The easiest way to find and book accommodation across South Africa!
GREAT
SAVINGS
EASY
BOOKING
SECURE
PAYMENT
 at The Travelling Tortoise Retreat | TravelGround
+56

The Travelling Tortoise Retreat

140 reviews
Self Catering

Review Summary

4.8 out of 5from 140 reviews for The Travelling Tortoise Retreat
Cleanliness
4.8/5
Service
4.8/5
Location
4.7/5
Safety
4.9/5
Value for money
4.8/5
Amy W - Jun 2021
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
4/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Amy W
With spouse/partner

Wonderful views and a unique experience.

We had such fun at the Travelling Tortoise on our honeymoon! This place is a must for those who like spending time in nature in a relaxed, off-the-grid setting. The Travelling Tortoise offers many different and unique experiences that are a must on any trip. We had so much fun in the hot tub and exploring the farm in the morning. We will be back for more.

Hottie O - Jun 2021
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Hottie O
With friends

Nicely located in the country and in nature.

Just follow Jeff's directions and it is easy to find. Everything was prepared with care.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Oulik in die platteland en natuur geleë.

Volg net Jeff se aanwysings en dit is maklik om te bereik. Alles met sorg voorberei.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Erica J - May 2021
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
4/5
Value for money
5/5
Erica J
Family with teenagers

Lovely atmosphere in a relaxing environment.

The pool and hot tub was amazing.

Rene D - Apr 2021
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
5/5
Value for money
4/5
Rene D
Family with young children

Wonderful stay!

Lovely place, close to De Rust town. Jungle Gym for the children and beautiful swimming pools. And the hot tub was a real treat! Added to our list of favourites.

Andrea V - Apr 2021
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Andrea V
Family with teenagers

The owner, Jeff, was extremely hospitable.

Location for us is a little far out to go back and enjoy anytime soon, but it was a stop over for us and we would have loved an extra day or two to enjoy it there. We will go back the next time we do a road trip that way again for sure.

Adele R - Mar 2021
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
5/5
Value for money
4/5
Adele R
With spouse/partner

Heerlik rustig en energiser.

Die eienaar is self betrokke en ontvang elke gas. Hy gaan uit sy pad om almal te akkommodeer.

Liesl J - Mar 2021
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Liesl J
With spouse/partner

Stil en rustig.

Hierdie plek is ideaal as jy wil wegkom uit die stad en net die natuur wil geniet. Die sonsondergang en sterre is iets wat jy kan geniet terwyl jy rustig in 'n Jacuzzi ontspan.

Charlotte D - Mar 2021
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
4/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
3/5
Charlotte D
With spouse/partner

Baie rustig, veral as jy van die stad wil wegbreek. Sal net graag ‘n haardroër wou gebruik

Lekker privaat, baie rustig, mooi uitsig.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you for your stay, albeit only one night.
I'm sorry that we couldn't provide the air-conditioning and microwave that you expected.

The Travelling Tortoise Retreat
Kobus T - Mar 2021
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
4/5
Kobus T
Family with young children

Baie mooi omgewing - Lekker gekuier

Lekker plek om uit te rus.

Lieze Olivia L - Mar 2021
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Lieze Olivia L
With spouse/partner

Heerlik ontspannend!

Lieflike verblyf, baie netjies en skoon. Swemgeriewe is puik! Perfekte plek om bietjie weg te kom van besige stadslewe!

Lillian B - Feb 2021
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Lillian B
With spouse/partner

Really lovely and quiet.

Friendly, good advise on local to do's, enjoyed the time to relax and unwind, splendid jacuzzi under the stars!

Marina V - Feb 2021
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
4/5
Location
4/5
Safety
5/5
Value for money
4/5
Marina V
With spouse/partner

Lekker stil omgewing, ruim genoeg en pragtige uitsig.

Sien sterre.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you for writing your review, and your star ratings.
I'm sorry that we fell down in so many departments. Can do better, as they say.

The Travelling Tortoise Retreat
Christien G - Jan 2021
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Christien G
Family with teenagers

Uitstekend.

Wonderlike plek om een met die natuur te wees, en net te rus.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Hi Christien,
Thank you for your complimentary review , which illustrated how much you liked staying in The Hares Lair.

The Travelling Tortoise Retreat
Pieter B - Jan 2021
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Pieter B
With spouse/partner

Fantastiese opset, pragtige ligging en uitstekende kliëntediens ontvang vanaf Jeff.

Skoon, goed toegerus, gerieflike kommunikasie met opsigter/eienaar. Sal vir seker hom aanbeveel en sal self weer daar kom bly.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you, Pieter, for sharing your experince here. Your comments and rating naturally go a long way to encourage other guests.

The Travelling Tortoise Retreat
Megan V - Jan 2021
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Megan V
Family with young children

Baie lekker en baie mooi huis.

Die swembad was die hoogtepunt.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Many thanks Megan for your review. I'm happy that you and your children enjoyed our facilities.
Thank you,
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Lex K - Jan 2021
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Lex K
With spouse/partner

Very restful, wonderful to be in nature. The quirky cabin Hares Lair was a delight, made me think of a Hobbit's house. Jeff is a great host.

In a farming area, could hear the sheep across in the valley. Was nice to get away from the hustle and bustle of daily life.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you, Lex and Declan, for visiting us and your glowing review. Also, thank you for your interest and ideas for my next project. Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Chris V - Jan 2021
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
4/5
Value for money
4/5
Chris V
With spouse/partner

Sielerus.

Pragtige omgewing, natuur en uitsig. Baie gerieflik en baie vriendelik ontvang.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you, Chris, for choosing The Travelling Tortoise. I hope that most of your expectations were met and your stay a happy one.

The Travelling Tortoise Retreat
Isabeau J - Jan 2021
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Isabeau J
With spouse/partner

Rustig en goed vir die siel.

