Joubertina Accommodation at Mount Africa | TravelGround
+37

Mount Africa

26 reviews
Self Catering

Review Summary

4.9 out of 5from 26 reviews for Mount Africa
Cleanliness
5.0/5
Service
5.0/5
Location
4.7/5
Safety
4.8/5
Value for money
5.0/5
Dina C - Mar 2020
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Dina C
With friends

Alles goed, skoon en gemaklik.

Gastehuis skoon en baie gamaklik - ligging fantasties.

Nicolaas F - Dec 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
4/5
Value for money
5/5
Nicolaas F
With spouse/partner

Mount Africa verdien lofliedere vir alles. Verblyf gerieflik en besonders.

Mount Africa bied uitsonderlike waarde vir geld - dis wel ‘n cliche, maar hier in die kol. Ons twee het in die kleinste huis gebly, maar daar was geen probleem met spasie nie. Alles skoon en netjies, en al die toerusting vir ons behoeftes was daar - selfs ‘n netjiese stofie met twee plate en ‘n oondjie, bo en behalwe ‘n mikrogolfoond. Die voorafreëlings was effektief (en in netjiese Afrikaans!), die ontvangs was hartlik en die eienaars was altyd beskikbaar om inligting te deel oor hulle interessante ondernemings. In ‘n tyd van knellende droogte was dit vir ons as stedelinge merkwaardig om hier te sien hoe inkomste gegenereer kan word; selfs met seepmakery. Die ligging is pragtig met uitsigte op berge, hoewel dit vanaf ons huisie baie beperk was. Volgens die eienaars is die natuurreservaat, slegs ‘n paar 100 m vanaf die huis, toeganklik vir besoekers. Die ligging is wel ‘n paar kilometer vanaf die hoofpad, maar die omgewing vergoed daarvoor. Daar is nie uitsonderlike veiligheidsmaatreëls nie, maar waarskynlik omdat dit nie nodig is nie. Hou tog ekstra geld beskikbaar vir die tuisgemaakte produkte.

Mount Africa's response

Baie dankie beste Nicolaas, dis mense soos julle wat alles die moeite werd maak.

Mount Africa
Dirk B - Oct 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Dirk B
Family with young children

Unforgettable family accommodation!

We had such a wonderful time with Elmi and Armand. They made the most beautiful memories for our boys, so much so that we will certainly go back as a family!

This review has been translated,click hereto view the original version.

Onvergeetlike gesinsverblyf!

Ons het so heerlike by Elmi en Armand gekuier. Hulle het die mooiste herinneringe vir ons seuns gemaak, soveel so dat ons vir seker weer teruggaan as gesin!

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Dirk B - Aug 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Dirk B
With spouse/partner

'n Moet-weer-besoek-plekkie.

Die mense is sout van die aarde mense. Selfs 'n verrassing op die bed gelos aangesien dit 'n herdenkings naweek was. 'n Wonderlike tyd, veral saam eienaar op die wal van die dam spandeer met visstokke en sommer oor alles en wat gesels. Oor Ons Hemelse Vader en Sy koninkryk tot alledaagse ditjies en datjies. 'n Moet-weer-besoek-plek wat aanbeveel kan word.

Cobus V - Jul 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Cobus V
Individual traveler

Rustig, veilig, silwerskoon, gasvryheid op sy beste!

As ek ses sterre kon gee, sou ek! Armand en Elmi is besonder gasvry en vrygewig. Vars broodjie, botterslaai in die yskas en beskuit vir lang stoepsitte. Die wors en lam wat ek gekoop en gebraai het, was prima! Die plaas leen hom besonder goed as jy wil afskakel en innerlik versterk wil word. 'n Mens sien baie min vreemde mense, dis privaat, baie stil en die sterre helder in die nag. Ek het ook 2 lekker stappe gedoen. Ek beveel dit sterk aan, ook vir families.

