De Rust Accommodation at The Travelling Tortoise Retreat | TravelGround
+59

The Travelling Tortoise Retreat

109 reviews
Self Catering

Review Summary

4.8 out of 5from 109 reviews for The Travelling Tortoise Retreat
Cleanliness
4.8/5
Service
4.8/5
Location
4.7/5
Safety
4.9/5
Value for money
4.9/5
Sandra K - Mar 2020
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Sandra K
With spouse/partner

Pragtige uitsig, stilte en rustigheid.

Hier skakel jy af, ontspan en rus. Sal beslis weer gaan.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you for visiting our new Jackals Den and you were happy with what it offered.
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Deon J - Mar 2020
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Deon J
With spouse/partner

Heaven on earth.

Jeff, you have created a piece of heaven on earth. Thank you for the pleasant reception. The view was awesome and the sound of only the wind and birds was food for one's soul. Thank you also for filling outside spa bath. The traveller don't pay for a place to sleep, you pay for a piece of heaven on earth and rest for your soul. Thank you Jeff, you're a true gentleman and host.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you, Deon, for your very complimentary review, I'm glad that we got it alright for you.
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Dirk T - Mar 2020
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Dirk T
With spouse/partner

Vredevol, stilte, natuur, goed vir die siel.

Die was ons tweede stop op ons wittebrood. Ons was verwelkom met die mooiste natuurbeeld met so paar houthuisies teen die berg op. Jeff het ons regtig mooi rondgewys en verduidelik hoe als werk. Sjampanje (a.g.v. die wittebrood) was 'n lekker geskenk om te kon geniet in die hot tub terwyl die son ondergaan. Daarna was ons gegroet met 'n hemelruim vol sterre, steeds in die hot tub. Die plekkie is goed uiteengesit met alles wat jy nodig het. Jy bring letterlik net jou kos en drinkgoed. Ons sal defintief weer terugkom! Baie dankie.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you both for allowing us to be part of your honeymoon, it was a pleasure.
My Afrikaans is poor but what I managed to read I think was good. We wish you all the best and hope that you have a long and happy marriage.
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Andries S - Feb 2020
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Andries S
Family with young children

Baie rustig, oop, al die nodige geriewe.

Die area is baie stil en is reg as mens net wil ontspan. Al die geriewe is op die perseel en jy het vrye toegang tot als.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Many thanks for visiting us, Andries, I'm so glad that you enjoyed your stay.
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Jacques V - Feb 2020
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Jacques V
On business

Awesome place if you like the outdoors. Friendly, helpful host. He's willing to help you even when the mistake was on your side.

Great setup in the mountain. We had the nicest evening with a braai. The host even offered us another house to accommodate us. The houses is very warm so I would suggest putting in a fan or something for the nights. Other than that everything has blown our minds! Great place and would go back there anytime.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you, Jacques, for your enthusiastic review, much appreciated.
P.S. the fan was in the cupboard.
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Joanine M - Feb 2020
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Joanine M
With spouse/partner

Fantastic getaway.

We had a fantastic getaway weekend. Best view. If you need to get away from everything, this is the one for you. Very clean and a nice swimming pool. Lovely hot tub watching the sunsets. Thank you Jeff for you friendliness. We are definitely coming back and you are an amazing writer.

The Travelling Tortoise Retreat's response

I'm glad that we lived up to your exceptions, and our efforts were appreciated and it's so kind of you to say so.
Thank you,
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Elize K - Feb 2020
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Elize K
With spouse/partner

We had a wonderful time at Travelling Tortoise.

It was a lovely place to stay, very quiet and a very good place to relax and rest. Visiting there in February was maybe not such a good idea, because of temperatures around 40°, but we can not fault anything about our visit! Hospitality and service was excellent! Thank you Jeff!

The Travelling Tortoise Retreat's response

It's always nice to read that we were without fault, thank you so much for you very high ratings.
Yes, it was very hot during your stay, AC has been suggested many times, but impossible when off the grid.
Please return in cooler times.
Thank you once again.
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Margaret S - Feb 2020
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
4/5
Location
4/5
Safety
4/5
Value for money
4/5
Margaret S
With spouse/partner

Ons wou nie daar wegry! Die ideale plek vir batterye herlaai.

Wil so gou moontlik weer gaan.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you Mageret for visiting us. Sorry that you thought that I fell down on customer service.
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Nadine D - Feb 2020
Overall score
Cleanliness
3/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Nadine D
With spouse/partner

Very pleasant and the host was superb.

It was wonderfully rustic and cosy.

The Travelling Tortoise Retreat's response

We appreciated you kind words.
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Kayla S - Jan 2020
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Kayla S
With spouse/partner

The visit at The Traveling Tortoise Retreat was breathtaking.

We couldn't have asked for better holidays. Definitely worth the money and drive from Wellington to The Traveling Tortoise Retreat. Will definitely use Jeff's services again. He was an excellent host!

This review has been translated,click hereto view the original version.

Die kuier by The Travelling Tortoise Retreat was asemrowend.

Ons kon nie vir beter vakansie gevra het nie. Was definitief die geld en rit vanaf Wellington na The Travelling Tortoise Retreat werd. Sal definitief weer gebruik maak van Jeff se dienste. Hy was 'n uitstekende gasheer!

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you Kayla for your visit and your great review.
We will meet again I know.

The Travelling Tortoise Retreat
Elton G - Jan 2020
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Elton G
Family with young children

Beste in die weste.

Beste waarde vir geld.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you for your visit, Elton, and your high rating.

The Travelling Tortoise Retreat
Peter H - Jan 2020
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Peter H
With spouse/partner

Peace and tranquility in Hares Lair.

A great stay. Jeff a perfect host, checks you in and out, leaves you alone during your stay. The place is spotless and equipped with everything you need. We even experienced a Karoo thunderstorm and plenty of rain. The swimming pool is a little walk away which is great as you then have privacy in your unit. The gravel road is good and we did it with ease in a Opel bakkie. We will be back.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Very pleased Peter, that you you enjoyed you stay and happy with what we offered.
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Annelise M - Jan 2020
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
4/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
4/5
Annelise M
With spouse/partner

Heerlik - lekker gerus.

Ons het heerlik gekuier. Dit is baie stil en die uitsig is iets besonders, veral as jy die oggend op die balkon uit loop en jy hoor al die voëltjies se geluide. Dit is hemels. Die swembad en Jaccuzi is 'n heerlike lafenis so in die hitte. Sal definitief Travelling Tortoise aanbeveel.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you for your kind words, much appreciated.

The Travelling Tortoise Retreat
Len H - Jan 2020
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
4/5
Value for money
5/5
Len H
Family with teenagers

Fantastic, peaceful, relaxing.