Traveling Tortoise is goed geleë naby De Rust, maar ver genoeg om te voel asof mens werklik ’n wegbreek geniet. Ons was in die Geometric en ons het rustige sonserondergange geniet in die warmwaterbad. Die swembad is ook lieflik en baie waardeer in Desember. Die hut is eenvoudig, maar het alles wat jy nodig het en voel so spesiaal.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you, Isabeau, for your complimentary review, much appreciated. It's rewarding to know that our efforts are worthwhile. Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Stella B - Nov 2020
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Stella B
With friends

Lekker rustige wegbreek.

Dis ’n lieflike houthuisie in ’n rustige area waar mens kan ontspan en lekker kuier met vriendelike mense.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you, Stella, for your great review. I'm glad that we lived up to your expectations. Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Marizel V - Nov 2020
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Marizel V
With spouse/partner

It is a true gem in the Klein Karoo.

Breathtaking views and thoughtfully laid out wooden cabins that makes for an unforgettable experience.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Many thanks, Marizel, for your wonderful review. I'm glad that you won't forget us. Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Alicia D - Oct 2020
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Alicia D
With spouse/partner

It was lovely relaxed and Jeff was very helpful.

Views are breathtaking of the stars at night in the Jacuzzi, the quietness away from city life was perfect

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you, Alecia, for your show of appreciation, makes it all worthwhile.

The Travelling Tortoise Retreat
Dawie J - Sep 2020
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Dawie J
With spouse/partner

Baie lekker gekuier. Rustig, privaat en veilig.

Ons het net een nag oorgebly en dit was baie lekker. Alles is nog nuut , maar die kussings moet seker nog ingelê word. Hulle was te hard om op te slaap. Verder geen klagtes nie.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you, Dawie, for your 5-star review. I'm pleased that we met all your requirements. Jeff

The Travelling Tortoise Retreat
Robert M - Sep 2020
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
4/5
Location
4/5
Safety
4/5
Value for money
4/5
Robert M
With spouse/partner

Well equipped cottage,clean and relaxing close to De Rust and Merringspoort

Wonderful and chilled place

The Travelling Tortoise Retreat's response

So sorry that you marked us down in so many departments.
Although having arrived in unsuitable car when it was clearly stated a 4x4 was necessary, me running you up I think constituted customer service.

The Travelling Tortoise Retreat
Callee D - Sep 2020
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Callee D
With spouse/partner

Your shell away from home!

We cruised into the traveling tortoise to escape the rate race. The hot jacuzzi really got us out of our shells, while the stunning views and rustic accommodation really tipped the scales in favour of this one of a kind Karoo gem. I'd say let the hare win the race because this tortoise found where he's staying.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you, Callie so much for the most imaginative review that I've received.

Jeff

The Travelling Tortoise Retreat
Hugolene R - Sep 2020
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Hugolene R
With spouse/partner

Very rustic. Very neat. Lovely experience.

Really enjoyed the quiet. The view from The Hare's Lair cottage is beautiful and the cabin itself a lovely experience. Very spacious with everything you need to enjoy you stay. Jeff Glazier, the owner, very pleasant and helpful.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Really please that you liked your stay in our Hobbit home, and thank you for your review. Thank you Hogolene.

The Travelling Tortoise Retreat
Julie D - Sep 2020
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
4/5
Location
4/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Julie D
With spouse/partner

Peace and quiet, a home away from home.

Beautiful views with pleasant accommodation. Loved the hot tub.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you for your visit Julie, I'm sorry that we fell down on a number of points.

The Travelling Tortoise Retreat
Antoinette M - Sep 2020
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
4/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
4/5
Antoinette M
With spouse/partner

So good that we extended our stay a further night. A wonderful chalet appointed with all that is necessary for a quiet retreat.

Thoroughly enjoyed the peace and quiet, and the joy of a well appointed, very comfortable and thoroughly charming chalet. A very pleasant eco friendly get-away. Hot tub worked a treat. Highly recommended. The absence of TV, Wi-Fi, etc adds to the downtime experience. Food for the soul destination.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you, Antoinette, for paying us a visit and your kind review.

The Travelling Tortoise Retreat
Alma P - Sep 2020
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Alma P
With spouse/partner

Excellent value for money and the best weekend we had in ages!

If you love nature and need a break from the hazel and dazel of your every day living, this is the place to go! The houses are neat and well equipped, just love the character and uniqueness of it. The hot tub is a must to sit there at night and watch the stars in the heart of the Karoo is an experience to treasure for life. Jeff is the perfect host and lets you feel so at home.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you, Alma, for your glowing review. It's pleasing to know that what we strive for here is appreciated by our guests.
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Ryno D - Sep 2020
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Ryno D
With spouse/partner

Baie aangenaam en sal definitief weer daar gaan bly.

Sal dit aanbeveel vir enige iemand wat net 'n bietjie wil wegkom. Vriendelik ontvang en dadelik laat welkom voel. Baie lekker gekuier en sterre is besonder mooi. Sal definitief weer daar gaan bly.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Hi Ryno,
Thank you for spending the weekend with us and we are pleased that we lived up to your expectations.

The Travelling Tortoise Retreat
Betsie C - Aug 2020
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Betsie C
With spouse/partner

Dit was 'n wonderlike ervaring in 'n fraai blyplekkie. Gaan beslis weer daar kuier. Jeff is 'n ingeligte gasheer.

Hierdie is 'n oulike plekkie vir mense wat iets anders as die gewone blyplekke verkies. Die "Jackal's Den" waar ons oornag het is soos iets uit 'n feëtjie se towertuin met die ronde deur en sinkstort. Die pad is steil en vol los klippe, maar die uitsig maak elke meter se opry die moeite werd.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you, Betsie, so much for your very complimentary review, I'm glad that The Jackals den lived up to your expectations.
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Estelle F - Aug 2020
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Estelle F
Individual traveler

'n Stukkie hemel op aarde.

Knus blyplek met die wonderlikste uitsigte. Baie verskillende plantspesies. Net reg vir wegkom en bykom.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you Esteller for your stay in The Padloper.
I hope that you relaxed and left sufficiently rested to continue with your very stressful job.
I was please that you took so much interest in the bush and its plants and our general environment.
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Sandra K - Mar 2020
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Sandra K
With spouse/partner

Pragtige uitsig, stilte en rustigheid.