Lauren R - Jul 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Lauren R

My son (18) and I had the most relaxing two days at Mount Africa!

There is always an element of doubt when one makes a booking at a remote place where one has no personal reference or review to rely on! We were not let down. At Mount Africa, with Elmi and Armand as your hosts, you need not waste a moment of worry. We were welcomed with fresh bread, cheese, jam, butter and milk for the tea, coffee and sugar provided. The accommodation was immaculate with all that one needs for a self-catering holiday or short breakaway. One can walk, read, sleep, enjoy a braai or just a fire, bird watch or just relish the sounds of a working farm in the background. The night sky is spectacular because there is no light pollution. The air is fresh and invigorating. The beds are warm (electric blankets) and comfortable and the water in the showers is hot. We loved it. Elmi is always available and loves chatting about the farm and will answer all your questions and even allow you to bottle-feed a lamb if you wish! Thank you Elmi and Armand for a wonderful winter weekend!

Deon V - May 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
4/5
Value for money
5/5
Deon V
With friends

Clean, neat and very quiet accommodation.

Very clean and tidy accommodation. Elmi is a wonderful host and very friendly. I can recommend Mount Africa anytime.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Skoon, netjies en baie rustige verblyf.

Baie skoon en netjiese verblyf. Elmi is 'n wonderlike gasvrou en baie vriendelik. Ek sal Mount Africa enige tyd kan aanbeveel.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Glen R - May 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
4/5
Value for money
5/5
Glen R
With spouse/partner

Lekker rustig.

Die naweek was baie lekker, stil en rustig. Die verblyf was skoon en netjies. Die visvang in die damme was baie lekker. Die eienaars is baie nice mense en laat mens sommer tuis voel.

Carel O - Feb 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Carel O
Individual traveler

Very peaceful area with everything you need.

Will definitely go back.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Baie rustige omgewing met alles wat nodig is.

Sal definitief weer daar gaan bly!

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Leandra P - Jan 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Leandra P
Family with young children

Worth it.

Very nice guest farm situated between the mountains. Owners are very friendly and hospitable and go the extra mile with the kids!

This review has been translated,click hereto view the original version.

Die moeite werd.

Baie mooi gasteplaas tussen die berge geleë. Eienaars is baie vriendelik en gasvry en gaan die ekstra myl met die kinders!

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Anzel V - Jan 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Anzel V
With spouse/partner

Wonderlike verblyf.

Ons het vreeslik lekker gebly. Met aankoms is ons bederf met tuisgebakte beskuit, roosterkoek, kaas en konfyt. Armand en Elmi is wonderlike mense en was gasvry en vriendelik. Woonstel was baie netjies met alles wat nodig is. Sal beslis weer hier gaan bly.

Rory C - Nov 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
4/5
Rory C
Individual traveler

Very neat and comfortable with a beautiful view.

I had a really pleasant stay at Mount Africa. Amazing hosts, very clean and comfortable with incredible views. I thoroughly enjoyed my stay.

Pam H - Oct 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
3/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Pam H
With spouse/partner

Beautiful Langkloof area.

Elmi was a wonderful hostess. Such a lovely lady. She made us feel very welcome. The cottage we stayed in had beautiful views of the mountain and farm. She was incredibly thoughtful and had left us freshly baked roosterkoek with jam and cheese. The cottage was very well equipped and although we were there only one night, we thoroughly enjoyed our evening, especially the heated blanket she thoughtfully had on all the beds. We would highly recommend her guest accommodation.

Natascha T - Aug 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Natascha T
With spouse/partner

Fantastic.

Nice place located on a farm. Quiet and peaceful. Cottage so beautiful and cosy. Unforgettable customer service.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Fantasties.

Lekker plekkie geleë op 'n plaas. Stil en rustig. Huisie so mooi en gesellig. Onvergeetlike kliëntediens.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Fiona G - Aug 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Fiona G
With spouse/partner

Fantastiese plaaswegbreek!

