The easiest way to find and book accommodation across South Africa!
GREAT
SAVINGS
EASY
BOOKING
SECURE
PAYMENT
 at Rose Cottage | TravelGround
+114

Rose Cottage

Self Catering

Review Summary

4.2 out of 5from 158 reviews for Rose Cottage
Cleanliness
4.5/5
Service
4.3/5
Location
3.9/5
Safety
4.2/5
Value for money
4.0/5
Elizabeth S - Nov 2021
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
4/5
Location
4/5
Safety
4/5
Value for money
4/5
Elizabeth S
With spouse/partner

Die opsigter (kan nie sy naam onthou nie) was hulpvaardig.

Die plekkie was mooi skoon ons het lekker geslaap, is veilig, dankie

Lettie K - Nov 2021
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Lettie K
With spouse/partner

Alles perfek vir oorslaap.

Sal net baie graag melk in plaas van melkpoeier wou gehad het, maar kan net goed spreek van die res.

Rose Cottage's response

Dankie Lettie,

Wardeer die 5-ster resensie.

Groete Robin
eienaar

Rose Cottage
Liezl F - Nov 2021
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
1/5
Value for money
5/5
Liezl F
With spouse/partner

Veilig, goeie ligging, netjies.

Die plek is netjies, en lekker stil.

Kosie M - Nov 2021
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
5/5
Value for money
4/5
Kosie M
With spouse/partner

Lekker oornag by Rose Cottage

Die eienaar en ek was in kontak met mekaar terwyl ons op pad was. Hy het my by die vulstasie ontmoet en my na die eenheid geneem. Geen gesoek of verdwaal. Ek het ook 'n versoek gerig om my datum aan te skuif en die verandering het glad verlop. Die eenheid was skoon en netjies met alles wat mens nodig het. Lekker gebly en geslaap.

Elmarene F - Oct 2021
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
5/5
Value for money
4/5
Elmarene F
With spouse/partner

Goeie oornagverblyf.

Ons is baie gaaf ontvang. Die bestuurder van Rose Cottage het ons by die motorhawe kom haal, hy was bang ons verdwaal. Die inboek het seepglad verloop. Ons het heerlik oorgebly. Daar was alles wat 'n mens nodig het. Een negatiewe punt is dat die teëls in die stort ontsettend glad is. Miskien kan Rose Cottage ietsie skurf oor die teëls plak.

Rose Cottage's response

Hi Elmarene
Dankie vir jou mooi resensie, dit word waardeer.
Groete, Robin.

Rose Cottage
Anton V - Oct 2021
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Anton V
With spouse/partner

Amazing!

Baie netjies en skoon. Rustige area. Lekker harde matras.

Lorraine V - Oct 2021
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
3/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
3/5
Lorraine V
With spouse/partner

Sien onder.

Geen WiFi. Elektriese kombers werk nie. Mure is nie klankdig nie.

Ignatius G - Sep 2021
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
4/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Ignatius G
Family with young children

Baie lekker kuier in 'n baie mooi plekkie.

Dis 'n jammerte dat ons net een aand daar kon aanbly. Ek wens ons kon langer bly. Volgende keer sal ons beslis vir langer bly. Baie lekker plekkie.

Sl V - Aug 2021
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Sl V
With spouse/partner

Fantasties.

Wonderlike, baie mooi en goed toegeruste plek.

Ria K - Aug 2021
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Ria K
With spouse/partner

Oornag slaapplekkie. Daar is alles wat jy nodig het.

Sal graag 'n paar dae daar wil spandeer om die omgewing te besigting.

Lettie O - Aug 2021
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
4/5
Value for money
3/5
Lettie O
Family with young children

Was baie lekker.

Al groot klagte is stort was baie treurig. Verder baie aangenaam.

Rose Cottage's response

Hi Lettie
Thanks for your review, excuse the answer in English.
Yes, I agree, the shower in your unit is a low pressure solar system.
I have today purchased a hot water booster pump that will give normal pressure and that will sort out the problem.
Thanks for your support, please come stay with us again
Robin Owner

Rose Cottage
Jacques C - Aug 2021
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Jacques C
Family with teenagers

Als wat nodig is vir lekker oorslaap

Rustige omgewing om oor te slaap, plekkies het als wat nodig is. Veilige area en mooi omgewing om bietjie te gaan verken. Area is baie ryk aan geskiedenis.

Isak B - Jul 2021
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Isak B
Family with young children

Aangename verblyf.

Die gasheer het ons vriendelik ontvang en gou touwys gemaak wat gaan vir wat. ’n Lieflike, stil area.

Wynand V - Jul 2021
Overall score
Cleanliness
3/5
Service
3/5
Location
3/5
Safety
3/5
Value for money
2/5
Wynand V
With spouse/partner

Suitable for an overnight stay.

We had a comfortable stay with friendly hosts but the solar geyser is only hot in the evenings and the prefab walls give no sound proofing so you can hear everything clearly from the next room.