Awesome stay, Jeff has done a great job to create the perfect getaway from the crazy city life.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you all for visiting us and your complimentary review

The Travelling Tortoise Retreat
Cynthia N - Dec 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Cynthia N

Baie ontspannend en vredevol.

Pragtige plekkie vol karakter. Sterrekyk is fenominaal en bosveldatmosfeer was baie lekker.

The Travelling Tortoise Retreat's response

I much appreciated your very complimentary review Cynthia.

The Travelling Tortoise Retreat
Ben D - Nov 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
4/5
Value for money
5/5
Ben D
With spouse/partner

Rus en vrede.

Akkommodasie was presies waarna ons gesoek het - back to basics. Ons was in die klein eenheid alleen op die koppie - slegs toeganklik met 4x4. Geen TV, geen internet, pragtige natuurskoon. Stilte. Skoon lug. Hierdie is vir mense wat regtig wil wegkom van almal en alles maar tog naby genoeg aan klein dorpie (De Rust) is vir enige voedsel, restaurant of ander benodighede. Sal definitief weer hierheen wil gaan.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Good day Ben,

Many thanks for visit to The Padloper and appreciation of it's 'yesterdays' style.
Also glad that you spent time in our little town and liked what it had to offer.

The Travelling Tortoise Retreat
Liza E - Nov 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Liza E
With spouse/partner

Wonderful.

Very peaceful, house is well equipped. Jeff is a good host. The view was breathtaking and the hot tub is a winner.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Wonderful.

Heerlik rustig, huisie baie goed toegerus. Jeff is 'n baie goeie host. Die uitsig was asemrowend en die hot tub is 'n wenner.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Good day Liza,

Thank you for spending the week with us, and your appreciation of what we offered.

The Travelling Tortoise Retreat
Laurentia M - Nov 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Laurentia M
With spouse/partner

Awesome.

My fiance travels very rushed. For him, the tranquillity was heavenly. He even read books, switched off, slept through the day and braai'd in the evening with natural sounds in the background. It was worth the getaway!

This review has been translated,click hereto view the original version.

Asemrowend.

My verloofde reis baie gejaagd. Vir hom was die rustigheid hemels. Hy't selfs boekgelees, afgeskakel, geslaap deur die dag en in die aand gebraai met natuurgeluide in die agtergrond. Dit was die wegbreek werd!

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Good day Laurentia,

Thank you both for your visit and your review. I'm glad that we lived up to your expectations.

The Travelling Tortoise Retreat
Denise J - Oct 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Denise J
With spouse/partner

Great place, Jeff is most attentive and The Padloper Cabin was amazing!

We loved the two nights spent at The Padloper Cabin. It is stylish and special.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank your visit, Denise, and embracing any problems that off the grid living throws at you.
Much appreciated.

The Travelling Tortoise Retreat
Gerhard F - Oct 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Gerhard F
With spouse/partner

Baie mooi en rustig.

Het baie lekker gebly in die Hinge Back-huis. Baie netjies en goed toegerus. Die uitsig en sonsondergang is iets om te beleef. Sterrekyk in die warm bad ook 'n moet. Sal dit aanbeveel vir enige iemand wat wil wegbreek van die gejaag van die stad.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Many thanks Gerhard, for your kind review. We were pleased to be part of your honeymoon.

The Travelling Tortoise Retreat
Welma G - Oct 2019
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Welma G
With spouse/partner

Baie lekker as jy hou van "off the grid" bly.

Stort kan gerus opgradeer word en waterdruk definitief 'n probleem.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you for your review and visit, all be it brief.

The Travelling Tortoise Retreat
Jacob M - Sep 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Jacob M
With spouse/partner

Mind and soul rejuvenated.

Relaxed and refreshed.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you for your review, I'm happy that you left us refreshed.

The Travelling Tortoise Retreat
Andre K - Sep 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
3/5
Safety
5/5
Value for money
4/5
Andre K
Family with teenagers

Heerlike wegbreek en ontspanne atmosfeer.

Dit is afgesonder, stil, goed toegerus, skoon en netjies. Die eienaar is baie behulpsaam. Die houtvuur-borrelbad was 'n wenner. Ons kon as gesin gesels, want selfone moes buite die bad bly. Die enigste uitdaging is die pad daarheen ─ kleiner sedanmotors mag dalk sukkel.

The Travelling Tortoise Retreat's response

I'm glad that our chalet and what we offered lived up to your expectations.

The Travelling Tortoise Retreat
Melanie B - Sep 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Melanie B
With friends

A lovely, eco-friendly retreat, far enough away from towns to be peaceful and close enough to be convenient.

What a great find this was! Our host Jeff was helpful and friendly and the units were comfortable and well equipped with beautiful views. We all loved the hot tub and the hike up into the hills. Great value for money and we really appreciated the efforts made to be eco-friendly without taking away our comforts. Set far enough away from towns to be quiet and peaceful, yet close enough to towns for stores and site seeing to be convenient.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you, Melanie, for showing your appreciation for what we offered. Much appreciated.
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Christo V - Sep 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Christo V
With spouse/partner

Ongelooflik.

Ons het die ontspannendste naweek gehad. Jeff, die eienaar, het in al ons behoeftes voorsien en uit sy pad gegaan om ons verblyf nie net gemaklik nie, maar onvergeetlik te maak. Die hobbit-huis waarin ons gebly het, is iets buite hierdie wêreld en ek sal dit aanbeveel vir enige paartjie. Terwyl ek gereeld reis, kan ek eerlikwaar sê dat dit een van die skoonste plekke is waarin ek nog ooit gebly het. Ons sal sekerlik terugkom om die rustigheid, die berge teen sononder en die houtvuurbad te geniet.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Absolutely amazing.

We had the most relaxing weekend away. Jeff, the owner, saw to our every need and went out of his way to make our stay not only comfortable, but memorable. The hobbit house we stayed in is something out of this world and I would recommend it to any couple. As I frequently travel I can honestly say that it is one of the cleanest places I have ever stayed in. We will surely be back to enjoy the peace and quiet, the mountains at sunset and the woodfired hot tub.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you, Christo, for your very kind review and appreciation of our setup in all it's aspects.
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Danielle F - Sep 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Danielle F
With spouse/partner

Wow.

Absolutely amazing! Worth every minute and cent.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you, Danielle, for your succinct review, It said it all. Very much appreciated.
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Tania S - Aug 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Tania S
Family with young children

'n Sielvakansie.

Travelling Tortoise is 'n heerlike wegbreek en die perfekte plek om off the grid te herlaai. Ons gaan beslis weer!

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you Tania for your visit.
I'm please that your family appreciated what we offered and you took the time to review in such a complimentary manner.