Mount Africa het ons stoutste verwagtinge oortref. Die akkommodasie is lieflik, selfs in die wintermaande - elektriese komberse, goed toegeruste kombuis, gasverwarmer vir die koue aande en 'n sonnige stoep waar ons met 'n koppie koffie die pragtige natuur kon geniet. Ons is hartlik ontvang deur Armand en Elmi en het gesmul aan varsgebakte roosterkoek met tuisgemaakte konfyt. Ons het dit geniet om al die bedrywighede op die plaas dop te hou (hierdie boer en sy vrou sit amper nooit stil nie!), en dit het bygedra dat ons heerlik ontspan het. Elmi se etes is uit die boonste rakke - die malvapoeding is die beste ooit! Ons is met swaar harte daar weg, want dit was meer as net 'n vakansie. Ons sal vir seker weer daar gaan besoek.

Jonathan W - May 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Jonathan W
Family with young children

We had an amazing time, the farm and cottage is beautiful.

We really enjoyed our stay at Mount Africa. Elmi and Armand are amazing hosts. The farm and surrounding area is very beautiful. We thoroughly enjoyed our stay and are definitely going to make a plan to stay again.

Lisa H - Mar 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Lisa H
With spouse/partner

Fantastiese plaasnaweek!

Ons het 'n fantastiese naweek by Mount Africa gehad. Alles soos verwag en nog meer. Die eienaars is ongelooflik gasvry en gaan die ekstra myl vir hulle gaste. Kan dit hoogs aanbeveel!

Demetri C - Mar 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Demetri C

Dit was geestelik opbouend en baie rustig vir my siel, ek het dit nodig gehad.

Lielik, rustig, betowerend.

Gert K - Jan 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Gert K

Egte boere-gasvryheid.

Baie dankie, sien julle binnekort weer. Rus vir die siel, en die gasvryheid was baie besonders.

Mount Africa's response

Dis vir ons 'n voorreg dankie Gert. Sien uit om julle weer te sien.

Mount Africa
Sarah-leigh R - Jan 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Sarah-leigh R
With spouse/partner

Quiet, relaxing getaway near mountains.

We absolutely loved our stay, one of the best features of this place is that it is so quiet, even though it is on a farm and not so far from the main farm house, we felt like we were completely on our own and secluded! Only the sound of the wind in the trees and the birds accompanied our relaxing on the porch reading books. We also felt completely safe here. Lovely to take a refreshing swim in the large dam too, just behind the cottage. The owners are warm and welcoming and there was everything needed in the beautifully renovated cottage, which was extremely neat and clean with modern features.

Annerie J - Jan 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Annerie J
With friends

Lieflike gasvry mense.

Gasvry, lieflike atmosfeer.

Elizabeth O - Jun 2017
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Elizabeth O
Family with young children

Excellent restful weekend in a fun farm environment and lovely setting. A great location. Well worth the visit.

We had a wonderful stay at Mount Africa. Armand and Elmi who own the farm were very welcoming and friendly. We were treated with fresh roosterkoek, home made apricot jam, cheese and milk in the fridge on our arrival. The cottage is well equipped and very comfortable with a lovely stoep and braai area. Our daughter even had the wonderful experience of helping when lambs were born over the weekend. Great weekend of cycling, walking on the mountain, bass fishing and relaxing. We can highly recommend Mount Africa. TravelGround also provided a very efficient and great service.

Eric D - Jan 2017
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
4/5
Value for money
5/5
Eric D
Family with young children

Very pleasant.

Friendly and hospitable reception. The owners Elmi and Armand did everything to make our stay as pleasant as possible. The unit has a lot of character and is super clean. We can recommend the place.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Besonder aangenaam.

Vriendelike en gasvrye ontvangs. Die eienaars, Elmi en Armand ontsien geen moeite om die verblyf so aangenaam as moontlik te maak nie. Die eenheid het baie karakter, en is super skoon. Ons kan dit met 'n geruste hart aanbeveel.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Rina R - Jan 2017
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Rina R
With spouse/partner

Lekker en rustig.