Petra H - Jul 2021
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Petra H
Family with teenagers

Good

Found the stay in Rose Cottage very good.

Rose Cottage's response

Hi Petra
Thank you for your 5-star review.
As mentioned in your confirmation letter, we reward one out of every 10 reservations at SunRose with a free stay voucher. You are our tenth guest and therefor qualify for this "Free Stay Voucher" Please make contact with the reservation office for further details.
Hope to see you soon.
Regards
Robin

Rose Cottage
Freddie B - Jul 2021
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Freddie B
With spouse/partner

Lekker gebly.

Plek was skoon, diens was flink en vriendelik. Alles was in die plekke wat nodig was.

Karien B - Jun 2021
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
4/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Karien B
With spouse/partner

Alles baie skoon en netjies.

Die geyser of pype het dwarsdeur die nag sporadies skreuende geluide gemaak wat baie steurend was.

Rose Cottage's response

Hi Karien,
Al die geyser pype het opgevries.
Maar sal gaan loer wat daar aangaan.
Groete,
Robin

Rose Cottage
Helmien J - Jun 2021
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Helmien J
With spouse/partner

Gerieflik.

Als wat ek verwag het. Verwarming in die koue voldoende.

Rose Cottage's response

Dankie Helmien vir die mooi resensie. Weermaals dankie.

Rose Cottage
Freddie B - Jun 2021
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Freddie B
With spouse/partner

Skoon, netjies. Alles wat jy nodig het is daar.

Sien sterre.

Rose Cottage's response

Hi Freddie,
Dankie vir die mooi resensie.
Ek is bly dat jy ons plekkie geniet het, jy is altyd welkom om weer by ons te bly.
Weermaals dankie.
Groete, Robin.

Rose Cottage
Peter H - May 2021
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
4/5
Value for money
4/5
Peter H
With spouse/partner

No problems, friendly.

A good overnight stay.

Rose Cottage's response

Thanks, Peter.
Please come stay with us again, we have done some upgrades.
Regards,
Robin.

Rose Cottage
Jeanette N - May 2021
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Jeanette N
With spouse/partner

Oulike plekkie

Volledig toegerus. Veilige parkering. Bestuurder baie vriendelik. Netjies en skoon.

Rose Cottage's response

Dankie Jeanette vir die mooi resensie. Weermaals dankie.

Rose Cottage
Marlene P - May 2021
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
5/5
Value for money
4/5
Marlene P
With spouse/partner

Vriendelike ontvangs.

Ons het sommer soos familie gevoel. Lekker plekkie vir oorslaap.

Rose Cottage's response

Dankie Marlene.
Dit was lekker om julle te kon ontmoet het, hoop julle het veilig aangekom op julle volgende plekkie.
Julle moet in die Somer weer kom, wanneer ons blommetuin pragtig lyk, ek is ook besig om gekleurde tuin-liggies op te sit.
Groete
Robin

Rose Cottage
Pieter L - May 2021
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Pieter L
With spouse/partner

Perfek vir 'n oornagstop.

Sien sterre.

Rose Cottage's response

Hi Pieter, Thanks for your five star review. We give one in every ten reviews a free stay voucher. You qualify for this voucher. It allows you to stay for free at any one of our establishments for 2 nights for a family of up to 4 persons. Kind Regards Robin van den Berg (Owner)

Rose Cottage
Frans G - Apr 2021
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
4/5
Frans G
With spouse/partner

Rustige, veilige omgewing met alles wat mens nodig het. Baie goeie keuse vir oornagstop.

Ons het Rose Cottage op vorige besoeke as oorslaapplek gebruik. Elke keer was ons tevrede. Kan werklik Rose Cottage aanbeveel.

Rose Cottage's response

Dankie Frans vir die mooi resensie. Bel asb ons kantoor en praat met Karen. Ons wil graag vir jou 'n bly verniet geskenkbewyse gee vir jou gebruik in die toekoms, dit is waardig vir 3 jaar. Weermaals dankie. Groete Robin.

Rose Cottage
Sean L - Apr 2021
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Sean L

Skoon en netjiese plek met alles wat jy nodig het.

Vriendelik ontvang. Netjies en skoon. Alles wat nodig is vir n gemaklike verblyf. Veilige omgewing. Sentraal geleë naby restaurante, kafee en die Gariepdam. Goeie waarde vir geld.

Rose Cottage's response

Hi Sean
Thanks for your five star review. We give one in every ten reviews a free stay voucher, You qualify for this voucher. It allows you to stay for free at any one of our 15 Guest house units for 2 nights for a Family of up to 4 persons.
Kind Regards
Robin van den Berg (Owner)

Rose Cottage
Frik N - Apr 2021
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Frik N
With spouse/partner

Gasvry.

Baie netjies, Johan het ontvang en laat welkom voel.