Hier skakel jy af, ontspan en rus. Sal beslis weer gaan.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you for visiting our new Jackals Den and you were happy with what it offered.
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Deon J - Mar 2020
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Deon J
With spouse/partner

Heaven on earth.

Jeff, you have created a piece of heaven on earth. Thank you for the pleasant reception. The view was awesome and the sound of only the wind and birds was food for one's soul. Thank you also for filling outside spa bath. The traveller don't pay for a place to sleep, you pay for a piece of heaven on earth and rest for your soul. Thank you Jeff, you're a true gentleman and host.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you, Deon, for your very complimentary review, I'm glad that we got it alright for you.
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Dirk T - Mar 2020
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Dirk T
With spouse/partner

Vredevol, stilte, natuur, goed vir die siel.

Die was ons tweede stop op ons wittebrood. Ons was verwelkom met die mooiste natuurbeeld met so paar houthuisies teen die berg op. Jeff het ons regtig mooi rondgewys en verduidelik hoe als werk. Sjampanje (a.g.v. die wittebrood) was 'n lekker geskenk om te kon geniet in die hot tub terwyl die son ondergaan. Daarna was ons gegroet met 'n hemelruim vol sterre, steeds in die hot tub. Die plekkie is goed uiteengesit met alles wat jy nodig het. Jy bring letterlik net jou kos en drinkgoed. Ons sal defintief weer terugkom! Baie dankie.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you both for allowing us to be part of your honeymoon, it was a pleasure.
My Afrikaans is poor but what I managed to read I think was good. We wish you all the best and hope that you have a long and happy marriage.
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Andries S - Feb 2020
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Andries S
Family with young children

Baie rustig, oop, al die nodige geriewe.

Die area is baie stil en is reg as mens net wil ontspan. Al die geriewe is op die perseel en jy het vrye toegang tot als.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Many thanks for visiting us, Andries, I'm so glad that you enjoyed your stay.
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Jacques V - Feb 2020
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Jacques V
On business

Awesome place if you like the outdoors. Friendly, helpful host. He's willing to help you even when the mistake was on your side.

Great setup in the mountain. We had the nicest evening with a braai. The host even offered us another house to accommodate us. The houses is very warm so I would suggest putting in a fan or something for the nights. Other than that everything has blown our minds! Great place and would go back there anytime.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you, Jacques, for your enthusiastic review, much appreciated.
P.S. the fan was in the cupboard.
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Joanine M - Feb 2020
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Joanine M
With spouse/partner

Fantastic getaway.

We had a fantastic getaway weekend. Best view. If you need to get away from everything, this is the one for you. Very clean and a nice swimming pool. Lovely hot tub watching the sunsets. Thank you Jeff for you friendliness. We are definitely coming back and you are an amazing writer.

The Travelling Tortoise Retreat's response

I'm glad that we lived up to your exceptions, and our efforts were appreciated and it's so kind of you to say so.
Thank you,
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Elize K - Feb 2020
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Elize K
With spouse/partner

We had a wonderful time at Travelling Tortoise.

It was a lovely place to stay, very quiet and a very good place to relax and rest. Visiting there in February was maybe not such a good idea, because of temperatures around 40°, but we can not fault anything about our visit! Hospitality and service was excellent! Thank you Jeff!

The Travelling Tortoise Retreat's response

It's always nice to read that we were without fault, thank you so much for you very high ratings.
Yes, it was very hot during your stay, AC has been suggested many times, but impossible when off the grid.
Please return in cooler times.
Thank you once again.
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Margaret S - Feb 2020
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
4/5
Location
4/5
Safety
4/5
Value for money
4/5
Margaret S
With spouse/partner

Ons wou nie daar wegry! Die ideale plek vir batterye herlaai.

Wil so gou moontlik weer gaan.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you Mageret for visiting us. Sorry that you thought that I fell down on customer service.
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Nadine D - Feb 2020
Overall score
Cleanliness
3/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Nadine D
With spouse/partner

Very pleasant and the host was superb.

It was wonderfully rustic and cosy.

The Travelling Tortoise Retreat's response

We appreciated you kind words.
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Kayla S - Jan 2020
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Kayla S
With spouse/partner

The visit at The Traveling Tortoise Retreat was breathtaking.

We couldn't have asked for better holidays. Definitely worth the money and drive from Wellington to The Traveling Tortoise Retreat. Will definitely use Jeff's services again. He was an excellent host!

This review has been translated,click hereto view the original version.

Die kuier by The Travelling Tortoise Retreat was asemrowend.

Ons kon nie vir beter vakansie gevra het nie. Was definitief die geld en rit vanaf Wellington na The Travelling Tortoise Retreat werd. Sal definitief weer gebruik maak van Jeff se dienste. Hy was 'n uitstekende gasheer!

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you Kayla for your visit and your great review.
We will meet again I know.

The Travelling Tortoise Retreat
Elton G - Jan 2020
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Elton G
Family with young children

Beste in die weste.

Beste waarde vir geld.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you for your visit, Elton, and your high rating.

The Travelling Tortoise Retreat
Peter H - Jan 2020
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Peter H
With spouse/partner

Peace and tranquility in Hares Lair.

A great stay. Jeff a perfect host, checks you in and out, leaves you alone during your stay. The place is spotless and equipped with everything you need. We even experienced a Karoo thunderstorm and plenty of rain. The swimming pool is a little walk away which is great as you then have privacy in your unit. The gravel road is good and we did it with ease in a Opel bakkie. We will be back.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Very pleased Peter, that you you enjoyed you stay and happy with what we offered.
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Annelise M - Jan 2020
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
4/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
4/5
Annelise M
With spouse/partner

Heerlik - lekker gerus.

Ons het heerlik gekuier. Dit is baie stil en die uitsig is iets besonders, veral as jy die oggend op die balkon uit loop en jy hoor al die voëltjies se geluide. Dit is hemels. Die swembad en Jaccuzi is 'n heerlike lafenis so in die hitte. Sal definitief Travelling Tortoise aanbeveel.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you for your kind words, much appreciated.