The Travelling Tortoise Retreat
Carel En Adele V - Aug 2019
Overall score
Cleanliness
1/5
Service
2/5
Location
3/5
Safety
3/5
Value for money
5/5
Carel En Adele V
With spouse/partner

Not what I'd expected.

Got there late afternoon and owner forgot we were coming. Room was not ready and we had to wait in the car for him to fix it. Room was not clean. Glasses full of cobwebs. Second bedroom beds were full of sand and grass. Jacuzzi was never filled with water. Braai was not clean. Would not recommend it to my friends.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Nie wat ek verwag het nie.

Het laat middag daar aan gekom en eienaar het vergeet ons kom. Kamer was nie reg nie en ons moes in die kar wag vir hom om dit reg te maak. Kamer was nie skoon nie. Glase vol spinnerakke. Tweede slaapkamer se beddens was vol sand en gras. Jacuzzi was nooit vol water gemaak nie. Braai was nie skoon nie. Sal dit nie aanbeveel aan my vriende nie.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

The Travelling Tortoise Retreat's response

I'm very sorry Carel, that we were not ready for you. I'm afraid this was because of my poor admin.
With regards to the hot tub, I did stress that when required, I will fill it, guests expect freshwater. I then heat it, and that takes an hour and a half.
I'm sorry that the second bedroom wasn't prepared. Being a couple I didn't expect that you would need it.
I take full responsibility for cobwebs in the glasses. Being on a farm in the little Karoo, nature soon takes over.
Sorry once again that you had a poor experience here.

The Travelling Tortoise Retreat
Alwin D - Aug 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
4/5
Value for money
5/5
Alwin D
Family with young children

'n Besonderse oulike plek.

Jeff is werklik 'n karakter met visie en sy Travelling Tortoise Retreat is werklik besonder oulik!

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you Alwin for your visit and your review, it is much appreciated.
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Magda P - Aug 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Magda P
With spouse/partner

Tranquil, geen woord wat reg klink in Afrikaans wat die rustigheid so goed kan beskryf nie.

Die verwelkoming was vriendelik, die landskap kan geen kunstenaar op doek regverdig nie. Dankie aan Jeff, ons sal weer kom. Highly recommended.

Lucille F - Aug 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Lucille F
With friends

It's fantastic and so relaxing.

The Traveling Tortoise is one of the best ever. It's so calm and relaxing.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Many thanks for bringing your colleagues and saying that you appreciated what we have to offer.
Much appreciated,
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Belinda N - Jul 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Belinda N
With spouse/partner

Tranquil.

House was very neat with what you needed. We received a lot of hospitality. The place for just being quiet and I wish we could spend more time on that veranda with the amazing view but the weather didn't want to play along. Will definitely come again.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Rustig.

Huis was baie netjies met als wat jy nodig het. Ons is baie gasvry ontvang. Die plek vir net rustig wees en ek wens ons kon meer op daai stoep met die ongelooflike uitsig kuier maar die weer wou nie saamspeel. Sal beslis weer kom.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Many thanks, Belinda, for staying with us and I'm so glad that you enjoyed your stay and give such a complimentary review.
Very much appreciated.

The Travelling Tortoise Retreat
Jean-mari B - Jul 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Jean-mari B
With spouse/partner

Kos vir die siel!

Kos vir die liggaam is nie genoeg nie, daar moet voedsel vir die siel wees! En dit is presies wat The Travelling Tortoise Retreat vir ons tydens ons besoek gedoen het. Dit was die perfekte wegbreek van ons besige lewens en ons was mal oor die borrelbad onder die oop sterre! Dankie Jeff, vir jou vriendelikheid en 'n uitstekende gasheer!

This review has been translated,click hereto view the original version.

Food for the soul!

Food for the body is not enough, there must be food for the soul! And that is exactly what the Travelling Tortoise did for us on our visit. It was the perfect break away from our busy lives and we loved the hot tub under the open stars! Thank you Jeff for your friendliness and being an excellent host!

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Many thanks for your very complimentary review, I'm glad that you found a place to relax, away from your busy lives.
Jeff

The Travelling Tortoise Retreat
Cornelius M - Jul 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Cornelius M
Family with young children

Outstanding location and very peaceful just outside of De Rust.

Jeff's place is very clean and neat and his communication is good. We didn't have any problems to find the place. Would definitely recommend.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Uitstekende ligging en rustigheid net buite De Rust!

Jeff se verblyf was skoon en netjies, en sy kommunikasie baie goed. Ons het geen probleem gehad om die plek te kry nie. Sal dit definitief aanbeveel.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you for your complimentary review, Cornelius.

Yes, I agree, we are difficult to find. I stress the fact that GPS will take you down a wrong road hence why I send guests additional directions.

Regards,
Jeff

The Travelling Tortoise Retreat
Elizna S - Jul 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Elizna S
Family with young children

Waarde vir geld! Wens ons kon langer bly.

The Angulate is 'n lieflike kothuis met pragtige uitsig - baie ruim, skoon en netjies. Die warm bad is 'n heerlike ervaring! Die uitsig is lieflik en wanneer dit donker word, die mooiste sterre. Ons het heerlik gebly. Wens ons kon langer kuier.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you Elizna for your complimentary review. I’m glad that your family enjoyed their stay, and appreciated the hot – tub. We would love to see the images you said you would send.
Best wishes,
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Eric M - Jul 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Eric M
With spouse/partner

Amazing.

Absoluut die geld werd. Pragtige omgewing en natuurskoon. Eienaar baie gasvry en behulpsaam.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you, Eric, for staying with us and showing your appreciation with your excellent review.

The Travelling Tortoise Retreat
Merle A - Jul 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Merle A
Family with young children

Heerlik.

Pragtige eko-vriendelike plaas. Die eienaar, Jeff het ons self kom verwelkom en was deurentyd baie behulpsaam. Pragtige huisies met 'n lieflike uitsig. Kan dit definitief aanbeveel.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you Merle and your family for your visit, I'm glad that you appreciated your visit and reviewed it very positively.
Many thanks
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Mandy L - May 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Mandy L
With spouse/partner

Absolutely delightful.

This is hands down the best place I have had the pleasure of staying at. The quiet and serenity is blissful, and the views were stunning. It is the perfect break-away to recharge the soul. The cabin was rustic and cosy. This will definitely become a annual get-away place for us. Absolutely loved it!

The Travelling Tortoise Retreat's response

Mandy and Donovan, many thanks for your stay here. I'm glad that it exceeded your expectations. You gave me a great review.
See you next year.
Jeff

The Travelling Tortoise Retreat
Jaco V - May 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Jaco V
With spouse/partner

Unieke manier om weg te kom en net te rus.

