The easiest way to find and book accommodation across South Africa!
GREAT
SAVINGS
EASY
BOOKING
SECURE
PAYMENT
 at Waterhouse Guest Lodge Waterkloof | TravelGround
+111

Waterhouse Guest Lodge Waterkloof

31 reviews
Guest House

Review Summary

4.4 out of 5from 31 reviews for Waterhouse Guest Lodge Waterkloof
Cleanliness
4.5/5
Service
4.2/5
Location
4.6/5
Safety
4.7/5
Value for money
4.2/5
Joanitha V - Aug 2020
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Joanitha V

Ons het heerlik gebly by Waterhouse. Baie netjies en skoon en personeel hulpvaardig en vriendelik.

Baie lekker gekuier by Waterhouse Gastehuis. Sal beslis aanbeveel.

Waterhouse Guest Lodge Waterkloof's response

Baie dankie Joanitha vir die mooi resensie. Dit was 'n plesier om julle as gaste te ontvang.
Groete
Waterhouse Span


Waterhouse Guest Lodge Waterkloof
Ilse V - Feb 2020
Overall score
Cleanliness
1/5
Service
1/5
Location
3/5
Safety
2/5
Value for money
1/5
Ilse V
Individual traveler

It was not a pleasant experience at all.

It looks like a nice place to stay but it is not. My aircon was not working at all and there was a heat wave in PTA. The TV did not work but they have replaced it. I reported the aircon at the manager on duty and asked him to get someone to come and fix it. They brought a fan in the meanwhile. The aircon was never fixed after I asked it to be fixed the manager said he cleaned the filter and it is working but it was not working. I got stuck in the bathroom for 2 hours because the door could not open. The manager tried to open it with a spade and shovel. I've contacted the owner to inform her that I am staying another night but that I will not pay for it. It was really not a pleasant experience.

Sam J - Dec 2019
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
4/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
4/5
Sam J
With spouse/partner

Attention to detail lacking.

This was not our first stay at Waterhouse, nor will it be our last. We do feel however that they do need to take note of the following: We struggled for a good 15 minutes to gain access, no one answered any of the contact numbers listed, nor the intercom. The gardener eventually let us in and showed us to our accommodation (very friendly chap). The door handle/lock was broken and we ended up tightening screws with a butter knife. All the condiments on the table were well over their expiry date (as far back as 2016). Breakfast was definitely not up to standard. The accommodation though is very pleasant and clean with ample space. We love the quirky decorations and furnishings. The gardens are beautifully kept and tranquil. We will definitely return, but do feel it's necessary to make management aware of the “little details “ they’ve let slip since our last stay there a year ago.

Johanna H - Dec 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Johanna H
With spouse/partner

Hospitable and a home away from home.

Spontaneous hospitable reception. Clean and neat accommodation. We had a wonderful stay!

This review has been translated,click hereto view the original version.

Gasvry en 'n huis weg van huis.

Spontane gasvrye ontvangs. Skoon en netjiese verblyf. Ons het heerlik gebly!

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Frikkie P - Dec 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Frikkie P
With spouse/partner

Die beste.

Die feit dat ons weer terug gegaan het na dieselfde suite sê alles. Hierdie is vir seker die verblyf wat ons sal gebruik om oor te bly in Pretoria.

Frikkie P - Sep 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Frikkie P
With spouse/partner

Memories.

Net soos die suite se naam "Memories" is, neem ons mooi herinneringe saam na die wonderlike verblyf.

Waterhouse Guest Lodge Waterkloof's response

Baie dankie Frikkie vir die mooi woorde! Hoop om julle gou weer terug te verwelkom.
Mag dit altyd 'n mooi herhinnering wees en julle terug bring.
Groete
Chantelle
Waterhouse Guest Lodge

Waterhouse Guest Lodge Waterkloof
Suzette J - May 2019
Overall score
Cleanliness
3/5
Service
3/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
4/5
Suzette J
Individual traveler

Rustig, veilig, mooi. Ek kon vrylik asemhaal.

Die aankoms was nie aangenaam. Vir 15 minute voor die hek sit en wag, a.g.v. d Duty Manager wat nie op perseel was en 'n nuwe werker wat geen idee het hoe om die hek te open vanaf 'n selfoon nie. Toe ek wel toegang kon verkry, was die personeel vriendelik en hulpvaardig. Die kamer kort egter 'n goeie afstof (kunsblomme), maar is uiters gerieflik met 'n lekker atmosfeer. Die tuine, water 'features' kalmerend en die voëlgeluide (in hok) 'n onvoorsiene vreugdetjie vir hierdie kaalvoetkind. Goeie waarde vir geld. Ontbyt heerlik en flink bedien. Dankie, ek sal weer hier oornag.