Rose Cottage's response

Hi Frik,
Ja, Johan is 'n ster.
Dankie vir die mooi resensie.
Groete
Robin

Rose Cottage
Greg M - Apr 2021
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Greg M
With spouse/partner

Great sleepover.

Great sleepover on a long trip.

Greg M - Mar 2021
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Greg M
With spouse/partner

Awesome sleepover location.

Clean, affordable sleepover accommodation and super friendly.

Rose Cottage's response

Hi Greg
Thanks for your five star review. We give one in every ten reviews a free stay voucher, You qualify for this voucher. It allows you to stay for free at any one of our 15 Guest house units for 2 nights for a Family of up to 4 persons.
Kind Regards
Robin van den Berg (Owner)

Rose Cottage
Hannes M - Mar 2021
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
5/5
Value for money
4/5
Hannes M
With spouse/partner

Oornag akkommodasie.

Perfek vir oornagverblyf. Toegerus met die basiese toebehore.

Rose Cottage's response

Dankie Hannes vir die mooi resensie.
Bel asb ons kantoor op en praat met Karen.
Ons wil graag vir jou 'n "bly verniet" geskenkbewys gee vir jou bebruik in die toekoms, dit is waardig vir 3 jaar.
Weermal dankie.
Groete
Robin - Eienaar

Rose Cottage
Stephan T - Jan 2021
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
4/5
Location
4/5
Safety
4/5
Value for money
5/5
Stephan T
With friends

Waarde vir geld tussen Gauteng en die Kaap.

Eintlik is Rose Cottage 'n straat vol voorafvervaardigde huise, wat pragtig opgeknap is. Dit lyk doelgemaak vir toeriste wat net een nag se slaapplek tussen die Kaap en Gauteng soek. Veral met die afslag via die webtuiste se lojaliteitsprogram was dit baie goeie waarde vir geld. Die bestuurder was ook uiters professioneel en akkommoderend, al het ons nagelaat om haar voor die tyd te kontak. Die lugversorgers in die kamers was baie welkom, want dis maklik baie warm in die somer.

Rose Cottage's response

Stephan,
Dankie vir die mooi resensie, ek waardeer dit.
Kom graag weer.
Groete
Robin

Rose Cottage
William J - Jan 2021
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
4/5
Location
2/5
Safety
4/5
Value for money
2/5
William J
Family with teenagers

Overnight stay.

Accommodation was reasonable, but a little overpriced for the location and facilities.

Petro S - Jan 2021
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
3/5
Location
2/5
Safety
4/5
Value for money
4/5
Petro S
With friends

Ons sal nie weer daar oornag nie.

Ons ry al die pad van Mosselbaai in die middel van die somer deur die warm Karoo. Kom by gastehuis aan. Die dame sê vir ons “Jammer maar julle eenheid se lugversorging is stukkend”. Die plek is soos 'n oond. Die dakwaaier raas met 'n klap-klap-geluid dat ons hom nie kon gebruik nie.

Rose Cottage's response

Hi Petro
We had 7 aircons pack up on us in one week, all these split level ones.
I was at Gariep Dam last weekend and have replaced all the aircons with the more efficient free standing ones. Problem now solved.
Our apology, I know how hot it can get there in summer.
The roof fans all have a certain drone to them.
Regards
Robin

Rose Cottage
Linda H - Dec 2020
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
4/5
Location
3/5
Safety
4/5
Value for money
4/5
Linda H
Individual traveler

Halfweg stop na Cape Town.

Op pad na Kaapstad is hierdie gastehuis 'n goeie oornagstop. Dis baie warm gedurende Desember, en sou dit lekker gewees het as die airconditioner gewerk het. Maar ek verstaan dat die tegnikus op vakansie was.

Rose Cottage's response

Hi Linda
All aircons have been replaced.
Welcome back again.
Regards
Robin

Rose Cottage
Onalenna T - Dec 2020
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
3/5
Location
2/5
Safety
5/5
Value for money
3/5
Onalenna T
Family with young children

Wonderful.

It was relaxing and accommodative.

Gail B - Dec 2020
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
4/5
Gail B
Family with young children

Lovely.

Lovely overnight accommodation.

Elfranko M - Dec 2020
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
3/5
Safety
3/5
Value for money
5/5
Elfranko M
Individual traveler

Aangenaam, rustig en baie netjies.

As jy by die dam wil bly, of ten minste 'n dam uitsig wil hê, is Rose Cottage nie die plek om te wees nie.

Wikus L - Dec 2020
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
4/5
Value for money
4/5
Wikus L
With spouse/partner

Baie mooi skoon en netjies. Gasvryheid van eienaar baie aangenaam.

Plek is skoon en netjies en goed ingerig. Die aircon het ongelukkig nie gewerk nie, maar dit was buite die beheer van die eienaar. Geen klagtes oor die diens nie. Die krag het op 'n stadium uitgeskop en die eienaar het die onmiddelik kom reg maak. Puik diens.