The Travelling Tortoise Retreat
Len H - Jan 2020
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
4/5
Value for money
5/5
Len H
Family with teenagers

Fantastic, peaceful, relaxing.

Awesome stay, Jeff has done a great job to create the perfect getaway from the crazy city life.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you all for visiting us and your complimentary review

The Travelling Tortoise Retreat
Cynthia C - Dec 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Cynthia C

Baie ontspannend en vredevol.

Pragtige plekkie vol karakter. Sterrekyk is fenominaal en bosveldatmosfeer was baie lekker.

The Travelling Tortoise Retreat's response

I much appreciated your very complimentary review Cynthia.

The Travelling Tortoise Retreat
Ben D - Nov 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
4/5
Value for money
5/5
Ben D
With spouse/partner

Rus en vrede.

Akkommodasie was presies waarna ons gesoek het - back to basics. Ons was in die klein eenheid alleen op die koppie - slegs toeganklik met 4x4. Geen TV, geen internet, pragtige natuurskoon. Stilte. Skoon lug. Hierdie is vir mense wat regtig wil wegkom van almal en alles maar tog naby genoeg aan klein dorpie (De Rust) is vir enige voedsel, restaurant of ander benodighede. Sal definitief weer hierheen wil gaan.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Good day Ben,

Many thanks for visit to The Padloper and appreciation of it's 'yesterdays' style.
Also glad that you spent time in our little town and liked what it had to offer.

The Travelling Tortoise Retreat
Liza E - Nov 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Liza E
With spouse/partner

Wonderful.

Very peaceful, house is well equipped. Jeff is a good host. The view was breathtaking and the hot tub is a winner.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Wonderful.

Heerlik rustig, huisie baie goed toegerus. Jeff is 'n baie goeie host. Die uitsig was asemrowend en die hot tub is 'n wenner.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Good day Liza,

Thank you for spending the week with us, and your appreciation of what we offered.

The Travelling Tortoise Retreat
Laurentia M - Nov 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Laurentia M
With spouse/partner

Awesome.

My fiance travels very rushed. For him, the tranquillity was heavenly. He even read books, switched off, slept through the day and braai'd in the evening with natural sounds in the background. It was worth the getaway!

This review has been translated,click hereto view the original version.

Asemrowend.

My verloofde reis baie gejaagd. Vir hom was die rustigheid hemels. Hy't selfs boekgelees, afgeskakel, geslaap deur die dag en in die aand gebraai met natuurgeluide in die agtergrond. Dit was die wegbreek werd!

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Good day Laurentia,

Thank you both for your visit and your review. I'm glad that we lived up to your expectations.

The Travelling Tortoise Retreat
Denise J - Oct 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Denise J
With spouse/partner

Great place, Jeff is most attentive and The Padloper Cabin was amazing!

We loved the two nights spent at The Padloper Cabin. It is stylish and special.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank your visit, Denise, and embracing any problems that off the grid living throws at you.
Much appreciated.

The Travelling Tortoise Retreat
Gerhard F - Oct 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Gerhard F
With spouse/partner

Baie mooi en rustig.

Het baie lekker gebly in die Hinge Back-huis. Baie netjies en goed toegerus. Die uitsig en sonsondergang is iets om te beleef. Sterrekyk in die warm bad ook 'n moet. Sal dit aanbeveel vir enige iemand wat wil wegbreek van die gejaag van die stad.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Many thanks Gerhard, for your kind review. We were pleased to be part of your honeymoon.

The Travelling Tortoise Retreat
Welma G - Oct 2019
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Welma G
With spouse/partner

Baie lekker as jy hou van "off the grid" bly.

Stort kan gerus opgradeer word en waterdruk definitief 'n probleem.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you for your review and visit, all be it brief.

The Travelling Tortoise Retreat
Jacob M - Sep 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Jacob M
With spouse/partner

Mind and soul rejuvenated.

Relaxed and refreshed.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you for your review, I'm happy that you left us refreshed.

The Travelling Tortoise Retreat
Andre K - Sep 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
3/5
Safety
5/5
Value for money
4/5
Andre K
Family with teenagers

Heerlike wegbreek en ontspanne atmosfeer.

Dit is afgesonder, stil, goed toegerus, skoon en netjies. Die eienaar is baie behulpsaam. Die houtvuur-borrelbad was 'n wenner. Ons kon as gesin gesels, want selfone moes buite die bad bly. Die enigste uitdaging is die pad daarheen ─ kleiner sedanmotors mag dalk sukkel.

The Travelling Tortoise Retreat's response

I'm glad that our chalet and what we offered lived up to your expectations.

The Travelling Tortoise Retreat
Melanie B - Sep 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Melanie B
With friends

A lovely, eco-friendly retreat, far enough away from towns to be peaceful and close enough to be convenient.

What a great find this was! Our host Jeff was helpful and friendly and the units were comfortable and well equipped with beautiful views. We all loved the hot tub and the hike up into the hills. Great value for money and we really appreciated the efforts made to be eco-friendly without taking away our comforts. Set far enough away from towns to be quiet and peaceful, yet close enough to towns for stores and site seeing to be convenient.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you, Melanie, for showing your appreciation for what we offered. Much appreciated.
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Christo V - Sep 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Christo V
With spouse/partner

Ongelooflik.

Ons het die ontspannendste naweek gehad. Jeff, die eienaar, het in al ons behoeftes voorsien en uit sy pad gegaan om ons verblyf nie net gemaklik nie, maar onvergeetlik te maak. Die hobbit-huis waarin ons gebly het, is iets buite hierdie wêreld en ek sal dit aanbeveel vir enige paartjie. Terwyl ek gereeld reis, kan ek eerlikwaar sê dat dit een van die skoonste plekke is waarin ek nog ooit gebly het. Ons sal sekerlik terugkom om die rustigheid, die berge teen sononder en die houtvuurbad te geniet.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Absolutely amazing.

