat ons vir 'n stappie kom haal het, of sommer net by ons kom sit het, het die kersie op die koek gesit!

Frans D - Feb 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Frans D
With spouse/partner

Beeldskoon natuur.

Ons het regtig lekker gebly. Ons huisie was skoon en baie netjies.

Benjamin O - Jan 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Benjamin O
With spouse/partner

Pragtige blyplek met beeldskone bergtonele.

Berghaven Cottages was loshande die beste tuisgaanplek op ons hele honeymoon. Die kamer was skoon, netjies, nuut opgeknap, en volledig met alles wat ons nodig gehad het. Die natuurtonele was asemrowend mooi. Ons het 'n uitsig oor die plaasdam met baie eende en voëls gehad, en die pragtige Drakensberge op die agtergrond. Die voëltjies het tot op ons stoep gekom en feitlik uit ons hande uit geëet. Ons het ook 'n paar keer gaan stap in die pragtige woud op die plaas. Die diens was uiters puik! Hulle het ons met ope arms ontvang en was gretig om ons op kort kennisgewing te akkommodeer met veranderings in ons arriveerdatum. Toe daar 'n misverstand was oor die prys het hulle ons die "benefit of the doubt" gegee en aangedring dat ons die bedrag betaal soos wat ons dit verstaan het. Ek sal Berghaven Cottages vir enigiemand aanbeveel!

Marietjie W - Jan 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Marietjie W
With spouse/partner

Stunning.

Baie lekker gebly. Pragtige area.

Paul S - Jan 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
4/5
Value for money
5/5
Paul S
Family with teenagers

Die chalet was baie netjies en goed toegerus.

Still en rusting, maar tog naby aan Dragensberg Sun, waar daar mooi staproetes is, en naby aan goeie eetplekkies en winkels.

Albe P - Nov 2017
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Albe P
With spouse/partner

Rustigheid met die mooiste natuurskoon.

Skoon en netjies met 'n baie rustige atmosfeer in die mooiste natuurskoon. Dit is 'n wonderlike wegbreek.

Adriaan V - Oct 2017
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
4/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
4/5
Adriaan V
With friends

Wat 'n lekker plek.

Ek sal maklik weer daar oorbly, die berg en tonele om dit was asemrowend.

Frank W - Oct 2017
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
4/5
Value for money
5/5
Frank W
With spouse/partner

It was a lovely area and place to say, with all the facilities there.

See stars.

Anelene E - Oct 2017
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
4/5
Value for money
5/5
Anelene E
With spouse/partner

Ontspannend, baie mooi omgewing.

Baie rustige, mooi omgewing met baie aktiwiteite in nabye omgewing.

Wouter F - Aug 2017
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
4/5
Location
5/5
Safety
4/5
Value for money
5/5
Wouter F
Family with young children

Perfect location to enjoy the many wonders of Drakensberg.

Had a great stay with our family of 4. Kid-friendly place with so many things to see and do in the area (walks, outdoor activities such as rafting and canopying, Falcon Ridge and the must see reptile centre). We visited in winter so enjoyed the fireplace in the evening when it was chilly. As soon as the sun was up we were outdoors checking out the fantastic scenery. Looking forward to come back to Berghaven cottages.

Jonathan L - Jul 2017
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
4/5
Location
5/5
Safety
4/5
Value for money
3/5
Jonathan L
Family with teenagers

Excellent location to be in.

It was a good relaxing 3 night stay. The owners are very friendly.

Liz P - Jun 2017
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Liz P
With spouse/partner

Fantastic place to stay!

We had a 2 night weekend getaway and were really impressed with the accommodation and service received from Debra and her hubby, not to mention their furbabies who seemed to enjoy having us there too. Would definitely recommend this accommodation.

Albe P - May 2017
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Albe P
With spouse/partner

Happy.

Thank you Pearl, the stay was very good. Kind regards.

Johan D - Feb 2017
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
4/5
Location
4/5
Safety
4/5
Value for money
4/5
Johan D
With spouse/partner

Near the mountains.

We really enjoyed this unit and received a warm welcoming. We can really recommend it to people looking for tranquility in the mountains to relax. The swimming pool lovely and clean. If you like visiting the mountains and doing hiking trails or if you'd just relax then this is the place for you.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Naby die berge.

Ons het die eenheid baie geniet en was goed ontvang. Ons sal dit aanbeveel vir mense wat die rustigheid van die berge wil kom geniet en afskakel. Die swembad is heerlik en skoon. As jy dus tussen die berge wil kom rondtoer/stap of net in die rustigheid wil afskakel dan is hierdie jou plek.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Wim V - Jan 2017
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Wim V

Prachtige plek met erge mooie huisjes.

We waren erg blij dat het huisje zo mooi en netjes was. Er waren 2 slaapkamers met ieder een mooie badkamer wat erg fijn was. Een prachtig zwembad en al hadden wij geen kinderen bij ons er is heel veel te doen voor hun. Wij vonden het er super.

Hein P - Jan 2017
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
4/5
Location
4/5
Safety
4/5
Value for money
4/5
Hein P
Family with teenagers

Lovely surroundings.