Rose Cottage's response

Dankie Wikus. Ja, Johan, ons bestuurder, is n' ster. Sien julle weer. Groete, Robin.

Rose Cottage
Adam W - Nov 2020
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
4/5
Location
2/5
Safety
2/5
Value for money
3/5
Adam W
With spouse/partner

We were treated well. The facilities were very clean and neatly presented.

The problem is the location! The walls of the unit are very thin and noises from the neighboring rooms are heard all the time. There was a taxi parked in the parking garage and it was quite apparent that at least two people slept in the taxi overnight. This gives you some idea what the establishment is like!

Stien R - Nov 2020
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
4/5
Value for money
3/5
Stien R
With spouse/partner

Stil omgewing.

Plek was skoon, behalwe vir die 2 spinnekoppies wat verward op ons laken rondgehardloop het toe ek die duvet ooptrek. En dan sal dit goed wees as die gaste gevra word om as hulle na donker beweeg asb. die hek toe te maak. Ons het heelnag met die hek oopgeslaap, want die mense wat laaste ingekom het, het dit oopgelos en ons was alreeds in die bed. Lugreëlaar (sonder remote) is in die gang, ver van die hoofslaapkamer af.

Colleen B - Sep 2020
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
4/5
Colleen B
Family with young children

Baie goed geleë en netjies.

Baie lekker gebly, uitsonderlike ontvangs en baie hulpvaardige dienste.

Rose Cottage's response

Dankie Colleen
Groete
Robin - Einaar

Rose Cottage
CJ (Anirie) T - Apr 2020
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
4/5
Location
4/5
Safety
4/5
Value for money
3/5
CJ (Anirie) T
With spouse/partner

Pragtig, skoon rustig.

Baie skoon, netjies, kan aanbeveel word.

Lameeze J - Mar 2020
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
4/5
Location
3/5
Safety
4/5
Value for money
4/5
Lameeze J
With spouse/partner

Overnight stay while traveling from CT to JHB.

Lovely large unit with very comfortable beds and all the necessary amenities for a comfortable overnight stay. The cottage is however not close to the dam so the advertising is slightly misleading.

Johann S - Mar 2020
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
4/5
Johann S
With friends

Ideal for sleeping over.

The accommodation is not new, but adequate.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Ideaal vir oorslaap.

Die verblyf is nie nuut nie, maar voldoende.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Rose Cottage's response

Dankie Johann.
Ons sien uit na julle volgende kuiertjie.
Groete
Robin

Rose Cottage
Linda V - Mar 2020
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
4/5
Location
3/5
Safety
3/5
Value for money
3/5
Linda V
With spouse/partner

Was redelik. TV-beeld nie meer so goed nie. Lugversorging ook nie goed gewerk nie. Stort lek baie water by deur uit.

Kamers nie klankdig nie. Hoor heeltyd gaste langsaan.

Rose Cottage's response

Hi Linda,
Dankie vir die 'heads-up' in verband met sekere problempies by die eenheid waar julle gebly het.
Ek sal nog van dag dit regstel.
Groete,
Robin (Einaar)

Rose Cottage
Louw E - Mar 2020
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
5/5
Value for money
4/5
Louw E
With spouse/partner

Well rested when we left there. My wife was impressed with the neat clean place she found there. Will always be my overnight place.

It will be my half stop in the future.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Uitgerus toe ons weer daar vertrek. My vrou was beïndruk met die netjiese skoon plek wat sy daar gekry het. Sal altyd my oornagplek wees.

Dit sal in die toekoms my halfstop wees.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Rose Cottage's response

Dankie Louw
Ons sien uit om julle weer by ons te bly
Groete
Robin(Einaar)

Rose Cottage
Hannelie D - Jan 2020
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Hannelie D
Individual traveler

Warm ontvangs, lieflike ligging, rustige omgewing.

Het 'n lieflike nagrus gehad in 'n rustige, goed beplande huisie.

Rose Cottage's response

Dankie S
Ek waardeer die mooi woorde.
Groete
Robin

Rose Cottage
Peter D - Jan 2020
Overall score
Cleanliness
3/5
Service
2/5
Location
1/5
Safety
1/5
Value for money
1/5
Peter D
With spouse/partner

We stayed overnight from Cape Town to Jo'burg.

For what you get it is exorbitantly overpriced. At this rate I can not recommend Rose Cottage to my friends. Vehicle security at risk with an open gate and naughty juveniles in and out of property during the early evening.

Ronald K - Jan 2020
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
4/5
Ronald K
With spouse/partner

Very neat and tidy and able to enjoy our dinner outside.

Just a pity that the air conditioning unit made such a noise during the night despite not have it on. Why this was the case I do not know.

Rose Cottage's response

Ronald,
That's very strange, will check it out
Thanks for letting me know,
Robin (Owner)

Rose Cottage
Marina L - Dec 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
3/5
Safety
5/5
Value for money
3/5
Marina L
With friends

Nie geskik vir 4 volwassenes nie.