We had the most relaxing weekend away. Jeff, the owner, saw to our every need and went out of his way to make our stay not only comfortable, but memorable. The hobbit house we stayed in is something out of this world and I would recommend it to any couple. As I frequently travel I can honestly say that it is one of the cleanest places I have ever stayed in. We will surely be back to enjoy the peace and quiet, the mountains at sunset and the woodfired hot tub.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you, Christo, for your very kind review and appreciation of our setup in all it's aspects.
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Danielle F - Sep 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Danielle F
With spouse/partner

Wow.

Absolutely amazing! Worth every minute and cent.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you, Danielle, for your succinct review, It said it all. Very much appreciated.
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Tania S - Aug 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Tania S
Family with young children

'n Sielvakansie.

Travelling Tortoise is 'n heerlike wegbreek en die perfekte plek om off the grid te herlaai. Ons gaan beslis weer!

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you Tania for your visit.
I'm please that your family appreciated what we offered and you took the time to review in such a complimentary manner.

The Travelling Tortoise Retreat
Carel En Adele V - Aug 2019
Overall score
Cleanliness
1/5
Service
2/5
Location
3/5
Safety
3/5
Value for money
5/5
Carel En Adele V
With spouse/partner

Not what I'd expected.

Got there late afternoon and owner forgot we were coming. Room was not ready and we had to wait in the car for him to fix it. Room was not clean. Glasses full of cobwebs. Second bedroom beds were full of sand and grass. Jacuzzi was never filled with water. Braai was not clean. Would not recommend it to my friends.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Nie wat ek verwag het nie.

Het laat middag daar aan gekom en eienaar het vergeet ons kom. Kamer was nie reg nie en ons moes in die kar wag vir hom om dit reg te maak. Kamer was nie skoon nie. Glase vol spinnerakke. Tweede slaapkamer se beddens was vol sand en gras. Jacuzzi was nooit vol water gemaak nie. Braai was nie skoon nie. Sal dit nie aanbeveel aan my vriende nie.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

The Travelling Tortoise Retreat's response

I'm very sorry Carel, that we were not ready for you. I'm afraid this was because of my poor admin.
With regards to the hot tub, I did stress that when required, I will fill it, guests expect freshwater. I then heat it, and that takes an hour and a half.
I'm sorry that the second bedroom wasn't prepared. Being a couple I didn't expect that you would need it.
I take full responsibility for cobwebs in the glasses. Being on a farm in the little Karoo, nature soon takes over.
Sorry once again that you had a poor experience here.

The Travelling Tortoise Retreat
Alwin D - Aug 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
4/5
Value for money
5/5
Alwin D
Family with young children

'n Besonderse oulike plek.

Jeff is werklik 'n karakter met visie en sy Travelling Tortoise Retreat is werklik besonder oulik!

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you Alwin for your visit and your review, it is much appreciated.
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Magda P - Aug 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Magda P
With spouse/partner

Tranquil, geen woord wat reg klink in Afrikaans wat die rustigheid so goed kan beskryf nie.

Die verwelkoming was vriendelik, die landskap kan geen kunstenaar op doek regverdig nie. Dankie aan Jeff, ons sal weer kom. Highly recommended.

Silver M - Aug 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Silver M
With friends

It's fantastic and so relaxing.

The Traveling Tortoise is one of the best ever. It's so calm and relaxing.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Many thanks for bringing your colleagues and saying that you appreciated what we have to offer.
Much appreciated,
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Belinda N - Jul 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Belinda N
With spouse/partner

Tranquil.

House was very neat with what you needed. We received a lot of hospitality. The place for just being quiet and I wish we could spend more time on that veranda with the amazing view but the weather didn't want to play along. Will definitely come again.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Rustig.

Huis was baie netjies met als wat jy nodig het. Ons is baie gasvry ontvang. Die plek vir net rustig wees en ek wens ons kon meer op daai stoep met die ongelooflike uitsig kuier maar die weer wou nie saamspeel. Sal beslis weer kom.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Many thanks, Belinda, for staying with us and I'm so glad that you enjoyed your stay and give such a complimentary review.
Very much appreciated.

The Travelling Tortoise Retreat
Jean-mari B - Jul 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Jean-mari B
With spouse/partner

Kos vir die siel!

Kos vir die liggaam is nie genoeg nie, daar moet voedsel vir die siel wees! En dit is presies wat The Travelling Tortoise Retreat vir ons tydens ons besoek gedoen het. Dit was die perfekte wegbreek van ons besige lewens en ons was mal oor die borrelbad onder die oop sterre! Dankie Jeff, vir jou vriendelikheid en 'n uitstekende gasheer!

This review has been translated,click hereto view the original version.

Food for the soul!

Food for the body is not enough, there must be food for the soul! And that is exactly what the Travelling Tortoise did for us on our visit. It was the perfect break away from our busy lives and we loved the hot tub under the open stars! Thank you Jeff for your friendliness and being an excellent host!

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Many thanks for your very complimentary review, I'm glad that you found a place to relax, away from your busy lives.
Jeff

The Travelling Tortoise Retreat
Cornelius M - Jul 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Cornelius M
Family with young children

Outstanding location and very peaceful just outside of De Rust.

Jeff's place is very clean and neat and his communication is good. We didn't have any problems to find the place. Would definitely recommend.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Uitstekende ligging en rustigheid net buite De Rust!

Jeff se verblyf was skoon en netjies, en sy kommunikasie baie goed. Ons het geen probleem gehad om die plek te kry nie. Sal dit definitief aanbeveel.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you for your complimentary review, Cornelius.

Yes, I agree, we are difficult to find. I stress the fact that GPS will take you down a wrong road hence why I send guests additional directions.

Regards,
Jeff

The Travelling Tortoise Retreat
Elizna S - Jul 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Elizna S
Family with young children

Waarde vir geld! Wens ons kon langer bly.

The Angulate is 'n lieflike kothuis met pragtige uitsig - baie ruim, skoon en netjies. Die warm bad is 'n heerlike ervaring! Die uitsig is lieflik en wanneer dit donker word, die mooiste sterre. Ons het heerlik gebly. Wens ons kon langer kuier.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you Elizna for your complimentary review. I’m glad that your family enjoyed their stay, and appreciated the hot – tub. We would love to see the images you said you would send.
Best wishes,
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Eric M - Jul 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Eric M
With spouse/partner

Amazing.