Lekker rustig, mooi skoon, vriendelik.

Andre K - Dec 2016
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Andre K
Family with young children

Fantastic.

Even though we only stayed there for one night, we really enjoyed it and it was very relaxing. The hospitality of the owners makes one feel at home immediately. Feel free to visit Mount Africa.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Fantasties.

Alhoewel ons net een nag oorgeslaap het, het ons vreeslik lekker gerus en gekuier. Die gasvryheid van die eienaars laat jou dadelik tuis voel. Neem vrymoedigheid om Mount Africa te besoek.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Elsabé V - Nov 2016
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Elsabé V
With spouse/partner

Hidden gem!

We were pleasantly surprised by the beautiful unit that awaited us - better than the expectation created by the photos. Mount Africa's beautiful, spacious unit and the peace and quiet of the undisturbed environment didn't only exceed our expectations, but Elmi's outstanding balance between hospitality and sensitivity to ones privacy was amazing. It is clear that she is living her passion and that it is not just a business. Upon arrival we got fresh flannel cake, homemade apricot jam and cheese in the unit. The 100 year old farmhouse was equipped with new things and everything that you need, combined with old world charm. The environment is secluded from bigger shops and cities, but we took all our food with us and enjoyed coffee at Joubertina's charming French inspired coffee shop (recommended by Elmi). The getaway from the city, surrounded by nature, peace and quiet was JUST what we needed! We definitely recommend them and will go back anytime. Excellent value for money.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Versteekte juweel!

Ons was wonderlik verras oor die pragtige eenheid wat op ons gewag het - mooier as die verwagting wat deur die foto's geskep is. Mount Africa se pragtige, ruim eenheid en die rus en vrede van die ongerepte omgewing het nie net ons verwagtinge oortref nie, maar Elmi se voortreflike balans tussen warm gasvryheid en sensitiwiteit om vir 'n mens absolute privaatheid te gun is ongeëwenaar. Dis duidelik dat sy haar passie uitleef en dit nie bloot 'n besigheid is nie. Met ons aankoms het die heerlikste vars roosterkoek, tuisgemaakte appelkooskonfyt en kaas in die eenheid op ons gewag. Die 100-jaar-oue plaashuis wat gerieflik nuut ingerig is met als wat mens mag nodig hê, kombineer ouwêreldse sjarme met hedendaagse gerief. Die omgewing is wel verwyder van groter winkels en stede, maar ons het al ons kos saamgeneem en koffie by Joubertina se sjarmante Frans-geïnspireerde koffiewinkeltjie geniet (deur Elmi aanbeveel). Die wegbreek van die stad, omring deur natuur, rus en vrede was NET wat ons nodig gehad het! Ons beveel hulle beslis met groot vrymoedigheid aan en sal sonder twyfel baie graag weer in die toekoms daar tuisgaan. Uitstekende waarde vir geld!

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

From R550
per night (for 2 people)
From R550
per night (for 2 people)
From R550
per night (for 2 people)
Make a Booking
  • Capacity: 14 people
  • Check-in: 14:00 to 20:00
    Check-out: 10:00
  • Address: Mount Africa Guest Farm, Krakeel River, Joubertina, 6430, Eastern Cape
  • All ages welcome
https://d288tngog90ix0.cloudfront.net/AAEAAQAAAAAAAAAAAAAAZwGGgbEYPyGAbXsOZX4wXwbUhwG1kzadNKEs2GZtq0fMEhTm6J?w=1440&h=960&fit=crop&auto=format From R550  per night (for 2 people) 26 5 1 5 Mount Africa Guest Farm Krakeel River 6430 Eastern Cape 0860 022 102 14:00-20:00 10:00 -33.836379619553 23.77425044775
Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

0860 022 102 | bookings@travelground.com