Ons het gevind dat vier volwassenes nie bymekaar kon verbykom nie. Het 'n kamer versoek met enkelbeddens vir volwassenes wat nie familie is nie. Beddens so styf teen mekaar dat een op bank in sithoekie gaan slaap het. Nietemin baie netjies, skoon en vriendelike ontvangs.

Louise S - Dec 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Louise S
Family with teenagers

Veilig en netjies.

Was beïndruk met spasie, netheid en die vriendelike ontvangs van Johan en sy vrou. Sien julle beslis weer. Heerlik geslaap.

Magda S - Dec 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
3/5
Magda S
Individual traveler

Accommodation was really comfortable and very neat. Can definitely use it.

See stars.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Verblyf was regtig gemaklik en baie netjies. Kan gerus gebruik maak daarvan.

Sien sterre.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Rose Cottage's response

Dankie Magda.
Groete
Robin

Rose Cottage
Alan S - Sep 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Alan S
With spouse/partner

Perfect overnight accommodation.

Clean and comfortable, up-to-date accommodation after a warm and friendly reception by Johan, and at a very good rate. The cottage lacked for nothing and we will most definitely stay there again.

Carmen B - Jul 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
5/5
Value for money
4/5
Carmen B
With friends

Lovely cottage nestled in Gariep Dam village.

The proprietor met us at the local petrol station to show us the way to the cottage which was very kind and much appreciated as we arrived after dark and would never have found the place on our own. The cottage was clean and well equipped. The beds were extremely comfortable. The premises uses solar geysers so be warned you may end up with a very cold shower if the weather has been cloudy or if you have inconsiderate neighbour guests who use up all the hot water before you get a chance to shower.

Gert D - Jul 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
3/5
Safety
5/5
Value for money
4/5
Gert D

Gerieflike blyplek om te oornag, rustig en veilige omgewing.

Nog nooit lank hier vertoef nie, dien slegs as oornagplek.

Else U - Jun 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Else U
With spouse/partner

Comfortable overnight stay on my way to the Cape.

Comfortable stay, good midpoint to break, all amenities needed for self catering provided. Not sufficient space for a longer stay.

Jannes F - Jun 2019
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
4/5
Location
5/5
Safety
4/5
Value for money
2/5
Jannes F
With spouse/partner

Disappointing.

No warm water in the morning.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Teleurstellend.

Geen warm water in oggend nie.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Rose Cottage's response

Ja Jannes,
So is dit maar met solar geysers in die winter. Voor ek solar geysers in al my eenhede ingesit het, was ons Eskom krag rekening so hoog dat ek 'n besluit moes maak. Sluit al my gastehuise oor skakel oor na solar. Mens moet maar verstaan, in die winter het jy 'n keuse on of in die aand, of in die oggend warm water te hê.
Jammer vir die ongerief, maar dit gaan maar so bly so lank as ek die gastehuise besit.
Hoop ons sien jou weer.
Groete
Robin (einaar)

Rose Cottage
Michelle D - Jun 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
4/5
Value for money
4/5
Michelle D

Value for money overnight stop for a large group.

We were a group of 5 adults and 2 children (one being under 2 years old). Johan and his wife were great hosts and we were warmly received. The first cottage we stayed in could sleep the lot of us, but there are two sleeper couches in the lounge, one being very uncomfortable as the mattress is quite thin. Also, the sleeper couches do not have electric blankets and as the area is large and open plan the small heater that was there made no difference to the temperature. It was very cold in the lounge. On our second stay we were split into two cottages which was great and our stay was wonderfully comfortable. Note that the geysers are solar so if too much hot water is used at night, there is no hot water the next morning.

Rose Cottage's response

Thanks for your positive review Michelle. Much appreciated.
Regards,
Robin (owner)

Rose Cottage
Morne S - Jun 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
4/5
Location
4/5
Safety
4/5
Value for money
3/5
Morne S
Family with teenagers

Neat, clean and meets the needs for a stopover.

I can recommend the place for the traveller who only needs a place to stay.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Netjies, skoon en voorsien aan die behoeftes vir 'n oornagplek.

Ek kan die plekkie aanbeveel vir die reisiger wat net 'n oorslaapplek benodig.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Susan V - Jun 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
4/5
Location
4/5
Safety
5/5
Value for money
4/5
Susan V

Ontvangs was hartlik. Bed was gemaklik.

Het uitgerus gevoel, dankie.

Monique W - Jun 2019
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
2/5
Location
2/5
Safety
3/5
Value for money
4/5
Monique W
With friends

Clean and well equipped.

The room we were received was not what we booked as it did not have two single beds as requested. The unit was however well-equipped and and clean. The area did not look great, but the owner assured us it was safe and we didn't have any problems.

Hendrik O - May 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
4/5
Location
4/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Hendrik O
With spouse/partner

Very neat and safe.