Die blyplekke is baie uniek in die sin dat Jeff alles self gebou het. Nie die plek vir jou as jy baie luuksheid soek nie. Dis wel die perfekte plek om net weg te kom van die alledaagse lewe en jou slaap op te vang. Ons grootste kritiek is dat daar vol selfoonsein was.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you, Jaco, for your long stay in The Padloper.
I really appreciate your complimentary review.
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Yubrow C - Mar 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Yubrow C
With spouse/partner

Awesome and friendly.

Wow, will definitely visit again.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you Yubrow, and we do hope that you will visit again.
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Andre V - Mar 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Andre V
Family with teenagers

Stil en rustig in 'n baie mooi area.

Netjiese verblyf in 'n baie mooi en rustige area.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you Andre for your visit and your appreciation of it.
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Ben V - Mar 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Ben V
With spouse/partner

Rustigheid is 'n nuwe betekenis.

Aangenaam verras selfs nadat ons baie resensies gelees het voordat ons arriveer het. Pragtige voorbeeld om sonder Eskom klaar te kom. Jeff ken sy storie en ons wens hom alle voorspoed toe.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you Ben, I'm glad that you enjoyed your stay with us.
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Louwrens S - Mar 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Louwrens S
With spouse/partner

Gasvrye ontvangs deur eienaar - groot huis, lieflike uitsig en stilte!

Lekker plek om jou batterye te laai - alles baie "aards" maar baie gerieflik. Die stilte is wat ons geniet het - 'n redelike ent vanaf grootpad, maar baie goeie waarde vir geld. Sommige cottages kan net met 'n 4x4 bereik word en ons moes skuif a.g.v die feit dat ons nie by die bespreekte blyplek kon uitkom nie - maak kliënte asb. bewus van die feit! Baie gasvry ontvang.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you for your visit Louwrens and your complimentary review.
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Genevieve W - Feb 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Genevieve W
With spouse/partner

Fantastic value for money.

Highly recommended to all looking for a getaway. The chalet was outstandingly equipped and everything was clean and neat. The warm bath underneath the stars was a winner.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Fantastiese waarde vir geld.

Sal die Travelling Tortoise aan enigiemand aanbeveel wat 'n wegbreek wil hê. Die chalet was uitstekend toegerus en alles was skoon en netjies. Die warmbad onder die sterre was 'n wenner.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you, Genevieve, I do appreciate your review.
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Madelein S - Feb 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Madelein S
With spouse/partner

Beste plek ooit!

Vriendelike diens, rustige atmosfeer, dit was net amazing. Kan nie wag om weer daar te gaan kuier nie.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you for your kind review, Madeline.
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Gordon M - Feb 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
3/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Gordon M
Family with teenagers

Peaceful place to unwind.

Nice setting a serene. Jeff was really amenable and readily available for any assistance. Road a little rugged but I coped in a sedan. If you just need to unwind this is the place to do it.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you for visiting us Gordon and your complimentary review.
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Rodney G - Jan 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Rodney G
Family with young children

Excellent.

A beautiful place with excellent views, much to see.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Hello Rodney and family,
Thank you all for your stay with us and your kind review. Looking forward to the opportunity of hosting you again.

The Travelling Tortoise Retreat
Jaco B - Jan 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Jaco B
Family with young children

Breathtaking views and relaxed environment.

If you are looking for a peaceful break away and fresh air, then this is the place to go. Awesome little break away!

The Travelling Tortoise Retreat's response

Hi Jaco,

Good to meet you and glad that you appreciated our retreat. thanks for your kind words and review.

Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Natasha J - Dec 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
4/5
Location
4/5
Safety
5/5
Value for money
4/5
Natasha J
With spouse/partner

We loved the privacy.

We stayed in Die Padloper. Perfect for a couple. Very private and safe. And the sunsets are amazing.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Hi Natasha,

Thank you for your visit and your appreciation of our secluded cabin.

Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Renier F - Oct 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
5/5
Value for money
4/5
Renier F
With spouse/partner

Aangename en rustige omgewing, skoon en netjiese verblyf in houthuise.

Alhoewel sowat 14 km buite De Rust met ongeveer 12 km grondpad daarheen, was die pad in goeie toestand. Die laaste 2 tot 3 km was 'n tipiese plaaspad, maar nogtans goed. Die huisies is teen 'n randjie geleë met 'n klipperige oprit daarheen. Die huisies is teen 'n skuinste op pale gebou. Toegang tot die huisies is met 'n steil opdraand wat indra van benodigdhede vir ouer persone kan bemoeilik, maar is nie onoorkomelik nie. 'n Swembad is op die terrein beskikbaar. Die huisies is goed toegerus met alles wat nodig is - elektrisiteit, gasstoof, yskas, koue en warm water en baie boeke om te lees. Op die balkon wat oor die vallei uitkyk, is braaigeriewe beskikbaar. Ons is baie vriendelik deur die eienaar, Jeff, ontvang. Hy het uit sy pad gegaan om ons, as bejaardes, behulpsaam te wees. Ek sal die huisvesting beslis aanbeveel.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Hi Reiner,
Thank you for your comprehensive review and your recommendation.
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Elzaane M - Oct 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Elzaane M
Family with young children

Lovely accommodation.

Lovely accommodation. Everything very clean and neat. Stunning view and very peaceful.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Lieflike verblyf.

Lieflike verblyf. Alles baie mooi skoon en netjies. Pragtige uitsig en baie rustig.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you, Elzaane, for your review I'm glad that you enjoyed your stay here.
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Emmerentia D - Oct 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Emmerentia D
Individual traveler

Alles was 100%.

Alles was 100%. Pragtige uitsig.

The Travelling Tortoise Retreat's response

100% is pretty good, thank you so much for giving it to me.
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Ella H - Sep 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Ella H
With spouse/partner

Everything you expect it to be.

Alles was perfek. Uitsigte, netheid, ligging, diens, privaatheid en rustigheid. My Golden Retriever was ook welkom.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Hello Ella,
It is very kind of you to give such a good review, it is very much appreciated.
Thank you
Jeff

The Travelling Tortoise Retreat
Calima V - Sep 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Calima V
Individual traveler

Uitstekend.

Lieflike plek met die mooiste uitsig.

Chris B - Aug 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
4/5
Chris B
With spouse/partner

Quiet, peaceful area with the most beautiful view.

Place very comfortable, clean and neat. Ideal for a peaceful getaway between nothing and nowhere. Highly recommended.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Stil, rustige omgewing met die mooiste uitsig.

Plekkie baie gerieflik, skoon en netjies. Ideaal vir 'n rustige wegbreek tussen niks en nêrens. Sal die akkommodasie aanbeveel.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you for you complimentary comments Chris, we hope to see you another day.
Best wishes,
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Wayne G - Aug 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Wayne G
With spouse/partner

Highly recommend this amazing place to stay.