We had a lovely weekend. Everything was clean and neat, and we also enjoyed fishing.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Lieflike omgewing.

Ons het 'n heerlike naweek gehad, alles was skoon en netjies en ook lekker vis gevang.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Sjaan S - Dec 2016
Overall score
Cleanliness
3/5
Service
4/5
Location
4/5
Safety
4/5
Value for money
3/5
Sjaan S
With friends

Wonderful quiet place to rest and relax.

Although the mountains were not quite visible, we really enjoyed our stay at Berghaven Cottages. The cottage has a view over a lake and we spent quite a bit of time watching the birds. Environment is great for a walk. Beautiful and quiet.

Lydia G - Nov 2016
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Lydia G

Fantastic.

My elderly mom and I fully enjoyed the accommodation and would recommend Berghaven to anyone. Thanks to the owners who were more than willing to walk the extra mile.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Fantasties.

Ek en my bejaarde ma het ons verblyf ten volle geniet en sal Berghaven vir ieder en elk aanbeveel. Dankie vir die eienaars wat meer as gewillig is om die tweede myl te loop.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Marie D - Nov 2016
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Marie D
With spouse/partner

Simple accommodation in stunning environment

Well appointed cottages in a beautiful area of the Drakensberg with many activities close by. The cottage we stayed in was small, but everything was in a good condition, tastefully decorated, working, clean and neat. We had very friendly service from the owners as well. I will definitely recommend Berghaven Cottages to people who are looking for affordable accommodation in the 'Berg.

Berghaven Cottages's response

Thank you so much. We really appreciate your your comments and hope to see you again soon

Berghaven Cottages
Rykie R - Oct 2016
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
4/5
Rykie R
With spouse/partner

Dit was heerlik en baie rustig.

Die moeite werd om net te rus en die mooi van die natuur te geniet.

Even B - Sep 2016
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
3/5
Location
4/5
Safety
3/5
Value for money
4/5
Even B
With spouse/partner

Good enough for a sleepover.

A carport for guest's cars is recommended.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Goed genoeg vir oorslaap.

Afdak vir gaste se motor sal aanbeveel word.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Vicky E - Sep 2016
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Vicky E
With spouse/partner

Everything you need at a reasonable price.

Well appointed cottage with magnificent, tranquil views, even from the spacious comfortable bed. Wonderful shower and plentiful hot water. Great value for money. We will be back.

Stephane D - Aug 2016
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Stephane D
With spouse/partner

Quiet and peaceful, very safe, very impressed!

Excellent accommodation. Beautiful area. Will definitely return!

This review has been translated,click hereto view the original version.

Stil en rustig, baie veilig, baie beïndruk!

Puik verblyf. Pragtige omgewing. Sal beslis teruggaan!

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Bernice R - Aug 2016
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
4/5
Value for money
4/5
Bernice R
Family with young children

Relaxing.

Het die werklik geniet. As ek voorstel kan maak. Daar word nie werklik vir kindertjies 3 jaar en jonger wat nie kan stort nie voorsien nie. Bygesê die water bly ook nie lank genoeg warm sodat ten minste twee mense na mekaar kan stort nie en dan is dit nie eers vir 10 min nie. Die res is ons werklik baie tevrede en sal weer daarheen gaan as dit net ek en my man is.

Hannes S - May 2016
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
4/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Hannes S
With spouse/partner

Storieboek-mooi, veral in Herfs.

Dit was 'n belewenis. Perfek geleë met baie om te doen. LekkeSlaap, baie dankie. Dankie ook aan die gasvrou.

Berghaven Cottages's response

Thank you for the lovely review.
I'm so glad you and your wife had a nice time, I didn't get a chance to say good bye, sorry for my not so well behaved child!

Kind Regards
Debra

Berghaven Cottages
Gwen P - May 2016
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
4/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Gwen P
With spouse/partner

Superb homely cottages, centrally located with stunning views.

An excellent location with stunning views and superb activities.

Dalene H - Mar 2016
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Dalene H
With spouse/partner

"Wow!" Wat 'n wonderlike en pragtige plek!

Weereens "Wow!". Van die oomblik wat ons daar gearriveer was dit net wonderlik. Pragtige uitsig, goeie ligging. Naby alles. Op die plaas is dit rustig. Ons het 'n wonderlike 2 dae gehad.

Berghaven Cottages's response

Thank you Dalene for the lovely review! Glad you enjoyed your stay, and we hope to see you again some time

Kind Regards
Debra

Berghaven Cottages
Ansie L - Feb 2016
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Ansie L
With spouse/partner

Baie skoon en netjies.

Skoon, netjies en baie rustig.

Mariana M - Jan 2016
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Mariana M
With spouse/partner

Baie rustig en die plek is vreeslik netjies.

Ons het vreeslik lekker gebly in no 7. Die plek is skoon en netjies. Dit is 'n baie rustige oord met baie mooi natuurskoon.

Marius L - Jan 2016
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
4/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
4/5
Marius L
With spouse/partner

Baie dankie.

Rustige atmosfeer met baie goeie geriewe en wonderlike gasvryheid.