We slept well and were well received. Will definitely recommend for overnight.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Baie netjies en veilig.

Ons het baie lekker geslaap en was goed ontvang. Sal beslis aanbeveel vir oornag.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Rose Cottage's response

Dankie Dirk, ons waardeer die terugvoer.

Rose Cottage
Lynette B - May 2019
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
4/5
Location
4/5
Safety
4/5
Value for money
4/5
Lynette B
With friends

A lovely place to break up the journey to Cape Town.

See stars.

This review has been translated,click hereto view the original version.

'n Heerlike plek om a reis Kaap toe te breek.

Sien sterre.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Rose Cottage's response

Dankie Lynette, ons waardeer die terugvoer.

Groete,
Robin

Rose Cottage
Johan T - May 2019
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Johan T
With spouse/partner

Ideal for a sleep over with everything required for a comfortable stay.

We were welcomed by Johan who went out of his way to even meet us at a nearby petrol station and escorted us to the guesthouse. We were then introduced to a very nice and clean unit, comfortable for two guests. Also approximately a 5 minute drive to the dam wall which was also a wonderful experience. Will definitively be considered on a next trip again.

Rose Cottage's response

Thanks Johan,
So pleased you enjoyed your stay and yes, Johan Lerm, the manager, certainly does go the extra mile for our guests.
I am truly privileged to have someone like him and his wife attending to our guests.
Hope to see you soon again
Regards,
Robin (Owner)

Rose Cottage
Aletta O - Apr 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Aletta O
With spouse/partner

Ons was aangenaam verras met die lieflike huis - netjies met letterlik alles wat 'n mens nodig het. Die binnebraai was 'n bonus!

Puik - vriendelike verwelkoming - langs die pad ontmoet! Baie goed toegeruste, netjiese huis. Ons het heerlik gebly.

Rose Cottage's response

Dankie, Aletta.
Groete,
Robin

Rose Cottage
Micheline B - Apr 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Micheline B
With friends

Beautifully clean and neat with a warm and friendly welcome by Johan.

We were very satisfied with the accommodation. It was clean, spacious and neat and we had secure parking for all our vehicles. Rose Cottage is situated close to restaurants and shops and although there is no view of the dam, the neighbourhood is peaceful and quiet and it's a short drive to see the dam and its surrounds. Due to the solar geyser, you have to let the shower water run for quite some time, but when it heats up you are sure to have a steaming hot bath or shower. Thank you, we had a lovely stay!

Lizette K - Apr 2019
Overall score
Cleanliness
3/5
Service
3/5
Location
1/5
Safety
2/5
Value for money
1/5
Lizette K
Family with young children

Die plek lyk nie soos op die foto's nie.

Die bad het nie 'n prop gehad nie en die storie binne die bad was hopeloos te groot. Die water het die hele badkamer vol geloop. Die foto's is ook out dated. Die plek lyk nie soos op die foto's nie.

Rose Cottage's response

Hi Lizette,

Thanks for your constructive review.
I have with urgency sent my maintenance team to resolve these issues and they have restored it to its correct function ability
Hope to see you again.

Kind regards,
Robin van den berg (owner)

Rose Cottage
Richard H - Apr 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Richard H
Individual traveler

Lieflike rusplek.

Goeie plekkie om te ontspan en batterye te herlaai. Netjies en rustig.

Carol E - Apr 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Carol E
Family with young children

Awesome service & beautiful place.

Johan is a very friendly & efficient man. We loved our cottage. Beautiful place.

Trynko M - Apr 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
4/5
Value for money
4/5
Trynko M
Family with young children

Akkommoderend!

Baie tevrede met die diens. Ons was gratis na 'n beter kamer opgegradeer toe die eienaars sien ons het klein kinders en daar word gebou en gebreek naby die eenheid wat ons sou gebruik het.

Budgie B - Apr 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
3/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Budgie B
With spouse/partner

A lovely place to stay.

A very pleasant stay indeed. Hosts were very nice and friendly. Upgraded us or free.

Izak Petrus O - Apr 2019
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
5/5
Location
2/5
Safety
4/5
Value for money
3/5
Izak Petrus O
With spouse/partner

Bevredigend.

Ons was vriendelik ontvang en kon 'n goeie nagrus geniet.

Sonja B - Apr 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Sonja B
With spouse/partner

The accommodation was perfect.

Beautiful place, clean, comfortable and quiet. Everything you need at your disposal.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Ons verblyf was perfek.

Pragtige plekkie, skoon gemaklik en rustige. Als wat mens nodig het tot jou beskikking.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Rose Cottage's response

Baie dankie Sonja, ons waardeer die terugvoer.

Groete,
Robin en Johan

Rose Cottage
Karin V - Mar 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
4/5
Value for money
5/5
Karin V
Family with teenagers

Uiters netjies en goed teogerus.