We had a great stay in the cottage. The views were amazing and it was very peaceful. The cottage itself is very comfortable and well equipped. We really enjoyed our stay and would highly recommend the property. We will be back.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Hi Wayne,

It was great to host you, and a big thank you for your very generous review. I'm glad that we lived up to your expectations.
Best wishes,
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Kobus S - Jul 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Kobus S
With friends

Uitstekende diens en waarde!

Die akkommodasie is uniek en netjies, met baie karakter en rustige ligging. Die gasheer, Jeff, doen baie moeite en lewer uitstekende persoonlike diens.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you Kobus for visiting us and your great review. Much appreciated.
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Anton S - Jul 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Anton S
Family with teenagers

Tranquility in nature.

Here you find rest from your soul and you recover.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Rustigheid in die natuur.

Hier kry jou siel rus en herstel.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you Anton, for you complimentary review. We hope to see you again sometime.
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Bernhard B - Jun 2018
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
3/5
Value for money
5/5
Bernhard B
Individual traveler

Gemaklik en rustig met baie mooi uitsigte oor 'n still Klein Karoo vlakte.

Sien sterre.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Hi Bernhard,
Thank you for your visit. I'm sorry that some aspects of our accommodation were not favourable for you.
Regards,
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Nicola V - Jun 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Nicola V
With spouse/partner

Pleasant surprise and will definitely return.

What a absolutely magical place. We were so surprised at the quality of the accommodation, the facilities and all the comforts provided. The owners have thought of everything and I would highly recommend this place if you wanting to get away from the bright lights and sit back and relax.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Sorry Nicola for my late reply. Such a good review shouldn't have been left unanswered for so long. Let's hope that you come this way again one day.
Best wishes,
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Karin A - May 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Karin A
With friends

Untouched scenery, perfect break, away from technology!

Jeff was a good host and although I would not like to drive there without a bakkie or 4x4, the location was fantastic and the scenery was indescribably beautiful! The cottages are well-equipped and the bedding is tidy and clean.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Ongerepte natuurskoon, perfekte wegbreek van tegnologie!

Jeff was 'n goeie gasheer en alhoewel ek die grondpad om daar te kom nie graag sonder 'n bakkie of 4x4 sal aanpak nie, was die ligging fantasties en die natuurskoon onbeskryflik mooi! Die kothuisies is goed toegerus en die beddegoed is netjies en skoon.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you Karin, for your great review.
It isn't often that we have such a cheerful, appreciative group of ladies. Thank you all for visiting us.
Jeff

The Travelling Tortoise Retreat
Nadia R - May 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Nadia R
With spouse/partner

Dit was 'n pragtige natuurskoon.

Dit was regtig 'n baie lekker plek om te bly. Die uitsigte is asemrowend en die houthuisies is baie goed toegerus. Ons het regtig baie lekker gebly. Kan dit regtig aanbeveel.

John V - Apr 2018
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
4/5
Location
3/5
Safety
4/5
Value for money
4/5
John V
With spouse/partner

Tussen niks en nêrens in die Karoo. Rus vir die siel.

Ek en my vrou het dit baie geniet by die Travelling Tortoise te bly. Dit was so lekker om tussen niks en nêrens te wees en net die kalmte van die Karoo te ervaar. Oudtshoorn is om die draai so daar is baie om te doen in die omliggende dele. Die chalets/huisies was goed toegerus en mens het alles gehad wat mens nodig gehad het. Sal dit definitief aanbeveel.

Gustav V - Apr 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Gustav V
With spouse/partner

Dit het alles wat ons voor kon hoop, oortref.

Ons is gastehuisveterane en die een haal ons Top Vyf. Die huisie is bo-op 'n klipperige werf en 'n mens kan ver sien en dit wat jy sien is verruklik. Die nagte is stil en donker, behalwe vir 'n sterrekykbelewenis uit die boonste rakke. Die huisie self verdien 'n plek in 'n rolprent. Elke plank en balk is met ooglopende liefde vir die plek geposisioneer en geheg. Boonop is Jeff die volmaakte gasheer - hulpvaardig, geduldig en besorg sonder om indringerig te wees. Hy het selfs geduldig gebly onder die ergste provokasie toe ek my besprekingsdatums verkeerd onthou het. Hy het ons nie 'n sekonde verkwalik nie. Jy het 'n wonderlike plek en ons kan nie wag om ons vriende te vertel nie.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you Gustav for your visit to our rustic cabin over the hill. It will long be remembered in the annuls of The Travelling tortoises' history. Go well young man.
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Madéle V - Apr 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Madéle V
Family with teenagers

Pragtige chalets met wonderlike gasheer.

Net wat mens nodig het! Pragtige chalets met stunning badkamers. Goed toegeruste chalet.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Very sorry Michelle for my late reply. Thank you for your complimentary review, much appreciated.
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Frik V - Mar 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Frik V
With spouse/partner

Absoluut amazing. Die stilte kan jy met 'n mes sny.

Die verblyf is absoluut waarde vir geld. Die akkommodasie is gerieflik, skoon en netjies, alles werk, alles wat nodig is, is daar. Die stilte is oorverdowend en die pragtige sonsondergange het elke dag afgesluit op 'n hoogtepunt. Sal vir seker weer daar oorbly. Ons 3 dae was heeltemal te kort. Jeff, ons sien jou weer!

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you for your visit Frik and your very kind review. I'm very glad that you appreciated what we offered.
Thanks once again,
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Bernadette B - Feb 2018
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Bernadette B
With spouse/partner

Bliss, peace and quiet and Jeff is a great host.

Blissful. Loved the Padlooper Cabin.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you both for visiting us and your enthusiastic interaction with me and our accommodation. I'm sure, even though you had a good stay, the highlight was the birth of your grandchild while you were here. I know that you are there now, and I hope that all is well.
Best wishes,
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Alta J - Feb 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Alta J
With spouse/partner

Waarde vir geld, skoon en rustige omgewing.

Ons het werklik gekry waarvoor ons gegaan het, rus! Die eienaar gaan uit sy plek om in al jou behoeftes te voorsien. Ruim houthut, volledig toegerus. Ons het in die warmste tyd gegaan, maar die swembad was 'n lafenis. Ons wou nie "foefies" soos TV ens. hê nie, maar steeds gerieflik gewees, dit is als daar. Uitsig saans met mooiste sonsondergange, gerieflik na aan die "agterpaaie" wat ons wou ry asook die klein juweeltjies wat jy op platteland kry. 'n Juweel wat gerus besoek kan word. Sterk aanbeveel.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Good day Alta,

Thank you for your very complimentary review.
It is pleasing that you appreciated what we set out to achieve, especially a place to slow down and unwind
I'm glad that we met your expectations.
Best wishes to you and Peter.