Marie V - Jan 2016
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
4/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
4/5
Marie V
With spouse/partner

Was baie rustig.

Was baie oulike plek. Al wat hulle meer kan doen is die swembad meer gereeld skoonmaak. Sal verseker hulle aanbeveel en in die toekoms moontlik weer soontoe gaan.

Zetta V - Sep 2015
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Zetta V
With spouse/partner

Could not ask for better!

Our stay at Berghaven Cottages was awesome - everything we asked for and more. Will do it again next year.

Lee-ann S - Mar 2015
Overall score
Cleanliness
3/5
Service
4/5
Location
4/5
Safety
4/5
Value for money
3/5
Lee-ann S
With friends

Oulik en rustig.

Ideaal vir 'n stil wegbreek.

Melanie T - Feb 2015
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
4/5
Value for money
5/5
Melanie T
With spouse/partner

Dit was baie lekker!

Die verblyf was fantasties. Dit is baie netjies en die omgewing is baie mooi. Ons het ons verblyf baie geniet.

Antionette D - Feb 2015
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Antionette D

Die vier nagte wat ons daar geslaap het was te kort ... sou graag nog langer wou kuier!

Absolute sielsrus en vrede ervaar. Sal definitief weer gaan kuier ... lekker verblyf en baie om te doen.

Rosemary P - Jan 2015
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
3/5
Value for money
5/5
Rosemary P
With friends

Dit was heerlik - die omgewing is pragtig en rustig.

Ek is baie gelukkig met Berghaven se diens. Ek sal weer van hulle gebruik maak.

Henri S - Dec 2014
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
4/5
Location
4/5
Safety
4/5
Value for money
5/5
Henri S
With friends

Baie lekker verblyf in 'n pragtige boombos met heerlike voëlgesang.

Ook naby al die besienswaardighede van Champagne Valley.

Sonnet E - Sep 2014
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Sonnet E
With spouse/partner

Sal dit by enige iemand aanbeveel. Elke sent werd!

Sien die sterre hieronder.

Charleen H - Jul 2014
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Charleen H
With spouse/partner

Lekke!

Sien die sterre hieronder.

Bazil G - Jul 2014
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
3/5
Location
4/5
Safety
5/5
Value for money
4/5
Bazil G
With spouse/partner

Perfect for a getaway to the Central Drakensberg.

Cosy well-equipped self catering cottages that are ideally located for a stay in the Central Drakensberg. Should be even better during the summer and we are contemplating a return trip. With thanks, Bazil and Ruby Govender.

John V - Jul 2014
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
John V

100%

Berghaven is op die ideale plek geleë met so baie om te doen!

Johann D - Jun 2014
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
4/5
Location
4/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Johann D
With friends

Ontspanne en rustig.

Bekostigbaar, gerieflik naby alle besienswaardigehede en ontspanningsgeriewe.

Paul A - Jun 2014
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Paul A
With spouse/partner

Beautiful and relaxing experience

See the stars below!

Henriette R - Mar 2014
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
3/5
Location
5/5
Safety
4/5
Value for money
4/5
Henriette R

Mooie huisies.

Mooie huisies, pragtige omgewing. Een minpuntje: daar was Wifi, maar de wifi werkte niet. Ons het lekker gekuier op de stoep. (terugvoer van buitelandse gas)

Alwyn H - Jan 2014
Overall score
Cleanliness
3/5
Service
4/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Alwyn H
With friends

Gerieflik en goed toegerus.

Die oord is baie goed geleë in die hart van sentraal Drakensberg. Die kamers is gerieflik en het alles wat nodig is.

Karin S - Jan 2014
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Karin S
Family with teenagers

A true gem!! Neat, beautiful surroundings, peaceful!

A true home away from home! Clean and very comfy! Beautiful scenery from your stoep! Thank you!!

Diane M - Jan 2014
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Diane M
Family with teenagers

A wonderful holiday destination, well worth it

Our family had an amazing few days in a fantastic setting!

Debbie D - Jan 2014
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Debbie D
With spouse/partner

Fantasties, sal dit definitief aanbeveel!

Die kothuise is baie goed toegerus, die uitsig is asemrowend, en die mense baie vriendelik!

From R750
per night (sleeps 2)
From R750
per night (sleeps 2)
From R750
per night (sleeps 2)
Make a Booking
  • Capacity: 32 people
  • Check-in: 14:00 to 19:00
    Check-out: 10:00
  • Address: R600, Champagne Valley, 3340, KwaZulu-Natal
  • All ages welcome
https://travelground.imgix.net/AAEAAQAAAAAAAAAAAAAAJGM1YWRhNDQxLWM0YWYtNDE2Yy1iMmZmLTc0NzcxN2FiZmNjYw?w=1440&h=960&fit=crop&auto=enhance,format,compress&q=80 From R750  per night (sleeps 2) 91 5 1 5 R600 Champagne Valley 3340 KwaZulu-Natal 0860 022 102 14:00-19:00 10:00 -29.002435394791 29.456223249435
SUBSCRIBE TO GET AWESOME ACCOMMODATION SPECIALS!
SUBSCRIBE FOR AWESOME SPECIALS!