D V - May 2019
Overall score
Cleanliness
3/5
Service
1/5
Location
4/5
Safety
4/5
Value for money
3/5
D V
On business

Impersonal.

There is no personality in this B&B and it has no detail. If you have king size beds then you provide bedding for that size of bed. The plunger is broken and the shower drips all the time. The people who stayed above us sounded like they were running over me until the wee hours, because the sound between the two rooms travels.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Onpersoonlik.

Daar is geen persoonlikheid in B&B en met geen detail. As jy king size beddens het dan verskaf jy beddegoed vir daardie grootte van bed. Die plunger is stukkend en die stort drip die hele tyd. Mense wat bo ons gebly het, het geklink of hulle bo-oor my loop tot watter tyd van die nag, want die klank tussen die twee kamers trek.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Rolien H - Mar 2019
Overall score
Cleanliness
4/5
Service
3/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
3/5
Rolien H
With spouse/partner

Het aan behoeftes voldoen.

Het lank by hek gewag om in te kom terwyl hard gereën het. Klokkies gelui. Het reggekom na vele oproepe.

Hanri M - Mar 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
5/5
Value for money
4/5
Hanri M
With spouse/partner

It was peaceful and very comfortable.

The guest house is situated in a comfortable place for where I had to go. It is quiet, comfortable and very neat.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Dit was rustig en baie gemaklik.

Die gastehuis is op 'n gemaklike plek geleë vir waarheen ek moes gaan. Dit is rustig en gerieflik en baie netjies.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Waterhouse Guest Lodge Waterkloof's response

Baie dankie vir die mooi kommentaar oor ons Gastehuis Hanri.
Ons is bly jy het die verblyf geniet en hoop om jou gou wee te sien.

Carla

Waterhouse Guest Lodge Waterkloof
Julie Q - Mar 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
4/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Julie Q
Family with young children

Quirky and homely accommodation in a lovely part of Waterkloof.

Lovely accommodation where you can feel lots of love, and thought had been put into the decorating of the place. Our room was spacious and comfortable and has a little kitchenette in case you want to self-cater. The breakfast was super delicious and served by a lovely lady called Gracie. Will definitely stay again.

Mia D - Mar 2019
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Mia D
With spouse/partner

Tasteful accommodation in tranquil surroundings, a feast for the eyes!

A beautiful accommodation - inside and out. The bedroom where we stayed in, is decorated tastefully with everything a visitor would need and more! We really enjoyed the peace and quiet, although we were in a city. We were close to the amenities, such as Brooklyn Square for dinner etc. Breakfast was excellent! We had a wonderful stay and recommend the accommodation for business people, families and couples.

Niekie B - Dec 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Niekie B
With spouse/partner

Baie mooi vriendelike personeel, sal aanbeveel aan al my vriende.

Dit was baie mooi kan nie fout vind nie, sal enige tyd weer oorslaap.

Elize J - Dec 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
4/5
Safety
5/5
Value for money
4/5
Elize J
With friends

The accommodation was of the highest quality!

Thanks a lot, we'll definitely stay here again. It was peaceful and quiet and the rooms were beautiful. Breakfast was deliciously prepared and it's value for money. Friendly staff that are willing to help.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Die verblyf was uit die boonste rakke!

Baie dankie, ons kom beslis weer oornag. Dit was rustig en stil en die kamers is pragtig. Ontbyt was heerlik voorberei en waarde vir geld. Vriendelike personeel wat graag hulp aanbied.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Waterhouse Guest Lodge Waterkloof's response

Baie dankie vir die mooi kommentaar, ons waardeer dit opreg. Ons is bly julle het die verblyf geniet by ons.

Carla

Waterhouse Guest Lodge Waterkloof
Magda V - Dec 2018
Overall score
Cleanliness
3/5
Service
3/5
Location
2/5
Safety
2/5
Value for money
1/5
Magda V
With spouse/partner

Actually terrible.

The pictures of the place and what we got were not the same. The booking said breakfast was included, we had to pay for breakfast.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Eintlik terrible.

Die foto's van die bly plek en wat ons gekry het pas nie bymekaar nie. Die bespreking het gesê ontbyt is ingesluit, ons moes inbetaal het vir ontbyt .