Jeff

The Travelling Tortoise Retreat
Jaco E - Jan 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Jaco E
Family with young children

Baie lekker gebly!

Baie lekker gebly! Sal enige tyd aanbeveel.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Dear Jaco,

Thank you for visiting us and for your kind review.

Best wishes,
Jeff

The Travelling Tortoise Retreat
Louise V - Jan 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Louise V
Family with young children

Amazing.

Wow! What a beautiful retreat. With the warmest welcome by a fantastic author and writer Jeff and his lady friend. You made every second at your place unforgettable. In the warm days there was the dark blue waters of the sparkling swimming pool. With the most amazing views... thank you very much for these unforgettable days.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you Louise, firstly for coming to spend some of your December break with us.
Secondly, thank you for your glowing review. The comments that you made makes all our efforts worth it.
We really appreciate it.

Best wishes,
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Jeanien M - Jan 2018
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
4/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Jeanien M
With spouse/partner

Stylvol toegerus en stil.

Padloper-hut het in al ons verwagtinge voldoen. Van goiingsakgordyntjies, 'n sagte katoenduvet, genoeg lig, ouderwetse eetgerei tot 'n klein kaggel wat oorvloedig brand. 'n Wegbreek na privaatheid en werlik baie mooi.

Karen G - Jan 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Karen G
With friends

Wonderful and relaxing stay with great hosts!

Accommodation very neat, comfortable and everything you require is at hand. Beautiful views, really a place to just breathe!

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you Karen, for your great review. It is rewarding to know that what we have, pleases our guests.

Best wishes,
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Frances C - Jan 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Frances C
Family with young children

Short and sweet.

What a lovely spot! We just used this as an overnight stop, but would love to have been able to stay longer and explore some more. My only improvement would be better signage on the way in. The directions we were given were adequate, but the route is quite twisty, and a few extra signs along the way would make it easier to find.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you Francis, for your complimentary review. I will improve the signage, I hope that it is in place for when you come for a longer stay.
Best wishes,
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Minette J - Jan 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Minette J
Family with young children

'n Vreedsame, gerieflike wegbreek-van-die-wêreld diamant in die Klein Karoo.

Jeff en die Travelling Tortoise retreat is 'n weggesteekte, off-the beaten track plekkie, met elke denkbare gerief (insluitend geen selfoonopvangs nie, heerlik!). Al die fasiliteite is netjies en gee 'n gemaklike en spesiale gevoel. Jeff is 'n vriendelike en gasvrye persoon met duidelik 'n hart van goud om in hierdie ooptes so 'n diamant op die been te bring en te bestuur. 5/5 vir selfsorg-akkommodasie.

Peter K - Jan 2018
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
3/5
Location
4/5
Safety
4/5
Value for money
4/5
Peter K
With spouse/partner

Very different which made it so enjoyable!

Well received by Jeff. Neat and tidy. Lovely views. Wonderful silence away from it all!

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you for your visit Peter. Please can I ask you to add to your review that it relates to the very rustic cabin over the hill not the chalets.

Thank you,
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Belinda G - Dec 2017
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Belinda G
Family with teenagers

Baie mooi, rustige plek.

Sien die sterre.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you Belinda, for you great review. We appreciate it when guests tell us that they were happy with their stay.

Best wishes,
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Jacques C - Dec 2017
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Jacques C
With spouse/partner

Very peaceful and quiet.

Far enough from the hustle and bustle but close enough to quickly go to the shop. Nice clean pool to cool off in and chalets fitted with everything you need. Chalets are comfortable with a beautiful view over the valley. This is off the grid and one should go with the intention to break away from it all. There are camping facilities for the rough-it campers.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you, Jacques, for your visit and you words of appreciation in a very complimentary review.
I would also like to give Samantha 5* for the immaculate way she left the chalet.

Very best wishes,
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Sanet W - Dec 2017
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Sanet W
Family with teenagers

Heerlik rustig.

Ons het ons verblyf baie geniet. Huisies is pragtig. Mooi omgewing. Baie rustig. Swembad was skoon en heerlike bonus. Kinders het boeke in die huisie geniet. Baie dankie.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Many thanks for your visit and the enthusiastic way your children appreciated our facilities Sanet.
Your review reflects our efforts to make your stay enjoyable and we thank you for that.

Best wishes,
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Francois S - Nov 2017
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Francois S
With spouse/partner

If going completely off-grid is what you want - this is your answer.

We had a good time at the place, which sadly was cut short due to a conspiracy by the "water tank fairies"! Our first night's experience left us speechless for the beautiful vista, while we listened to some CD's and watched the sun set in the West. The absolute quietness was something overwhelmingly pleasant! Some of the local inhabitants introduced themselves to us the next night. I'm not sure whether it was because of good manners, or perhaps they also love Glenn Miller and his Big Band and needed to hear more from closer? Anyway - at first we noticed a beautiful blueish (what looked like a) Kestrel, waiting patiently on top of a fence post, on the look-out for supper. He/she sat there motionless for at least 45 minutes, looking in all directions. Then we noticed a nosy springhaas (jack rabbit?), merrily hopping towards us from the pool area. It disappeared for a while, but soon we again noticed it right in front of the next door chalet. Behind the pool and the road, there is a clearing, and this is where we saw a small buck. By this time it was fast becoming dark, so that we could only make out a few distinguishing marks. It looked brownish and had a short, white very busy little tail. It also came up the road towards us and disappeared into the bush besides the road in the area where the Kestrel was still waiting for supper. Then there also was was a mongoose running over the road. The sunsets were spectacular. Criticism? The chalets are situated on an incline which is difficult to negotiate if you are in you 70's. (In other words, we do not have anything to criticize!)

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you Francoise for your kind and observant review. We hope to see you again so I can make up for your stay being cut short.
Go well.
Best wishes,
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Martha D - Oct 2017
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Martha D

Asemrowend.

Rustige atmosfeer. Waarde vir geld.

Laurence M - Oct 2017
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
4/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Laurence M
With friends

Baie rustig en mooi.

Baie geniet, pragtige plek in natuurskoon.

Johann C - Sep 2017
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Johann C
With spouse/partner

Dit was "Awesome".

Ons verblyf was onbeskryflik, dit was so lekker om net af te sluit van alle daaglikse dinge en die tydjie saam my man te geniet daar. Dit was lekker om veilig te voel en slaap al was daar niemand om jou, behalwe jou maat en die geluide van die natuur. Wow! Sal weer 'n wegbreek naweek keuse wees vir ons in die toekoms. Dit was "awesome". Dankie Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Dear Johan,

Many thanks for your review and your compliments, it is much appreciated. We hope to see you again one day.