Eenheid was uiters netjies en werklik baie goed toegerus. Daar is meer as voldoende eetgerei met toerusting om enige maaltyd mee te maak. Dis baie gerieflik met 'n braaier, klein lapa en swembad alles bymekaar.

Maretha F - Mar 2019
Overall score
Cleanliness
3/5
Service
4/5
Location
3/5
Safety
4/5
Value for money
4/5
Maretha F
With spouse/partner

Heerlik.

Was 'n lekker aand. Johan en sy vrou is baie behulpsaam en altyd beskikbaar. Het ongelukkig my 2 verekussings van die Hexrivier daar vergeet.

Charles C - Jan 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Charles C
With spouse/partner

It was comfortable and clean. People very friendly.

I enjoyed my stay. The chalet is comfortable and clean with everything we needed. The aircon was much appreciated. Water was nice and hot. We will recommend Rose Cottage to our friends.

Rose Cottage's response

Thank you, Charles, hope to see you soon again, safe travels

Regards
Robin and Johan

Rose Cottage
Odelia V - Dec 2018
Overall score
Cleanliness
3/5
Service
2/5
Location
1/5
Safety
2/5
Value for money
1/5
Odelia V
With spouse/partner

Te duur.

Netjies, maar klein. Woord "cottages" is verwarrend. Daar is geen cottage. Dit is 'n ou huis wat in 3 eenhede verdeel is. Geen muur tussen eenhede, net 'n houtkas. Kon als hoor wat bure doen. Prys net vir bed, is te veel gevra. Is ook vêr van die dam geleë.

Rose Cottage's response

Hi Odelia,
You were in our Rooibekkie unit in the Rose Cottage complex. The name Rose Cottage was carried over from a small house that I bought in 1994 and later sold.
We planted 18 long stem ice white roses when I moved from the old house to this new premises and these roses were stunning and reflected somewhat validation to the name.
However, with the extreme drought and water restrictions in 2017/18 and the current heat wave, these roses have mostly died and have left me in a rather embarrassing position in terms of the name of the complex.
I don't really want to change the name so I will need to re-visit the planting of more roses and hopefully restore the complex to its former beauty.
This is the worst drought and heat wave that I have ever seen and it is taking its toll on all the gardens in the Gariep Dam Village.
Hope it rains soon.
I will investigate and see if I can do something about making the Rooibekkie unit more sound proof.
Hope to see you again.
Kind regards,
Robin

Rose Cottage
Joey B - Dec 2018
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
3/5
Location
3/5
Safety
3/5
Value for money
3/5
Joey B
Family with young children

Fotos op webblad misleidend.

Dit is 'n netjiese plekkie, maar nie vier ster waardering werd nie. Nie veilig volgens die eienaar nie, geen motorveiligheid en motor moes volledig afgelaai word vir 'n oornag. Te hoog geprys.

Rose Cottage's response

Hi Joey
The photos on TravelGround and LekkeSlaap have been checked, re-checked and checked again and again and they bear a true reflection of the unit you have booked. I therefore cannot see why they would be misleading. You need to be more specific, tell me what photo you feel is misleading and I would then be able to give you an answer.
I am the owner and I can't recall speaking to you in terms of the security of the unit. We are not JHB and don't have high fences and all the security of larger cities, such are the homes and guest houses in the "platteland"
I am pleased you found the unit to be neat.
You are always welcome back.
Regards,
Robin van den Berg
Owner

Rose Cottage
Karin K - Dec 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
4/5
Karin K
Individual traveler

Alles wat ek nodig gehad het.

Vriendelike ontvangs, baie dankie.

K H - Dec 2018
Overall score
Cleanliness
3/5
Service
2/5
Location
1/5
Safety
1/5
Value for money
3/5
K H
Family with teenagers

Disappointed.

Not what was advertised. No DStv. Misleading photos on website.

Rose Cottage's response

Good day K

When I get a review like yours, I like to investigate and report back to you.
We have been very careful about photos that we display of our units and constantly monitor and update them. One of my staff members, Karen, will contact you personally and ask you where you found this misleading photo's

We have just replaced all our DStv EasyView decoders across all our guest houses, with the HD OpenView decoders. We find they have better movie channels as well as better news and sports channels and they are forever being upgraded and new channels added.

We will have a peek on our website listing and ensure that this is rectified.
We will revert back to you shortly.
Kind regards,
Robin van den berg

Rose Cottage
Chris B - Nov 2018
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
4/5
Value for money
4/5
Chris B
With spouse/partner

Lekker, rustige platteland.

Vriendelike ontvangs. Rooibekkie bied alles wat jy nodig het.

Hennie V - Nov 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
3/5
Safety
3/5
Value for money
4/5
Hennie V
With spouse/partner

A bit uneasy about the neighbours.

We could hear the neighbours the whole time. Isolation between rooms are not sufficient.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Bietjie onrustig oor die bure.