Absoluut die geld werd. Pragtige omgewing en natuurskoon. Eienaar baie gasvry en behulpsaam.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you, Eric, for staying with us and showing your appreciation with your excellent review.

The Travelling Tortoise Retreat
Merle A - Jul 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Merle A
Family with young children

Heerlik.

Pragtige eko-vriendelike plaas. Die eienaar, Jeff het ons self kom verwelkom en was deurentyd baie behulpsaam. Pragtige huisies met 'n lieflike uitsig. Kan dit definitief aanbeveel.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you Merle and your family for your visit, I'm glad that you appreciated your visit and reviewed it very positively.
Many thanks
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Mandy L - May 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Mandy L
With spouse/partner

Absolutely delightful.

This is hands down the best place I have had the pleasure of staying at. The quiet and serenity is blissful, and the views were stunning. It is the perfect break-away to recharge the soul. The cabin was rustic and cosy. This will definitely become a annual get-away place for us. Absolutely loved it!

The Travelling Tortoise Retreat's response

Mandy and Donovan, many thanks for your stay here. I'm glad that it exceeded your expectations. You gave me a great review.
See you next year.
Jeff

The Travelling Tortoise Retreat
Jaco V - May 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Jaco V
With spouse/partner

Unieke manier om weg te kom en net te rus.

Die blyplekke is baie uniek in die sin dat Jeff alles self gebou het. Nie die plek vir jou as jy baie luuksheid soek nie. Dis wel die perfekte plek om net weg te kom van die alledaagse lewe en jou slaap op te vang. Ons grootste kritiek is dat daar vol selfoonsein was.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you, Jaco, for your long stay in The Padloper.
I really appreciate your complimentary review.
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Yubrow C - Mar 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Yubrow C
With spouse/partner

Awesome and friendly.

Wow, will definitely visit again.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you Yubrow, and we do hope that you will visit again.
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Andre V - Mar 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Andre V
Family with teenagers

Stil en rustig in 'n baie mooi area.

Netjiese verblyf in 'n baie mooi en rustige area.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you Andre for your visit and your appreciation of it.
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Ben V - Mar 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Ben V
With spouse/partner

Rustigheid is 'n nuwe betekenis.

Aangenaam verras selfs nadat ons baie resensies gelees het voordat ons arriveer het. Pragtige voorbeeld om sonder Eskom klaar te kom. Jeff ken sy storie en ons wens hom alle voorspoed toe.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you Ben, I'm glad that you enjoyed your stay with us.
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Louwrens S - Mar 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Louwrens S
With spouse/partner

Gasvrye ontvangs deur eienaar - groot huis, lieflike uitsig en stilte!

Lekker plek om jou batterye te laai - alles baie "aards" maar baie gerieflik. Die stilte is wat ons geniet het - 'n redelike ent vanaf grootpad, maar baie goeie waarde vir geld. Sommige cottages kan net met 'n 4x4 bereik word en ons moes skuif a.g.v die feit dat ons nie by die bespreekte blyplek kon uitkom nie - maak kliënte asb. bewus van die feit! Baie gasvry ontvang.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you for your visit Louwrens and your complimentary review.
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Genevieve W - Feb 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Genevieve W
With spouse/partner

Fantastic value for money.

Highly recommended to all looking for a getaway. The chalet was outstandingly equipped and everything was clean and neat. The warm bath underneath the stars was a winner.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Fantastiese waarde vir geld.

Sal die Travelling Tortoise aan enigiemand aanbeveel wat 'n wegbreek wil hê. Die chalet was uitstekend toegerus en alles was skoon en netjies. Die warmbad onder die sterre was 'n wenner.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you, Genevieve, I do appreciate your review.
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Madelein S - Feb 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Madelein S
With spouse/partner

Beste plek ooit!

Vriendelike diens, rustige atmosfeer, dit was net amazing. Kan nie wag om weer daar te gaan kuier nie.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you for your kind review, Madeline.
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Gordon M - Feb 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
3/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Gordon M
Family with teenagers

Peaceful place to unwind.

Nice setting a serene. Jeff was really amenable and readily available for any assistance. Road a little rugged but I coped in a sedan. If you just need to unwind this is the place to do it.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you for visiting us Gordon and your complimentary review.
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Rodney G - Jan 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Rodney G
Family with young children

Excellent.

A beautiful place with excellent views, much to see.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Hello Rodney and family,
Thank you all for your stay with us and your kind review. Looking forward to the opportunity of hosting you again.

The Travelling Tortoise Retreat
Jackie B - Jan 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Jackie B
Family with young children

Breathtaking views and relaxed environment.

If you are looking for a peaceful break away and fresh air, then this is the place to go. Awesome little break away!

The Travelling Tortoise Retreat's response

Hi Jaco,

Good to meet you and glad that you appreciated our retreat. thanks for your kind words and review.

Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Natasha J - Dec 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
4/5
Location
4/5
Safety
5/5
Value for money
4/5
Natasha J
With spouse/partner

We loved the privacy.

We stayed in Die Padloper. Perfect for a couple. Very private and safe. And the sunsets are amazing.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Hi Natasha,

Thank you for your visit and your appreciation of our secluded cabin.

Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Renier F - Oct 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
5/5
Value for money
4/5
Renier F
With spouse/partner

Aangename en rustige omgewing, skoon en netjiese verblyf in houthuise.

Alhoewel sowat 14 km buite De Rust met ongeveer 12 km grondpad daarheen, was die pad in goeie toestand. Die laaste 2 tot 3 km was 'n tipiese plaaspad, maar nogtans goed. Die huisies is teen 'n randjie geleë met 'n klipperige oprit daarheen. Die huisies is teen 'n skuinste op pale gebou. Toegang tot die huisies is met 'n steil opdraand wat indra van benodigdhede vir ouer persone kan bemoeilik, maar is nie onoorkomelik nie. 'n Swembad is op die terrein beskikbaar. Die huisies is goed toegerus met alles wat nodig is - elektrisiteit, gasstoof, yskas, koue en warm water en baie boeke om te lees. Op die balkon wat oor die vallei uitkyk, is braaigeriewe beskikbaar. Ons is baie vriendelik deur die eienaar, Jeff, ontvang. Hy het uit sy pad gegaan om ons, as bejaardes, behulpsaam te wees. Ek sal die huisvesting beslis aanbeveel.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Hi Reiner,
Thank you for your comprehensive review and your recommendation.
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Elzaane M - Oct 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Elzaane M
Family with young children

Lovely accommodation.