Best wishes,
Jeff

The Travelling Tortoise Retreat
Hannelie V - Sep 2017
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Hannelie V
With spouse/partner

Rus vir jou siel.

Wat 'n aangename verblyf in die mooiste houthuis met die heerlikste dek. Uitsig op prentjie mooi berge en met doodste stiltes behalwe vir voëltjies wat sing kry jy rus vir jou siel. Ons het 4 dae gebly en het dit terdeë geniet en sal definitief weer terug kom. Dit lyk net soos die fotos wat op LekkeSlaap geadverteer word. Definitief waarder vir geld al is dit 24 km uit Oudtshoorn het ons elke dag deur Oudtshoorn gery om by alles uit te kom en dit baie geniet.

Miekie S - Sep 2017
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
4/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Miekie S
With spouse/partner

'n Plek om jou siel te vind met 'n asemrowende uitsig.

Die houthuisies is perfek vir 'n wegbreek van die stad se gejaag. Dis perfek geleë, nie te ver van die dorp af nie, maar ver genoeg om in doodse stilte te sit en kyk na die sterre. Behalwe vir die skapies se geblêr in die verte. Die uitsig van die balkon is asemrowend mooi en die houthuisie is perfek ingerig. Erg tevrede!

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you for your review, Miekie. We will try to improve what we fall down on.

Best wishes,
Jeff

The Travelling Tortoise Retreat
Jeanette E - Aug 2017
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Jeanette E
With spouse/partner

Wondeful.

Was very peaceful and we had a great time without any TV distracting us. Just relax and read my book. Nice braai on the patio in the evening.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Heerlik.

Was baie rustig en heerlik gekuier met geen TV wat 'n mens se aandag aftrek nie. Kon lekker my boek sit en lees. Lekker gebraai op stoep die aand.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you for visiting us, and I appreciate your kind comments. Maybe see you again when you're next this way.
Best wishes,
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Saskia D - Aug 2017
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Saskia D
Family with teenagers

Rest at de Rust.

Sit down, relax en see the wonderful sunset.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you for your review and ratings, Saskia. We hope to see you again one day.

Best wishes,
Jeff

The Travelling Tortoise Retreat
Louis F - Aug 2017
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Louis F
With spouse/partner

Dit is rus vir my siel.

Ek het dit baie privaat, rustig en baie skoon omgewing met skoon vars lug ondervind.

Merle D - Jul 2017
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Merle D
Individual traveler

A charming, rustic cabin with interesting old world decor balanced with modern comforts and spectacular mountain views from all widows.

I enjoyed my stay in the cabin on the hill. The quiet surrounds and solitude of the setting provides a retreat for those of us who enjoy getting away from our television sets and frenetic city lives. The wood burner helped considerably to keep warm on the cold Winter nights . This is simplicity that works but is not for those who want every modern appliance that city dwellers are accustomed to.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Many thanks for staying with us, Merle, and for your kind comments.

Please would it be possible for you to mention that you stayed in The Padloper. Other guests will expect a wood burner in the other chalets as well.

Best wishes,
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Mark P - Jul 2017
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Mark P
With spouse/partner

Absolutely fantastic!

It felt as if one were stepping back in time. The log cabin is so simple yet has all that you need. Our peace came from the simplicity of this accommodation. Rough hewn Poplar beams, an old rifle on the wall, and a cast iron fireplace created an atmosphere of yesteryear. Snowcapped mountains and miles of space created spectacular views. At night a vista of stars was revealed. Thank you Jeff for your hospitality, we will definitely return.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Many thanks for your visit Corrie and your lovely review. It is appreciated that you liked the 'step back in time' atmosphere of this cabin. I was also fortunate to have a great position to build it in, as you well described.
I hope that you both do return.
Best wishes,
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Steve J - Jun 2017
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
4/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Steve J
With spouse/partner

Enjoyed the absolute peace and quiet - saw nobody except Jeff and then only at start and end.

Apart from the fact that instructions on how to get there were absolutely useless, the experience was great and we will definitely go back again. We loved Jeff's library of books - a very wide variety. We also bought two of his own novels.

Belinda B - Jun 2017
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Belinda B
With spouse/partner

Rus vir die siel.

Thank you Jeff for creating such a beautiful place where one can find yourself. We will visit you again. Thank you also for your kindness. You have created something that speaks to one's soul.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you Belinda, for your kind comments. We look forward to your return visit.
Best wishes,
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Johan G - Jun 2017
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Johan G
With spouse/partner

Peaceful and relaxing.

Host (Jeff) is excellent. Route can be challenging. Understand that Jeff's directions (drawings of tortoises) are stolen for souvenirs. Enjoyed the stay very much. Recommended!

This review has been translated,click hereto view the original version.

Rustig en ontspannend.

Gasheer (Jeff) is uitstekend. Roete kan uitdagend wees. Verstaan van Jeff dat sy aanwysings (tekeninge van skilpaaie) gesteel word vir aandenkings. Het verblyf baie geniet. Word aanbeveel!

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Hello Johan,

Many thanks for your great review and your kind words. Much appreciated
Best wishes,
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Norma K - May 2017
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Norma K
With spouse/partner

Heaven on earth.

Absolute piece of heaven, beautiful scenery, stunning sunrise, breathtaking sunset, never seen so many stars in the sky before. It's so quiet, just you and nature. Beautiful wooden house.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Hemel op aarde.

Absoluut 'n stukkie hemel, mooiste natuur, mooiste sonsopkoms, asemrowendste sonsondergange, nog nooit so baie sterre in die hemelruim gesien nie. Dis doodstil, net jy en die natuur. Die mooiste houthuis.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you, Norma, for visiting, and your very kind comments and rating.
Best wishes,
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Wynand D - Apr 2017
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Wynand D
With spouse/partner

Breathtaking.

The best accommodation in nature that we have ever experienced with hospitality.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Asemrowend.

Die beste natuurverblyf wat ons nog ondervind het gepaardgaande met gasvryheid.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Daisy V - Apr 2017
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Daisy V
Family with teenagers

Speechless - stunning.

Wow, what an incredibly beautiful place (despite the poor road directions in the evening, the owner fetched us, lovely of him) there is absolutely nothing to complain about. This is a place you don't want to close with curtains, you just lie and stare at the stars. Then there is a swimming pool between somewhere and nowhere - so beautiful. Would like to stay longer next time. Just ensure you take enough food and provisions with, because you shouldn't get in your car to go shop every day, no, you should stay and enjoy the surroundings. The house is exceptional and very neat. Thank you.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Sprakeloos - stunning.