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Waterhouse Guest Lodge Waterkloof's response

Goeiemore Johan, baie dankie vir jou kommentaar.
Ons vra onverskoning oor die ongerief.
Die prys van R 950.00 is vir die kamer alleenlik, en op die webtuiste is dit duidelik genome dat ons onbyt ekstra is.
Carla

Waterhouse Guest Lodge Waterkloof
Marelize N - Jul 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Marelize N
With friends

Fantasties!

Baie dankie vir die heerlike verblyf! Alles was 100% reg en mooi. Kamers en badkamers was baie skoon en netjies.

Monique J - Jun 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Monique J
Family with young children

Lovely location, safe.

It was a nice experience for our family. Close to the restaurants and malls. We felt safe.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Heerlike ligging, veilig.

Dit was 'n lekker ervaring vir ons as gesin. Naby goeie restaurante en malls. Ons het veilig gevoel.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Hanlie S - Apr 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
3/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
4/5
Hanlie S
With spouse/partner

Sal weer teruggaan. Oulike dekor en tuin.

Gas-geysers het nie gewerk.

Ursula C - Apr 2018
Overall score
Cleanliness
3/5
Service
4/5
Location
4/5
Safety
4/5
Value for money
3/5
Ursula C
With spouse/partner

Not good.

If you want to book, ask first if there is a group booking. The social area is very close to some of the rooms. Unfortunately, the group did not abide by the rules and made a noise, used fowl language and drank a lot for 2 nights until after 00:00. The manager and owner did not do anything about it, even though we asked them. We tried to deal with it on our own on the 2nd night and were threatened with physical assault. To date, the owner did not even call to apologise, although she was aware of the problem. Stay there, but be warned.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Nie goed nie.

Indien jy wil bespreek, vra eers of daar nie 'n groepbespreking is nie. Die kuierplek is baie naby 'n paar van die kamers. Ongelukkig het die groep nie by reëls gehou en vir 2 nagte tot na 12:00 gekuier en lawaai, met kru taal en baie drank. Die diensbestuurder en eienaar het niks daaraan gedoen nie, alhoewel ons hulle gevra het. Ons het dit self probeer hanteer die 2de aand en was gedreig met fisiese aanranding. Tot op hede het die eienaar nie eens geskakel om verskoning aan te bied nie, alhoewel sy bewus was van die probleem. Bly daar, maar wees gewaarsku.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Ingrid P - Mar 2018
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Ingrid P

Die solderkamer was net vreugde!

Ek het vir my dogter in Pretoria kom kuier en plek bespreek by Waterhouse vanwee sy gerieflike ligging ten opsigte van die hoofpaaie in en om Pretoria. Ons het in die "Loft" gebly met ons eie stoepie. Dit is privaat en beskut. Alles was eksie perfeksie. Ek het gevra vir 'n ontbyt om 7:00 die volgende oggend, maar die boodskap was nie oorgedra nie. Ek moes ongelukkig 7:30 op die pad wees - daar was niemand beskikbaar om te vra nie.

Waterhouse Guest Lodge Waterkloof's response

Goeie More Ingrid,
Baie dankie vir die mooi opmerkings oor ons gastehuis.
Ons is bly ons jy het die kamer genaamd "Memories" geniet en baie lekker geslaap dis waarna ons strewe om jou gelukkig te maak. In verband met onbyt is ek baie jammer oor die situasie dit was gereel vir sewe uur.
Ek het met die personeel gepraat en ons sal dit dadelik regstel en seker maak daars altyd iemand beskikbaar om te help.
Groete,
Carla

Waterhouse Guest Lodge Waterkloof
Astrid B - Dec 2017
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Astrid B

Stunning place, very convenient, luxurious.

Stunning, every unit with different names and a beautiful garden and pathways and interior design, luxurious, very conveniently appointed.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Pragtige plek, baie gerieflik, luuks.

Pragtig, elke eenheid met verskillende name en vreeslik mooi tuin en paadjies en binnehuisversiering, luuks, baie gerieflik ingerig.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Amelia M - Dec 2017
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
4/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
4/5
Amelia M
Family with teenagers

Very nice.

Breakfast was not included in the rate.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Baie aangenaam.

Ontbyt was nie by die verblyf ingesluit nie.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Jeanette L - Jul 2017
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
4/5
Jeanette L
With friends

Couldn't have been better.

Were welcomed with warmth. Had a lovely time and would definitely stay there again.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Onverbeterlik.

Ons is met hartlikheid verwelkom. Het heerlik gekuier en sal definitief weer daar gaan bly.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Estelle V - May 2017
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
4/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Estelle V
With spouse/partner

Beautiful and comfortable, jewel in the city.