Die bure was die hele tyd hoorbaar. Isolasie tussen die twee vertrekke nie voldoende nie.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Rose Cottage's response

Dear Hennie,

Excuse my reply in English. I will have a peek at this problem and see if I can resolve it. Please accept my apologies for the inconvenience.

Kind regards,
Robin van den Berg (Owner)

Rose Cottage
Tharina B - Oct 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Tharina B
Family with young children

Gemaklik.

Heerlik oorgeslaap by Rose Cottage saam met 5 kinders van 8 jaar en jonger! Skoon swembad, spasie vir die kinders, toegeruste kombuis en braai-area en geleë naby aan die supermark. Ons ontvangs was warm en ons gasheer en gasvrou was vriendelik en behulpsaam.

Rose Cottage's response

Dankie Thanna, ek is bly dat julle dit geniet het.
Ek sal vir Johan laat weet
Groete Robin (Einaar)

Rose Cottage
Piet L - Oct 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Piet L
With spouse/partner

Everything is very clean. Parking is a problem.

Everything is beautiful. Good reception. Parking just a problem if all of the units are booked. Will stay there again. Value for money.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Alles baie mooi skoon. Parkering is 'n probleem.

Alles baie mooi skoon. Goeie verwelkoming. Parkering net 'n probleem as al die eenhede bespreek is. Sal weer daar gaan oorslaap. Waarde vir geld.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Magda P - Sep 2018
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
4/5
Location
4/5
Safety
4/5
Value for money
4/5
Magda P
With friends

Very convenient.

Thanks a lot. We had a great stay.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Baie gerieflik.

Baie dankie, ons het baie lekker gebly.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Rose Cottage's response

Baie dankie Magda, kom gerus weer.
Groete,
Robin & Johan

Rose Cottage
Fazel A - Aug 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
5/5
Value for money
4/5
Fazel A
With friends

It was very pleasant.

We were still on our way when they contacted us and asked where we were. They picked us up at the garage. The best service ever, and not even to mention the attitude. Thank you for the privilege of staying overnight at Rose Cottage.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Dit was baie aangenaam.

Ons was nog op pad toe hul ons skakel en vra waar ons was. Hulle het ons by die garage kom haal. Die beste diens ooit, en nie eers te praat oor die gesindheid nie. Baie dankie vir die voorreg om by Rose Cottage te kon oornag.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Rose Cottage's response

Dankie Fazel.
Groete,
Johan en Robin

Rose Cottage
Christa L - Aug 2018
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
3/5
Location
3/5
Safety
4/5
Value for money
4/5
Christa L
With spouse/partner

Baie aangenaam, veilig en alles wat nodig was daar en is bekostigbaar.

Sien sterre.

Hein B - May 2018
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
4/5
Location
4/5
Safety
4/5
Value for money
4/5
Hein B
With spouse/partner

Gerieflik.

Dit is 'n skoon, gerieflike akkommodasie met alles wat jy nodig het vir 'n stopover.

Sanette V - May 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Sanette V
Family with young children

Heerlik!

Rose Cottage is 'n baie skoon en netjiese plek. Die parkering is ook veilig en dit was baie stil en rustig gewees. Wat ons opgeval het is dat die beddegoed pragtig skoon is en heerlik geruik het! Ons sal beslis weer van julle gebruik maak in die toekoms.

Nico W - May 2018
Overall score
Cleanliness
3/5
Service
5/5
Location
2/5
Safety
2/5
Value for money
4/5
Nico W
With spouse/partner

Meer verwag.

Op die oog af netjies! Badkamermatjies vuil. Bietjie onveilig gevoel!

Rose Cottage's response

Hi Nico,
Thank you for the tip about the bathroom mats, I have instructed immediate replacement.
We hope to see you soon.
Robin - Owner

Rose Cottage
Petro R - May 2018
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
4/5
Location
1/5
Safety
3/5
Value for money
3/5
Petro R
With spouse/partner

Gerieflik vir een aand se oorslaap.

Was vriendelik ontvang. Rose Cottage, Rooibekkie was net wat nodig is vir oorslaap. Gariep se inwoners kom baie gasvry voor.

San-marie B - Apr 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
San-marie B
With friends

Vriendelike ontvangs en netjies.

Ontvangs was vriendelik, netjiese eenheid en rustig.

Gerald M - Apr 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Gerald M
Family with young children

Good overnight stay alfway between Cape Town. Clean, comfortable.

Clean, safe area, relaxing overnight, loads of space for small kids to play. Comfortable accommodation with everything you need. Friendly owners showing everything in the house before you go in.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Goeie oornag halfpadstop van Kaap. Skoon, gerieflik.

Skoon, veilige omgewing, rustige oornag, baie spasie vir klein kinders om in te speel. Gemaklike verblyf met alles wat jy nodig sal hê. Vriendelike eienaars wat alles in die huis uitwys voor jy ingaan.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Lerina L - Apr 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service