Lovely accommodation. Everything very clean and neat. Stunning view and very peaceful.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Lieflike verblyf.

Lieflike verblyf. Alles baie mooi skoon en netjies. Pragtige uitsig en baie rustig.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you, Elzaane, for your review I'm glad that you enjoyed your stay here.
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Emmerentia D - Oct 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Emmerentia D
Individual traveler

Alles was 100%.

Alles was 100%. Pragtige uitsig.

The Travelling Tortoise Retreat's response

100% is pretty good, thank you so much for giving it to me.
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Ella H - Sep 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Ella H
With spouse/partner

Everything you expect it to be.

Alles was perfek. Uitsigte, netheid, ligging, diens, privaatheid en rustigheid. My Golden Retriever was ook welkom.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Hello Ella,
It is very kind of you to give such a good review, it is very much appreciated.
Thank you
Jeff

The Travelling Tortoise Retreat
Calima V - Sep 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Calima V
Individual traveler

Uitstekend.

Lieflike plek met die mooiste uitsig.

Chris B - Aug 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
4/5
Chris B
With spouse/partner

Quiet, peaceful area with the most beautiful view.

Place very comfortable, clean and neat. Ideal for a peaceful getaway between nothing and nowhere. Highly recommended.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Stil, rustige omgewing met die mooiste uitsig.

Plekkie baie gerieflik, skoon en netjies. Ideaal vir 'n rustige wegbreek tussen niks en nêrens. Sal die akkommodasie aanbeveel.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you for you complimentary comments Chris, we hope to see you another day.
Best wishes,
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Wayne G - Aug 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Wayne G
With spouse/partner

Highly recommend this amazing place to stay.

We had a great stay in the cottage. The views were amazing and it was very peaceful. The cottage itself is very comfortable and well equipped. We really enjoyed our stay and would highly recommend the property. We will be back.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Hi Wayne,

It was great to host you, and a big thank you for your very generous review. I'm glad that we lived up to your expectations.
Best wishes,
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Kobus S - Jul 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Kobus S
With friends

Uitstekende diens en waarde!

Die akkommodasie is uniek en netjies, met baie karakter en rustige ligging. Die gasheer, Jeff, doen baie moeite en lewer uitstekende persoonlike diens.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you Kobus for visiting us and your great review. Much appreciated.
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Anton S - Jul 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Anton S
Family with teenagers

Tranquility in nature.

Here you find rest from your soul and you recover.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Rustigheid in die natuur.

Hier kry jou siel rus en herstel.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you Anton, for you complimentary review. We hope to see you again sometime.
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Bernhard B - Jun 2018
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
3/5
Value for money
5/5
Bernhard B
Individual traveler

Gemaklik en rustig met baie mooi uitsigte oor 'n still Klein Karoo vlakte.

Sien sterre.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Hi Bernhard,
Thank you for your visit. I'm sorry that some aspects of our accommodation were not favourable for you.
Regards,
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Nicola V - Jun 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Nicola V
With spouse/partner

Pleasant surprise and will definitely return.

What a absolutely magical place. We were so surprised at the quality of the accommodation, the facilities and all the comforts provided. The owners have thought of everything and I would highly recommend this place if you wanting to get away from the bright lights and sit back and relax.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Sorry Nicola for my late reply. Such a good review shouldn't have been left unanswered for so long. Let's hope that you come this way again one day.
Best wishes,
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Karin A - May 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Karin A
With friends

Untouched scenery, perfect break, away from technology!

Jeff was a good host and although I would not like to drive there without a bakkie or 4x4, the location was fantastic and the scenery was indescribably beautiful! The cottages are well-equipped and the bedding is tidy and clean.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Ongerepte natuurskoon, perfekte wegbreek van tegnologie!

Jeff was 'n goeie gasheer en alhoewel ek die grondpad om daar te kom nie graag sonder 'n bakkie of 4x4 sal aanpak nie, was die ligging fantasties en die natuurskoon onbeskryflik mooi! Die kothuisies is goed toegerus en die beddegoed is netjies en skoon.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you Karin, for your great review.
It isn't often that we have such a cheerful, appreciative group of ladies. Thank you all for visiting us.
Jeff

The Travelling Tortoise Retreat
Nadia R - May 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Nadia R
With spouse/partner

Dit was 'n pragtige natuurskoon.

Dit was regtig 'n baie lekker plek om te bly. Die uitsigte is asemrowend en die houthuisies is baie goed toegerus. Ons het regtig baie lekker gebly. Kan dit regtig aanbeveel.

John V - Apr 2018
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
4/5
Location
3/5
Safety
4/5
Value for money
4/5
John V
With spouse/partner

Tussen niks en nêrens in die Karoo. Rus vir die siel.

Ek en my vrou het dit baie geniet by die Travelling Tortoise te bly. Dit was so lekker om tussen niks en nêrens te wees en net die kalmte van die Karoo te ervaar. Oudtshoorn is om die draai so daar is baie om te doen in die omliggende dele. Die chalets/huisies was goed toegerus en mens het alles gehad wat mens nodig gehad het. Sal dit definitief aanbeveel.

Gustav V - Apr 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Gustav V
With spouse/partner

Dit het alles wat ons voor kon hoop, oortref.