Stunning accommodation and delicious breakfast! I definitely recommend Waterhouse to all arty travellers and also people with an eye for the quaint. Convenient location.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Pragtig en gemaklik, 'n juweel in die stad.

Waterhouse is pragtige verblyf en bedien die heerlikste ontbyt! Ek sal definitief Waterhouse voorstel vir reisigers wat kuns in hulle are het sowel as 'n oog vir die besonderse. Baie gemaklik en goed geleë.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Jan B - Feb 2017
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Jan B
With spouse/partner

Beautiful guesthouse in which we felt safe with helpful and friendly staff.

We had a nice stay. The guesthouse is beautiful, clean and safe. The owner immediately made us feel at home.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Pragtige gastehuis waarin ons veilig gevoel het met behulpsame, vriendelike personeel

Ons het baie lekker gebly. Die gastehuis was pragtig, skoon en veilig. Die eienaar het ons dadelik welkom laat voel.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Richard P - Nov 2016
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Richard P
With spouse/partner

Great, excellent service.

I think it is time that South Africans starts to flood the media with all that is still good in our county, publish positive things and say thank you and pay tribute where necessary. And now I want to say thank you to William and Grace at Waterhouse Guest Lodge in Waterkloof who found my wedding ring after I forgot it in the bathroom. These two went out of their way to get a hold of us to tell us that they'll keep it safe until we can come and get it. I respect them for doing the right thing and pay tribute to these two amazing people.

Bonita B - May 2016
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
4/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
4/5
Bonita B
With spouse/partner

Very neat and quiet!

Everything was neat and the atmosphere was calm.

This review has been translated,click hereto view the original version.

Baie netjies en stil!

Alles was netjies en dit was rustig.

You are reading the original review,click hereto view the translated version.

Christo W - Mar 2016
Overall score
Cleanliness
2/5
Service
1/5
Location
3/5
Safety
4/5
Value for money
3/5
Christo W
With spouse/partner

Dit was glad nie aangenaam in ag genome die prys wat betaal word.

Die dekor ensovoorts is mooi, maar verblyf is net so belangrik. Ons het ten minste 12 minute by die hek gewag, nadat ons vier maal (dalk vyf) met die dame gepraat het. Volgens 'n personeellid was die sein wat die hek moes oopmaak te swak. As hulle dit weet behoort hulle iets daaraan te doen. Die kamer was netjies, maar die sjerrieglase was nie gewas nie, die badkamermat was vuil en daar is GEEN vensters in die kamer nie, slegs 'n glasskuifdeur. Die TV-programme is onvoldoende vir Afrikaanssprekende persone.

Megan M - Feb 2016
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Megan M
Individual traveler

Baie lekker en rustig .

Waterhouse Gastehuis is baie rustig , en baie mooi. Dit voel nie of jy in Pretoria is nie sal beslis aanbeveel.

Liezl B - Aug 2015
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Liezl B
Family with young children

Ideale verblyf vir gesin met kinders.

Waterhouse is perfek vir ons gesin met klein kinders. Waardeer al die ekstra moeite wat hulle vir ons gedoen het. Dis skoon, netjies, met 'n rustige en huislike atmosfeer. Het selfs 'n verlore teddie help opspoor!

Uys K - Apr 2015
Overall score
Cleanliness
5/5
Service
5/5
Location
5/5
Safety
5/5
Value for money
5/5
Uys K
With friends

What a charming, beautiful place.

Service was excellent and hospitality of the highest quality. The owner was more than welcoming and we certainly felt at home. She couldn't do enough for us. We will certainly be back next year as alluded to on the weekend. Beautiful home with beautiful furniture and furnishings.

was R900
From R765
per night (for 2 people)
was R900
From R765
per night (for 2 people)
was R900
From R765
per night (for 2 people)
Make a Booking
  • Capacity: 37 people
  • Check-in: 13:00 to 20:00
    Check-out: 10:00
  • Address: 202 Lawley Street, Waterkloof, Pretoria, 0181, Gauteng
  • All ages welcome
https://d288tngog90ix0.cloudfront.net/AAEAAQAAAAAAAAAAAAAA8b82bda07a40574e4ca57de2cfec85020f9747a34e0359e7906024182426a046ddd756cc636e88dd586da7210bc198361eff?w=1440&h=960&fit=crop&auto=format was R900, now From R765  per night (for 2 people) 31 5 1 5 202 Lawley Street Waterkloof 0181 Gauteng 0860 022 102 13:00-20:00 10:00 -25.78185091487 28.231430053711
SUBSCRIBE TO GET AWESOME ACCOMMODATION SPECIALS!
SUBSCRIBE FOR AWESOME SPECIALS!