Sjoe, wat 'n ongelooflike mooi plekkie (afgesien van swak padaanwysers in die aand, het die eienaar ons langs die pad kom haal - dierbaar van hom) is daar absoluut niks om oor te kla nie. Dis 'n plek waar jy nie 'n gordyn wil toemaak nie, jy lê net en kyk vir die sterre. Dan is daar tot 'n swembad daar tussen nêrens en êrens ... so pragtig. Sal ook volgende keer langer daar wil bly. Maak seker jy vat genoeg kos en voorraad, want daar moet jy nie elke dag in 'n kar spring en gaan 'shop' nie, nee, jy moet die omgewing geniet. Die huisie is baie besonders en netjies. Baie dankie.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you Daisy for your very kind comments. I will look forward to your return visit.
Best wishes,
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Jurgen S - Feb 2017
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
4/5
Location
2/5
Safety
4/5
Value for money
3/5
Jurgen S
With spouse/partner

Quiet and you can appreciate the nature.

Not for people who are looking for a traditional camp, but for those who go to appreciate nature without leaving a footprint. Keep in mind that it is an eco-resort, so if there are luxuries that you need you have to take it with you. Owner is very helpful and very friendly and helps you to enjoy the best of the environment.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Lekker stil en kry kans om die natuur te waardeer.

Nie vir mense wat 'n tradisionele kampplek soek nie, maar wel vir die mense wat gaan om die natuur te waardeer sonder om jou "footprint" te los. Let op dat dit 'n eco-resort is, so as daar luxuries is wat jy nodig het, bring dit saam. Eienaar is baie behulpsaam en baie vriendelik en help om die beste van die omgewing te geniet.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you for your comments, Jurgen.
We did point out that being an eco-resort luxuries were never mentioned. But I did provide you with electricity which wasn't advertised. At R 75.00 pp not so much can be expected.
Best wishes,
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Dennis G - Nov 2016
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Dennis G
With spouse/partner

Paradise found.

Carina and I have found paradise! What a fantastic place, the facilities, the views and the tranquillity! This is, in our view, the best accommodation we have made use of in our travels around the country. It was great sitting on the deck, enjoying a glass of wine, the fire going for the braai and watching the sun setting. Listening to the birds and watching the colours change as the sun went down was special. Carina and I will be back and for a longer stay! Jeff, it was great meeting you and thanks for the two books - I should have asked you to autograph them!

Annatjie K - Oct 2016
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
4/5
Location
4/5
Safety
4/5
Value for money
5/5
Annatjie K
With spouse/partner

Lovely, peaceful place close to nature.

It was a lovely, peaceful place, neat and the people friendly. The road there is a bit difficult to reach as there are no GPS coordinates.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Heerlike, rustige plek na aan die natuur.

Dis 'n baie lekker rustige plek, netjies en mense is vriendelik. Die pad daarheen is net bietjie moeilik bereikbaar omdat daar nie GPS-koördinate is nie.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Johan N - Oct 2016
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
4/5
Location
4/5
Safety
4/5
Value for money
4/5
Johan N
With spouse/partner

Very nice and value for money.

Very clean and neat. Friendly, helpful service. Small stand and uneven.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Baie goed en waarde vir geld.

Baie skoon en netjies. Diens vriendelik en behulpsaam. Staanplek net baie knap en ongelyk.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Hello Johan,
Thank you for your stay, I'm sorry that I didn't see you before you left. I appreciate your comments and I will level the sites before your next visit. I hope that you will stop here for the Meringspoort Marathon 2017.
Best wishes,
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Renate M - Jul 2016
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
4/5
Location
4/5
Safety
4/5
Value for money
5/5
Renate M
Family with young children

Enjoyable and peaceful family time.

Quiet and relaxing time had by all. Will definitely visit again.

Jacques E - Jul 2016
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Jacques E
Family with young children

Dit was 'n ongelooflike lekker kuier met 'n fantastiese uitsig.

Ons was aangenaam verras met ons aankoms. Ons is mal oor die plek en sal dit beslis aanbeveel. Die omgewing is prentjiemooi en die huis het die mooiste uitsig oor die vallei. Baie lekker gebly.

Japie J - Jul 2016
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Japie J
With spouse/partner

Pragtige, vriendelike, ontspanne plekkie.

'n Heerlike houthuisie vol boeke en met 'n huislike atmosfeer. Die enigste negatiewe kritiek is dat die opdra van bagasie bietjie moeilik is omdat dit effens steil is. Ouer mense sal dalk sukkel. Maar die sterre is ongelooflik helder en die volstruise maak heelnag musiek en dis sommer lekker. Vriendelike diens. Die omgewing is ook baie mooi.

Elana H - May 2016
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Elana H
With spouse/partner

'n Stukkie hemel op aarde.

Was 'n heerlike tydjie. Dit was rustig, veilig, vol natuur en vars lug. Sal vir seker weer gaan, sommer in die nabye toekoms. Baie dankie Travelling Tortoise dat julle jul stukkie hemel met ons gedeel het.

Leon N - May 2016
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
4/5
Location
4/5
Safety
4/5
Value for money
4/5
Leon N
With spouse/partner

Uniek en ekovriendelik.

Lekker stil tussen die volstruisplase. Geen stadslawaai nie. Neem muskietafweermiddel saam ingeval 'n muskiet jou in die nag pla. Die sonkrag werk goed. Jeff ontvang jou natuurlik baie vriendelik. Het agtergekom dat hy ook 'n skrywer van 'n hele paar boeke is.

Prof. Alfred B - Apr 2016
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Prof. Alfred B
With spouse/partner

'n Interessante verblyfkonsep.

Ons verblyf het een aand behels op pad na die Baviaanskloof. Die staanplekke is baie knap en ons sou gesukkel het met enige iets meer as ons tweemantent. Besoekers met groot voertuie en boswaens gaan knor. Die staanplekke is nie baie gelyk nie en jy moet seker maak jy slaap "opdraand". Die fasiliteit is splinternuut. Alles is dus nog mooi skoon en werk goed. Beslis baie potensiaal as basis om die gebied te verken.

Paul V - Mar 2016
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
4/5
Location
3/5
Safety
5/5
Value for money
4/5
Paul V
With spouse/partner

Skoon, netjies omgewingsvriendelike verblyf met asemrowende uitsig tussen die berge.

Beslis 'n moet indien jy wil deel wees van 'n omgewingsvriendelike omgewing. Die eienaar, Jeff, het werklik uit sy pad gegaan om die toeriste/besoekers bekend te stel aan omgewingsvriendelikheid. Die skoon en netjiese chalet is goed toegerus met al die benodigdhede. Voorwaar 'n plek waar 'n mens net rustig kan raak en die omgewing inadem. Ek sal beslis weer Travelling Tortoise besoek en ek sal seker maak dat meer mense hierdie ervaring kan meemaak.

Ireney M - Mar 2016
Overall score