Ons is gastehuisveterane en die een haal ons Top Vyf. Die huisie is bo-op 'n klipperige werf en 'n mens kan ver sien en dit wat jy sien is verruklik. Die nagte is stil en donker, behalwe vir 'n sterrekykbelewenis uit die boonste rakke. Die huisie self verdien 'n plek in 'n rolprent. Elke plank en balk is met ooglopende liefde vir die plek geposisioneer en geheg. Boonop is Jeff die volmaakte gasheer - hulpvaardig, geduldig en besorg sonder om indringerig te wees. Hy het selfs geduldig gebly onder die ergste provokasie toe ek my besprekingsdatums verkeerd onthou het. Hy het ons nie 'n sekonde verkwalik nie. Jy het 'n wonderlike plek en ons kan nie wag om ons vriende te vertel nie.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you Gustav for your visit to our rustic cabin over the hill. It will long be remembered in the annuls of The Travelling tortoises' history. Go well young man.
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Madele V - Apr 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Madele V
Family with teenagers

Pragtige chalets met wonderlike gasheer.

Net wat mens nodig het! Pragtige chalets met stunning badkamers. Goed toegeruste chalet.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Very sorry Michelle for my late reply. Thank you for your complimentary review, much appreciated.
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Frik V - Mar 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Frik V
With spouse/partner

Absoluut amazing. Die stilte kan jy met 'n mes sny.

Die verblyf is absoluut waarde vir geld. Die akkommodasie is gerieflik, skoon en netjies, alles werk, alles wat nodig is, is daar. Die stilte is oorverdowend en die pragtige sonsondergange het elke dag afgesluit op 'n hoogtepunt. Sal vir seker weer daar oorbly. Ons 3 dae was heeltemal te kort. Jeff, ons sien jou weer!

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you for your visit Frik and your very kind review. I'm very glad that you appreciated what we offered.
Thanks once again,
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Bernadette B - Feb 2018
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Bernadette B
With spouse/partner

Bliss, peace and quiet and Jeff is a great host.

Blissful. Loved the Padlooper Cabin.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you both for visiting us and your enthusiastic interaction with me and our accommodation. I'm sure, even though you had a good stay, the highlight was the birth of your grandchild while you were here. I know that you are there now, and I hope that all is well.
Best wishes,
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Alta J - Feb 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Alta J
With spouse/partner

Waarde vir geld, skoon en rustige omgewing.

Ons het werklik gekry waarvoor ons gegaan het, rus! Die eienaar gaan uit sy plek om in al jou behoeftes te voorsien. Ruim houthut, volledig toegerus. Ons het in die warmste tyd gegaan, maar die swembad was 'n lafenis. Ons wou nie "foefies" soos TV ens. hê nie, maar steeds gerieflik gewees, dit is als daar. Uitsig saans met mooiste sonsondergange, gerieflik na aan die "agterpaaie" wat ons wou ry asook die klein juweeltjies wat jy op platteland kry. 'n Juweel wat gerus besoek kan word. Sterk aanbeveel.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Good day Alta,

Thank you for your very complimentary review.
It is pleasing that you appreciated what we set out to achieve, especially a place to slow down and unwind
I'm glad that we met your expectations.
Best wishes to you and Peter.

Jeff

The Travelling Tortoise Retreat
Jaco E - Jan 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Jaco E
Family with young children

Baie lekker gebly!

Baie lekker gebly! Sal enige tyd aanbeveel.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Dear Jaco,

Thank you for visiting us and for your kind review.

Best wishes,
Jeff

The Travelling Tortoise Retreat
Louise V - Jan 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Louise V
Family with young children

Amazing.

Wow! What a beautiful retreat. With the warmest welcome by a fantastic author and writer Jeff and his lady friend. You made every second at your place unforgettable. In the warm days there was the dark blue waters of the sparkling swimming pool. With the most amazing views... thank you very much for these unforgettable days.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you Louise, firstly for coming to spend some of your December break with us.
Secondly, thank you for your glowing review. The comments that you made makes all our efforts worth it.
We really appreciate it.

Best wishes,
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Jeanien M - Jan 2018
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
4/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Jeanien M
With spouse/partner

Stylvol toegerus en stil.

Padloper-hut het in al ons verwagtinge voldoen. Van goiingsakgordyntjies, 'n sagte katoenduvet, genoeg lig, ouderwetse eetgerei tot 'n klein kaggel wat oorvloedig brand. 'n Wegbreek na privaatheid en werlik baie mooi.

Karen G - Jan 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Karen G
With friends

Wonderful and relaxing stay with great hosts!

Accommodation very neat, comfortable and everything you require is at hand. Beautiful views, really a place to just breathe!

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you Karen, for your great review. It is rewarding to know that what we have, pleases our guests.

Best wishes,
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Frances C - Jan 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Frances C
Family with young children

Short and sweet.

What a lovely spot! We just used this as an overnight stop, but would love to have been able to stay longer and explore some more. My only improvement would be better signage on the way in. The directions we were given were adequate, but the route is quite twisty, and a few extra signs along the way would make it easier to find.

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you Francis, for your complimentary review. I will improve the signage, I hope that it is in place for when you come for a longer stay.
Best wishes,
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Minette J - Jan 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Minette J
Family with young children

'n Vreedsame, gerieflike wegbreek-van-die-wêreld diamant in die Klein Karoo.

Jeff en die Travelling Tortoise retreat is 'n weggesteekte, off-the beaten track plekkie, met elke denkbare gerief (insluitend geen selfoonopvangs nie, heerlik!). Al die fasiliteite is netjies en gee 'n gemaklike en spesiale gevoel. Jeff is 'n vriendelike en gasvrye persoon met duidelik 'n hart van goud om in hierdie ooptes so 'n diamant op die been te bring en te bestuur. 5/5 vir selfsorg-akkommodasie.

Peter K - Jan 2018
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
3/5
Location
4/5
Safety
4/5
Value for money
4/5
Peter K
With spouse/partner

Very different which made it so enjoyable!

Well received by Jeff. Neat and tidy. Lovely views. Wonderful silence away from it all!

The Travelling Tortoise Retreat's response

Thank you for your visit Peter. Please can I ask you to add to your review that it relates to the very rustic cabin over the hill not the chalets.

Thank you,
Jeff.

The Travelling Tortoise Retreat
Belinda G - Dec 2017
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location<